Bunny on lisännyt 4 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.

Tippaleivät kuuluvat vappuun. Ne ovat rasvassa kypsennettyjä, rapeita ja tomusokerilla viimeisteltyjä leivonnaisia. Tarjoa siman kanssa. Kokeilin tätä reseptiä ekan kerran ja huomasin hämmästyksekseni että niistä tuli melko onnistuneita vaikken mikään kokkikolmonen olekaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
20-25 kuvan kokoista
Valmistusaika
yli tunti
Vaikeustaso
Kohtalainen

Wapuksi Tippaleipä

Ainekset

4
kpl
kananmunaa
2
rkl
sokeria
0,5
tlk
suolaa
4
dl
vehnäjauhoa
0,5
tlk
leivinjauhetta
1
tlk
raastettua sitruunan kuorta
2
dl
maitoa
1
l
öljyä paistamiseen

Työvaiheet

Sekoita taikinan ainekset kulhossa.

Kuumenna öljy pienessä padassa tai paksupohjaisessa teräskattilassa. Öljyä tarvitaan noin 7 cm:n korkeuteen. Kokeile öljyn kuumuutta vaalealla leipäpalalla. Öljy on riittävän kuumaa (170-180 asteista), jos leipä tulee kauniin ruskeaksi 1-2 minuutissa. Varo ylikuumenemista. Itse käytin tällä kertaa pientä 1l teräskattilaa, jolloin kattila itse toimi muottina.

Kaada taikina pursotinpussiin tai tyhjään, puhtaaseen salaattikastike-/ketsuppipulloon. Hyvä pursotusaukon koko on noin 2 mm, riippuu tietysti minkäpaksuisista tippaleivästä itse pidät. Kuumenna rasva padassa. Upota kuumaan rasvaan teräksinen rengasmuotti, pyöreä kauha tai reikäkauha muotiksi. Toisesta reseptistä sain vinkki-idean myös vanhoista säilykepurkeista, joista pohja irrotettu. Näin voi paistaa useampi tippaleipä kerrallaan ja säästää aikaa.

Pursota taikinaa hitaasti, ohuena nauhana siten, että nauha muodostaa ristikkomaisen pyöreän kerän muotin sisään. Kun tippaleipä on ruskistunut vaalenruskeaksi, käännä tippaleipä reikäkauhalla ja ruskista toinenkin puoli.

Nosta tippaleipä talouspaperin päälle. Anna enimmän rasvan valua pois ja siirrä tarjoiluvadille. Siivilöi päälle tomusokeria. Tarjoa tippaleivät esimerkiksi siman kanssa.

Kommentit (1)

Vierailija

Hauskan näköisiä :) Ainakaan noissa ei tarvitse syödä palmuöljyä. Kaikissa tehdastekoisissa tippaleivissä sitä palmuöljyä onkin...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3392 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Tämä pumpulinpehmeä kakku lässähtää hieman jäähtyessään, mutta makuun se ei vaikuta. Kakun seuraksi sopivat kirpakat, hunajaliemessä keitetyt luumut.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Jogurttikakku ja keitetyt luumut

Ainekset

4
kananmunaa (M-koko)
1–2
tl
sitruunankuorta hienoksi raastettuna
½
rkl
sitruunamehua
dl
ruokosokeria
dl
turkkilaista jogurttia
¾
dl
vehnäjauhoja
½
tl
aitoa vaniljaa jauheena
VUOKAAN
voita
KEITETYT LUUMUT
7
punaista kirpeää luumua
1
dl
vettä
3
rkl
hunajaa
2
rkl
sokeria
1
kanelitanko
LISÄKSI
1
dl
suolattomia pistaaseja rouhittuna

Työvaiheet

  1. Voitele irtopohjavuoka (Ø 20 cm), ja leikkaa pohjalle sopiva leivinpaperipala.

  2. Erottele keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin. Pese sitruuna, raasta sen keltainen kuori hienoksi ja purista mehutilkka.

  3. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaaleaksi paksuksi vaahdoksi. Lisää jogurtti, vehnäjauhot, vaniljajauhe, sitruunankuori ja -mehu kevyesti sekoittaen.

  4. Puhdista ja kuivaa vatkaimen terät. Vatkaa valkuaiset puhtaassa kulhossa napakaksi vaahdoksi. Kääntele vaahto taikinan joukkoon.

  5. Kaada taikina vuokaan. Kypsennä 175-asteisessa uunissa keskitasoa alempana noin 45 minuuttia. Anna kakun jäähtyä vuoassa 15 minuuttia.

  6. Huuhtele luumut, leikkaa ne puoliksi ja poista kivet.

  7. Laita vesi, hunaja, sokeri ja kanelitanko kattilaan. Keitä, kunnes sokeri on liuennut.

  8. Lisää luumut ja kypsennä alhaisella lämmöllä 5–8 minuuttia, kunnes luumut ovat pehmenneet, mutta säilyttävät vielä muotonsa. Tarjoa jogurttikakku keitettyjen luumujen ja rouhittujen pistaasien kanssa.

Vinkki Voit korvata luumut tuoreilla viikunoilla.

