Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 231 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Mitä syntyy, kun yhdistetään saaristolaislimppu ja graavilohileipä? Pieni ja sitäkin ihanampi voileipäkakku. Tiivis saaristolaisleipä toimii voileipäkakussa parhaiten, kun upottaa leipäkerrokset hetkeksi kostutusliemeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6–8 palaa
Valmistusaika
1 t + tekeytyminen 12 t
Vaikeustaso
Helppo

Saariston voileipäkakku

Ainekset

Täyte
½
kurkkua
½
tl
suolaa
1
rkl
fenkolinsiemeniä
1
rkl
sitruunamehua
250
g
graavilohta
2
rkl
tilliä hienonnettuna
150
g
ranskankermaa
Kostutus
5
dl
vettä
1
kasvisfondikuutio (fond cup)
1
rkl
sitruunamehua
Kuorrutus
200
g
maustamatonta tuorejuustoa
2
rkl (50 g)
ranskankermaa
Lisäksi
1
(430 g)
viipaloimaton saaristolaisleipä (Maalahden limppu)
¼
kurkkua
½
punasipuli
½
puntti tilliä
1
dl
mätiä (esim. muikun tai kirjolohen)
1
viipale graavilohta
syötäviä kukkia, esim. orvokkeja

Työvaiheet

  1. Raasta kurkku karkeaksi raasteeksi kulhoon, lisää suola ja sekoita.

  2. Paahda fenkolinsiemeniä kuivassa kuumassa pannussa pari minuuttia. Jauha paahdetut siemenet morttelissa.

  3. Purista sitruunamehu ja ota mehusta 1 ruokalusikallinen sivuun kostutusta varten. Hienonna lohi ja tilli ja laita ne kulhoon. Lisää ranskankerma, sitruunamehu ja fenkoli. Purista kurkkuraasteesta irtoava neste pois ja lisää raaste lohiseokseen.

  4. Kiehauta vesi paistinpannussa. Ota pannu liedeltä ja lisää fondi ja sivuun otettu sitruunamehu. Sekoita, kunnes fondi on liuennut.

  5. Leikkaa leivästä kovat reunat pois sahalaitaveitsellä. Leikkaa leipä neljään kerrokseen. Kostuta alimmainen leipäkerros upottamalla se hetkeksi (noin 10 sekuntia) kostutusliemeen. Nosta leipä liemestä isolle leivinpaperinpalalle ja lusikoi kolmannes lohitäytteestä sen pinnalle. Kostuta ja täytä kaksi muuta kerrosta samalla tavalla. Kostuta myös kansi. Kääri kakku leivinpaperiin ja anna vetäytyä jääkaapissa 12–24 tuntia.

  6. Tee kuorrutus. Sekoita tuorejuusto ja ranskankermaa yhteen. Levitä kuorrutus veitsellä kakun päälle ja reunoille.

  7. Viipaloi kurkku, hienonna punasipuli ja nypi tillin lehdet. Koristele kakku kurkuilla, sipulilla ja tillillä, lusikoi mätiä ja revi graavilohta kakun pinnalle. Koristele kakku lopuksi kukilla.

Kommentit (3)

Cheff

Vaihtakaa fondiliemi,kanaliemikuution 1/2 palaan ja halkaiskaa tuorekurkku pitkittäin...kaapikaa kurkun "sisus" ruokalusikalla pois niin kurkku raaste ei ole niin vetistä.

Vierailija

Kurkku teki täytteestä vetistä. Leipä oli täytteeseen nähden liian raskasta ja fenkolin maku dominoi.

Vierailija

Fenkoli siemenet jätin pois muuten hyvää

Sisältö jatkuu mainoksen alla
ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström
Ohueksi viipaloidut tatit tai muut kiinteät sienet kypsyvät pizzan päällä kuumassa uunissa nopeasti. Siivuta päälle myös edellisen päivän keitetyt perunat.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1–2 pizzaa
Valmistusaika
30 min + kohotus
Vaikeustaso
Helppo

Valkoinen tattipizza

Ainekset

PIZZAPOHJA
25
g
tuorehiivaa
2
dl
kädenlämpöistä vettä
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
5
dl
vehnäjauhoja
KASTIKE
2
valkosipulinkynttä
1
prk (150 g)
ranskankermaa
2
dl
raastettua mozzarellaa
4
rkl
hienonnettua basilikaa
1
tl
oreganoa
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
TÄYTE
6–8
pientä herkku- tai ruskotattia, orakasta, sikurirouskua, nokirouskua tai kantarellia
2–4
keitettyä perunaa
1
dl
hapankaalia
1
dl
mustia oliiveja
2
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Liuota hiiva veteen, lisää öljy ja suola. Alusta jauhot taikinaan ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Anna taikinan kohota huoneenlämmössä liinalla peitettynä noin tunnin.

  2. Kuori ja raasta valkosipulinkynsi kulhoon. Sekoita joukkoon ranskankerma, juustoraaste, yrtit ja mausteet.

  3. Puhdista pienet, kiinteät sienet ja leikkaa ne ohuiksi siivuiksi. Kuori ja viipaloi keitetyt perunat. Valuta hapankaali ja oliivit.

