Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3403 reseptiä.
Linkitetty 231 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Mitä syntyy, kun yhdistetään saaristolaislimppu ja graavilohileipä? Pieni ja sitäkin ihanampi voileipäkakku. Tiivis saaristolaisleipä toimii voileipäkakussa parhaiten, kun upottaa leipäkerrokset hetkeksi kostutusliemeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6–8 palaa
Valmistusaika
1 t + tekeytyminen 12 t
Vaikeustaso
Helppo

Saariston voileipäkakku

Ainekset

Täyte
½
kurkkua
½
tl
suolaa
1
rkl
fenkolinsiemeniä
1
rkl
sitruunamehua
250
g
graavilohta
2
rkl
tilliä hienonnettuna
150
g
ranskankermaa
Kostutus
5
dl
vettä
1
kasvisfondikuutio (fond cup)
1
rkl
sitruunamehua
Kuorrutus
200
g
maustamatonta tuorejuustoa
2
rkl (50 g)
ranskankermaa
Lisäksi
1
(430 g)
viipaloimaton saaristolaisleipä (Maalahden limppu)
¼
kurkkua
½
punasipuli
½
puntti tilliä
1
dl
mätiä (esim. muikun tai kirjolohen)
1
viipale graavilohta
syötäviä kukkia, esim. orvokkeja

Työvaiheet

  1. Raasta kurkku karkeaksi raasteeksi kulhoon, lisää suola ja sekoita.

  2. Paahda fenkolinsiemeniä kuivassa kuumassa pannussa pari minuuttia. Jauha paahdetut siemenet morttelissa.

  3. Purista sitruunamehu ja ota mehusta 1 ruokalusikallinen sivuun kostutusta varten. Hienonna lohi ja tilli ja laita ne kulhoon. Lisää ranskankerma, sitruunamehu ja fenkoli. Purista kurkkuraasteesta irtoava neste pois ja lisää raaste lohiseokseen.

  4. Kiehauta vesi paistinpannussa. Ota pannu liedeltä ja lisää fondi ja sivuun otettu sitruunamehu. Sekoita, kunnes fondi on liuennut.

  5. Leikkaa leivästä kovat reunat pois sahalaitaveitsellä. Leikkaa leipä neljään kerrokseen. Kostuta alimmainen leipäkerros upottamalla se hetkeksi (noin 10 sekuntia) kostutusliemeen. Nosta leipä liemestä isolle leivinpaperinpalalle ja lusikoi kolmannes lohitäytteestä sen pinnalle. Kostuta ja täytä kaksi muuta kerrosta samalla tavalla. Kostuta myös kansi. Kääri kakku leivinpaperiin ja anna vetäytyä jääkaapissa 12–24 tuntia.

  6. Tee kuorrutus. Sekoita tuorejuusto ja ranskankermaa yhteen. Levitä kuorrutus veitsellä kakun päälle ja reunoille.

  7. Viipaloi kurkku, hienonna punasipuli ja nypi tillin lehdet. Koristele kakku kurkuilla, sipulilla ja tillillä, lusikoi mätiä ja revi graavilohta kakun pinnalle. Koristele kakku lopuksi kukilla.

Kommentit (3)

Cheff

Vaihtakaa fondiliemi,kanaliemikuution 1/2 palaan ja halkaiskaa tuorekurkku pitkittäin...kaapikaa kurkun "sisus" ruokalusikalla pois niin kurkku raaste ei ole niin vetistä.

Vierailija

Kurkku teki täytteestä vetistä. Leipä oli täytteeseen nähden liian raskasta ja fenkolin maku dominoi.

Vierailija

Fenkoli siemenet jätin pois muuten hyvää

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1177 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström

Tuplanautinto! Cookien paras kyytipoika on lasillinen kylmää maitoa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
18 keksiä
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Tupla-cookiet

Ainekset

125
g
pehmeää voita
½
dl
sokeria
1
dl
fariinisokeria
2
munaa
3
dl
vehnäjauhoja
½
tl
leivinjauhetta
3
(yht. 150 g)
Tupla Maxi -patukkaa
50
g
kuorellisia manteleita
Lisäksi
50
g
maitosuklaata
1
dl
kuorellisia manteleita

Työvaiheet

  1. Vatkaa voi, sokeri ja fariinisokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten.
  2. Sekoita jauhoihin leivinjauhe.
  3. Leikkaa suklaapatukat pieniksi kuutioiksi. Rouhi mantelit. Sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi.
  4. Pyöritä taikinasta puhtain käsin reilun ruokalusikallisen kokoisia palloja. Laita pallot kahdelle pellille. Paina pallot kevyesti keskeltä matalammaksi. Jätä kekseille tilaa levitä.
  5. Paista  175 asteessa noin 12 minuuttia. Pyyhkäise koristeeksi sulatettua maitosuklaata ja paina päälle manteli.
Hyvä terveys on lisännyt 315 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Kalan mausteeksi pyöräytetään itse tehty sitruunapippurin ja kapriksen maustama dippi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + maustuminen 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Paistettua kalaa ja pikkelivihanneksia

