Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 157 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Kun on kerran maistanut täydellistä banana breadia, tummuneita banaaneja alkaa katsoa uusin silmin.

Kokeile näitä banaanileivän päällisiä:

  • aamupala: maustamatonta tuorejuustoa, appelsiinia ja mantelirouhetta
  • jälkiruoka: pähkinäsuklaalevitettä, banaania ja karhunvadelmia
  • iltapala: tahinia, vadelmahilloa ja jäisiä kotimaisia vadelmia
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
14 palaa
Valmistusaika
15 min + kypsennys 50 min
Vaikeustaso
Helppo

Banaanileipä eli banana bread -kakku

Ainekset

3
pehmeänkypsää banaania (noin 4 dl)
100
g
voita sulatettuna
dl
pähkinöitä (pekaani- tai saksanpähkinöitä)
1
dl
muscovado-sokeria
1
kananmuna
3
dl
vehnäjauhoja
2
dl
kaurahiutaleita
2
tl
vaniljasokeria
2
tl
kardemummaa
1
tl
kanelia
1
tl
jauhettua inkivääriä
1
tl
soodaa
1
tl
suolaa
LISÄKSI
2
rkl
voita vuoan voiteluun
1
banaani kakun pinnalle
1
rkl
siirappia
1
rkl
vettä

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 astee­seen. Voitele suorakaiteen muotoinen leipävuoka (vet.1 l) voilla.
  2. Muussaa banaanit haarukalla. Sula­ta voi. Rouhi pähkinät veitsellä muuta­maan osaan. Sekoita kulhossa banaani­sose, voisula, pähkinät, sokeri ja muna. Sekoita kuivat aineet toisessa kulhossa ja kääntele ne taikinaan. Kaada taikina vuokaan.
  3. Leikkaa kakun päälle tuleva banaani viistoon viipaleiksi ja asettele palat tai­kinan pinnalle. Kypsennä kakkua uunin keskitasolla noin 50 minuuttia.
  4. Sekoita siirappi ja vesi yhteen ja voi­tele kypsä kakku seoksella ennen vuo­asta irrottamista. Tarjoa kakku sellaise­naan tai viipaleina erilaisten päällisten kanssa.

Vinkki! Banana bread on parhaimmillaan leipomista seuraavana päivänä.

Kommentit (3)

Lorditar

On kylla tosi makea leivaksi, enemmankin kakku talla ohjeella. Ensi kerralla jatan sokerin ja siirapin pois. Toivottavasti sitten tulee enemman makuni mukaista leipaa.

Epsukka

Ihan super hyvää! Ei tää mitään leipää oo tai terveysruokaa, käännös kukkanen vaan :)

Kiitos reseptistä! Hyvää kakkua ;)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Makeisiin lettuihin voi upottaa myös vaniljalta maistuvaa raejuustoa.
Makeisiin lettuihin voi upottaa myös vaniljalta maistuvaa raejuustoa.
Raejuustoletuissa on mukavasti proteiinia. Ne voi paistaa makeaksi herkuksi tai suolaiseksi välipalaksi. Tupla-annos on luultavasti hyvä idea.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Raejuustoletut

Ainekset

1
prk (200 g)
raejuustoa
2
munaa
1
dl
pikakaurahiutaleita
1
rkl
vehnäjauhoja
2
tl
sokeria
¼
tl
suolaa
voita tai öljyä paistamiseen
Lisäksi
vadelmahilloa
marjoja
raejuustoa

Työvaiheet

  1. Sekoita raejuuston joukkoon munat, kaurahiutaleet, vehnäjauhot, sokeri ja suola. Anna taikinan turvota 15 minuuttia.
  2. Paista pienet letut ohukaispannulla miedolla lämmöllä.
  3. Tarjoa letut hillon ja marjojen kanssa.
ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Taina Tellman KUVA Arto Vuohelainen

Banaanitoffeepiiras eli banoffee syntyy nopsasti sekoittelemalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Banaani-toffeepiiras