  4. Muotoile taikinasta yksi iso tai kaksi pientä pizzapohjaa. Levitä päälle kastiketta ja pinnalle sienet, perunat, hapankaali ja oliivit. Lorauta päälle öljyä.

  5. Paista 250-asteissa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes juusto sulaa ja reunat ovat hieman tummuneet.

VINKKI! Voit tehdä taikinan kylmään veteen edellisenä iltana ja kohottaa sen yön yli jääkaapissa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Katkarapujen tilalle voi lohkoa lisää avokadoa tai kuutioida marinoitua tofua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
24 kpl
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Vietnamilaiset katkarapukääröt

Ainekset

1
pkt (12 kpl)
riisipaperia (esim. Blue Dragon)
1
ps (200 g)
isoja pakaste-katkarapuja
2–3
porkkanaa
½
kurkkua
1–2
avokadoa
1
ps jääsalaattia
2
chilipalkoa
ruukku minttua
ruukku thaibasilikaa
ruukku korianteria

Työvaiheet

  1. Sulata ja valuta katkaravut. Kuori porkkanat ja raasta karkeaksi raasteeksi. Pese ja halkaise kurkku. Koverra teelusikalla siemenet pois ja viipaloi kurkku. Halkaise avokadot, poista kivet ja viipaloi hedelmä. Revi jääsalaatti pienemmiksi paloiksi. Viipaloi chilit. Riivi yrteistä lehdet ja hennoimmat varret.
  2. Laita isoon kulhoon lämmintä vettä. Kasta riisipaperit yksitellen veteen noin 10 sekunniksi. Nosta paperi leikkuulaudalle. Taputtele ylimääräinen vesi puhtaaseen keittiöpyyhkeeseen.
  3. Nosta riisipaperin keskelle täytteitä. Taita riisipaperi paketissa olevan kuvan mukaisesti täytteen päälle. Kääri rullalle.
  4. Täytä kaikki rullat samalla tavalla. Leikkaa ne puoliksi ennen tarjoilua.

Vinkki! Rullat sopivat vegaaneille, kun jätät katkaravut pois. Pilko silloin täytteeseen reilummin avokadoa tai käytä marinoitua tofua.

Inkiväärikastike

Ainekset

2
limettiä
2
rkl
inkivääriä silputtuna
1
chili
2
dl
kalakastiketta
1
rkl
ruokosokeria

Työvaiheet

  1. Purista limeteistä mehu. Silppua inkivääri ja chili.
  2. Yhdistä kastikkeen ainekset.

Maapähkinäkastike

Ainekset

2
dl
maapähkinätahnaa
1
dl
rypsiöljyä
2
rkl
soijakastiketta
2
rkl
makeaa chilikastiketta

Työvaiheet

  1. Mittaa ainekset kulhoon ja sekoita sauvasekoittimella tahnaksi.
ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Taina Tellman KUVA Arto Vuohelainen

Banaanitoffeepiiras eli banoffee syntyy nopsasti sekoittelemalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Banaani-toffeepiiras

Ainekset

175
g
domino-, digestive-, kaura- tai kanelikeksejä
75
g
voita
TÄYTE
1
prk (397 g)
karamellisoitua maitotiivistettä (Dulce de leche)
2–3
banaania
½
dl
suolapähkinöitä
1
dl
vispikermaa
2
dl
turkkilaista jugurttia
2
tl
vaniljasokeria
1
tl
kanelia
PÄÄLLE
Keksejä, banaania. pähkinöitä

Työvaiheet

  1. Hienonna keksit ja sekoita ne sulatettuun voihin. Painele muruseos irtovuuan (Ø 18 cm) pohjalle ja reunoille. Siirrä hetkeksi kylmään.

  2. Levitä maitotiiviste piirakan pohjalle. Levitä päälle banaania ja kevyesti rouhitut pähkinät. Jätä muutamia banaaniviipaleita ja pähkinöitä koristeeksi.

  3. Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita jugurttiin, mausta vaniljasokerilla ja kanelilla ja lusikoi täytteen pinnalle. Koristele banaaneilla, kekseillä ja pähkinöillä. Tarjoa heti.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä
Löytyykö kaapistasi kuivattuja aprikooseja? Hienonna ne teeleipätaikinaan! Makeansuolaiset teeleivät maistuvat uunilämpiminä sellaisenaan voin kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 kpl
Valmistusaika
10 min + paistaminen 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Aprikoosi-teeleivät

Ainekset

2
dl
pehmeitä kuivattuja aprikooseja
3
dl
vehnäjauhoja
1
dl
kauraleseitä
1
dl
auringonkukansiemeniä
2
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
dl
maitoa

Työvaiheet

  1. Hienonna aprikoosit veitsellä ja laita kulhoon.

  2. Lisää jauhot, leseet, siemenet, leivinjauhe ja suola. Sekoita joukkoon maito.

  3. Nostele taikina leivinpaperin päälle pellille kahdeksi keoksi. Taputtele ne jauhotetuin käsin kiekoiksi.

  4. Jaa leivät taikinapyörällä tai veitsellä neljään osaan. Pistele leivät haarukalla.

  5. Paista 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.