ET-lehti on lisännyt 322 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Paksulla vaniljakastikkeellä täytetyt karviaispullat hurmaavat makean ja kirpeän yhdistelmällä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
1 t 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Karviaispullat

Ainekset

dl
maitoa
1
ps (11 g)
kuivahiivaa
1
muna
1
dl
sokeria
tl
kardemummaa
½
tl
suolaa
7–7½
dl
vehnäjauhoja
100
g
pehmeää leivontamargariinia
TÄYTE
4
dl
maitoa
2
ps (à 63 g)
vaniljakastikejauhetta
3
dl
punaisia karviaisia
3
rkl
sokeria
1
rkl
perunajauhoja
VOITELUUN
1
muna
(raesokeria)

Työvaiheet

  1. Kuumenna maito 42-asteiseksi. Sekoita kuivahiiva desilitraan jauhoja ja vatkaa maidon joukkoon. Lisää muna, sokeri, kardemumma ja suola. Lisää jauhoja vähitellen ja vaivaa taikina hyvin. Lisää rasva jauhojen lisäämisen loppuvaiheessa. Taikina saa olla pehmeää.

  2. Alusta taikinaa, kunnes se on tasaista ja irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Anna kohota leivinliinan alla 30 minuuttia.

  3. Valmista vaniljakastike. Kaada maito kulhoon ja vatkaa kastikejauhe joukkoon. Laita kastike tekeytymään jääkaappiin.

  4. Muotoile kohonnut taikina tangoksi. Leikkaa tangosta 12 palaa. Pyörittele palat pikkupulliksi kahden leivinpaperin päälle. Jätä kohoamisvaraa. Kohota lämpimässä paikassa liinan alla 30 minuuttia.

  5. Laita karviaiset, sokeri ja perunajauho kattilaan. Kiehauta niin, että sokeri sulaa.

  6. Ota juomalasi tai muki, jonka pohjan halkaisija on 6–7 cm. Kasta lasin pohja jauhoissa ja paina sillä pulliin syvennys. Toista painallukset, ja voitele pullien reunat munalla.

  7. Jaa syvennyksiin vaniljakastiketta ja annostele päälle karviaisia. Koristele halutessasi raesokerilla.

  8. Paista pullia 200 asteessa 12–14 minuuttia.

ET-lehti on lisännyt 322 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström
Ohueksi viipaloidut tatit tai muut kiinteät sienet kypsyvät pizzan päällä kuumassa uunissa nopeasti. Siivuta päälle myös edellisen päivän keitetyt perunat.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1–2 pizzaa
Valmistusaika
30 min + kohotus
Vaikeustaso
Helppo

Valkoinen tattipizza

Ainekset

PIZZAPOHJA
25
g
tuorehiivaa
2
dl
kädenlämpöistä vettä
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
5
dl
vehnäjauhoja
KASTIKE
2
valkosipulinkynttä
1
prk (150 g)
ranskankermaa
2
dl
raastettua mozzarellaa
4
rkl
hienonnettua basilikaa
1
tl
oreganoa
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
TÄYTE
6–8
pientä herkku- tai ruskotattia, orakasta, sikurirouskua, nokirouskua tai kantarellia
2–4
keitettyä perunaa
1
dl
hapankaalia
1
dl
mustia oliiveja
2
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Liuota hiiva veteen, lisää öljy ja suola. Alusta jauhot taikinaan ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Anna taikinan kohota huoneenlämmössä liinalla peitettynä noin tunnin.

  2. Kuori ja raasta valkosipulinkynsi kulhoon. Sekoita joukkoon ranskankerma, juustoraaste, yrtit ja mausteet.

  3. Puhdista pienet, kiinteät sienet ja leikkaa ne ohuiksi siivuiksi. Kuori ja viipaloi keitetyt perunat. Valuta hapankaali ja oliivit.

  4. Muotoile taikinasta yksi iso tai kaksi pientä pizzapohjaa. Levitä päälle kastiketta ja pinnalle sienet, perunat, hapankaali ja oliivit. Lorauta päälle öljyä.

  5. Paista 250-asteissa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes juusto sulaa ja reunat ovat hieman tummuneet.

VINKKI! Voit tehdä taikinan kylmään veteen edellisenä iltana ja kohottaa sen yön yli jääkaapissa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1168 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Makeisiin lettuihin voi upottaa myös vaniljalta maistuvaa raejuustoa.
Makeisiin lettuihin voi upottaa myös vaniljalta maistuvaa raejuustoa.
Raejuustoletuissa on mukavasti proteiinia. Ne voi paistaa makeaksi herkuksi tai suolaiseksi välipalaksi. Tupla-annos on luultavasti hyvä idea.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Raejuustoletut

Ainekset

1
prk (200 g)
raejuustoa
2
munaa
1
dl
pikakaurahiutaleita
1
rkl
vehnäjauhoja
2
tl
sokeria
¼
tl
suolaa
voita tai öljyä paistamiseen
Lisäksi
vadelmahilloa
marjoja
raejuustoa

Työvaiheet

  1. Sekoita raejuuston joukkoon munat, kaurahiutaleet, vehnäjauhot, sokeri ja suola. Anna taikinan turvota 15 minuuttia.
  2. Paista pienet letut ohukaispannulla miedolla lämmöllä.
  3. Tarjoa letut hillon ja marjojen kanssa.