Ainekset

175
g
domino-, digestive-, kaura- tai kanelikeksejä
75
g
voita
TÄYTE
1
prk (397 g)
karamellisoitua maitotiivistettä (Dulce de leche)
2–3
banaania
½
dl
suolapähkinöitä
1
dl
vispikermaa
2
dl
turkkilaista jugurttia
2
tl
vaniljasokeria
1
tl
kanelia
PÄÄLLE
Keksejä, banaania. pähkinöitä

Työvaiheet

  1. Hienonna keksit ja sekoita ne sulatettuun voihin. Painele muruseos irtovuuan (Ø 18 cm) pohjalle ja reunoille. Siirrä hetkeksi kylmään.

  2. Levitä maitotiiviste piirakan pohjalle. Levitä päälle banaania ja kevyesti rouhitut pähkinät. Jätä muutamia banaaniviipaleita ja pähkinöitä koristeeksi.

  3. Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita jugurttiin, mausta vaniljasokerilla ja kanelilla ja lusikoi täytteen pinnalle. Koristele banaaneilla, kekseillä ja pähkinöillä. Tarjoa heti.

ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Taina Tellman KUVA Arto Vuohelainen

Makoisat mustikkadonitsit paistuvat uunissa ilman taikinan kohotusta ja rasvankäryä. Maussa on myös ripaus appelsiinia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12–16
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Mustikkadonitsit

Ainekset

3
dl
vehnäjauhoja
2
tl
vaniljasokeria
1
dl
sokeria
1
tl
soodaa
½
tl
leivinjauhe
½
tl
suolaa
1
dl
maitoa
1
dl
maustamatonta jugurttia
½
dl
rypsiöljyä
1
kananmuna
1
appelsiinin kuori raastettuna
1
dl
mustikoita
KUORRUTUS
dl
tomusokeria
½
dl
maitoa
2
rkl
mustikkasosetta
1
tl
vaniljasokeria
RAIDAT
100
g
tummaa suklaata
1
tl
voita

Työvaiheet

  1. Voitele donitsipelti. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

  2. Sekoita kulhossa kuivat aineet. Sekoita yhteen maito, jugurtti, öljy ja muna. Yhdistä seos kuiviin aineisiin. Raasta joukkoon appelsiinin kuori. Sekoita vain kevyesti. Lusikoi taikina pursotuspussiin.

  3. Pursota taikinaa donitsivuokaan suunnilleen syvennysten puoliväliin saakka. Jaa mustikat taikinan päälle ja paina ne kevyesti taikinan sekaan.

  4. Paista donitseja uunin keskitasolla 10–15 minuuttia. Anna leivonnaisten levähtää viisi minuuttia ja siirrä ne sitten ritilälle.

  5. Sekoita kuorrutteen ainekset. Valele donitsien sileä pinta kuorrutteella. Anna kovettua.

  6. Sulata suklaa ja voi mikrossa. Valuta raitoja donitseille.

ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Vanilja maistuu sekä kermaisessa täytteessä että mureassa taikinassa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6–8 palaa
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Vaniljainen punaherukkapiirakka

Ainekset

100
g
leivontamargariinia
1
dl
sokeria
1
muna
dl
gluteenitonta jauhoseosta
1
tl
leivinjauhetta
½
tl
vaniljasokeria
TÄYTE
4
dl
punaherukoita
1
prk (200 g)
kermaviiliä (ei kevyt)
1
muna
½
dl
sokeria
tl
vaniljasokeria

Työvaiheet

  1. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri kulhossa. Lisää kananmuna hyvin vatkaten. Yhdistä kuivat ainekset keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan ja sekoita tasaiseksi.

  2. Painele taikina voidellun piirakkavuoan (ø 24 cm) pohjalle ja reunoille. Levitä marjat päälle.

  3. Sekoita kermaviili, muna ja sokeri keskenään. Levitä seos marjojen päälle.

  4. Paista piirakkaa uunin alaosassa 200 asteessa 25–30 minuuttia.