
Parsakeitto saa samettisen makunsa savuporosulatejuustosta. Helppo ja tyylikäs keitto sopii pääruoaksi kahdelle tai alkuruoaksi neljälle.
Parsa-savuporokeitto
Ainekset
Työvaiheet
-
Katkaise parsoista kovat päät. Kuori valkoiset parsat ja tarvittaessa myös paksuja vihreitä. Siirrä 50 g vihreitä parsanuppuja sivuun koristelua varten. Paloittele parsat. Kuori ja hienonna sipuli.
-
Kuumenna voi ja öljy kattilassa ja paista parsapaloja ja sipulisilppua keskilämmöllä noin 5 minuuttia. Lisää viini ja keitä kokoon toiset 5 minuuttia. Lisää vesi ja mausteet ja anna kiehua noin 15 minuuttia, kunnes parsa on pehmeää. Soseuta keitto (tehosekoittimessa) ja kaada takaisin kattilaan.
-
Lisää kerma ja sulatejuusto ja keitä miedolla lämmöllä, kunnes juusto sulaa.
-
Keitä jäljellä olevia vihreitä parsanuppuja noin minuutti kiehuvassa vedessä. Hienonna kylmäsavuporoviipaleet. Koristele keitto parsalla ja porolla.
Sipulisilppu varmaankin paistetaan yhdessä parsan kanssa? Sitä ei tekstissä enää mainita.
Kiitos hyvästä huomiosta, näin tehdään! Lisään tiedon tekstiin.