Ainekset

PIKKELIVIHANNEKSET
1
kesäkurpitsa
1
pieni kukkakaali
1
punasipuli
3
porkkanaa
LIEMI
½
dl
väkiviinaetikkaa
1
dl
sokeria
3
dl
vettä
¼
tl
suolaa
SITRUUNAPIPPURI
2
tl
raastettua luomu sitruunan kuorta
¼
tl
mustapippuria rouhittuna
¼
tl
valkopippuria rouhittuna
¼
tl
suolaa
DIPPI
1
rkl
kapriksia
2
dl
vegaanista ranskakermaa
n. 1
rkl
sitruunamehua
LISÄKSI
600
g
kalaa ruodottomana fileenä (esm. kirjolohi, nieriä)
2
rkl
ruohosipulia

Työvaiheet

  1. Leikkaa kasvikset sopiviksi suupaloiksi. Pakkaa porkkanaa lukuun ottamatta kasvikset puhtaaseen lasipurkkiin. Mittaa pikkeliliemen aineet kattilaan ja kiehauta. Siirrä kattila syrjään, lisää porkkanat kuumaan liemeen ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Kaada jäähtynyt liemi porkkanoiden kanssa lasipurkkiin. Anna maustua jääkaapissa vähintään 2 tuntia.

  2. Pese ja raasta sitruunan kuori pieneen kulhoon. Sekoita joukkoon pippurirouheet ja suola.

  3. Hienonna kaprikset veitsellä ja sekoita ranskankerman joukkoon. Mausta sitruunanmehulla.

  4. Leikkaa kala neljäksi annospalaksi ja paista kypsäksi pinnoitetulla pannulla, noin 2 minuuttia molemmin puolin. Mausta sitruunapippurilla ja tuoreella ruohosipulilla. Tarjoa pikkelikasvisten ja dipin kanssa.

ET-lehti on lisännyt 331 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Ninna Lindström
Sipulit ja sitruunat paistuvat maukkaiksi samalla uunipellillä täytetyn siian kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Kokonainen basilikasiika

Ainekset

1
iso tai kaksi pienempää siikaa
1
tl
suolaa
2
rkl
sitruunapestoa
1
dl
kuivahtaneita leipäkuutioita
1
sitruuna
1
ruukku basilikaa
2–4
kevätsipulia varsineen
1
rkl
oliiviöljyä
ripaus suolaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

  2. Poista siikojen sisälmykset ja kidukset. Huuhtele ja kuivaa kalat. Laita kala uunipellille leivinpaperille.

  3. Hiero siikojen sisään suolaa ja levitä pestoa. Kuutioi kuivat leivänkannikat. Pese sitruuna ja viipaloi siitä puolet. Lohko toinen puolikas. Laita leipäpaloja, sitruunaviipaleita ja basilikanlehtiä kalojen täytteeksi.

  4. Pese ja halkaise sipulit. Laita sipulit ja sitruunalohkot pellille kalan viereen. Sipaise sipulien pintaan öljyä ja rouhi päälle kevyesti suolaa.

  5. Kypsennä uunissa 30 minuuttia.

Hyvä terveys on lisännyt 315 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Kasaa lounasvohvelin päälle avokadoa ja kananmunaa. Jos nälkä on isompi, voi munia paistaa tuplat. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + taikinan turvotus 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Täytetty kauravohveli

Ainekset

TAIKINA
1
dl
kaurajauhoja
1
dl
gluteenittomia kaurahiutaleita
1
tl
leivinjauhetta
¼
tl
suolaa
2
dl
kauramaitoa
1
kananmuna
1
rkl
öljyä
AVOKADOTAHNA
2
kypsää avokadoa
1
rkl
sitruunamehua
1
valkosipulinkynsi
¼
tl
suolaa
LISÄKSI
4
kananmunaa
paistamiseen öljyä
½
tl
suolaa
2
kevätsipulia
2
dl
versoja tai ituja
(chilikastiketta kuten Srirachaa tai tabascoa)

Työvaiheet

  1. Yhdistä kuivat aineet kulhossa. Sekoita joukkoon kauramaito, muna ja öljy. Anna turvota huoneenlämmössä noin puoli tuntia.

  2. Halkaise avokadot, poista kivet ja lusikoi sisus kulhoon. Muussaa avokado rouheaksi soseeksi haarukalla. Hienonna valkosipulinkynsi ja sekoita avokadon joukkoon yhdessä sitruunamehun ja suolan kanssa.

  3. Paista taikinasta kuumalla vohveliraudalla neljä rapeareunaista vohvelia. Paista yhtä aikaa munat pannulla tilkassa öljyä. Ripottele suolaa munille.

  4. Leikkaa kevätsipulit viipaleiksi.

  5. Lusikoi avokadotahnaa lämpimälle vohvelille ja nosta paistettu kananmuna tahnan päälle. Ripottele päälle kevätsipulia, versoja ja chilikastiketta maun mukaan.