
Kirpeä raparperi sopii täydellisesti rapsakan ja makean marengin kaveriksi. Herkkupavlova on luontaisesti gluteeniton. Vinkki: marengin uumeniin sopivat raparperin kaveriksi mainiosti myös mansikat. Voit valmistaa marengin etukäteen, mutta täytä pavlova vasta juuri ennen tarjoilua. Muuten pohja sitkistyy.
Raparperipavlova
Ainekset
Työvaiheet
- Laita uuni kuumenemaan kiertoilmatoiminnolle 135 asteeseen.
- Vatkaa valkuaisia sähkövatkaimella muutama minuutti. Lisää sokeri vähitellen. Vaahdota seos niin kovaksi vaahdoksi, että se pysyy kulhossa, vaikka käännät sen ylösalaisin.
- Siivilöi maissitärkkelys vaahtoon ja sekoita.
- Levitä vaahdosta kaksi kiekkoa (Ø 24 cm) kahdelle leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista marenkeja 1 tunti, vaihda peltien paikkaa ja paista vielä 30 minuuttia. Kytke uunista virta ja jätä marengit jälkilämpöön tunniksi tai pitempäänkin, jos marengit eivät ole rapeutuneet. Jäähdytä marengit.
- Kuori ja pätki raparperinvarret 5 cm:n pätkiksi. Lisää raparperit ja vesi kuumalle paistinpannulle. Anna veden haihtua ja ripottele palojen päälle sokeria. Jäähdytä palat.
- Vaahdota kerma sähkövatkaimella vaahdoksi. Lisää joukkoon rahka ja kinuskikastike.
- Kokoa kakku. Nosta marenkilevy tarjoiluvadille. Levitä kinuskikerma ja puolet raparpereista marenkilevyn päälle. Nosta sen päälle toinen marenkilevy ja muotoile loppu kermavaahto ja raparperit keoksi marengin päälle.
- Valuta kuorrutuksen päälle kinuskikastiketta.
Missä asteessa marengit paistetaan?
Jos ei ole kiertoilmauunia niin mikä astemäärä on tavallisessa paistouunissa.136
Kysymys reseptin tekijälle:
Jääkö tuo "rapsakka" marenki tällä reseptillä keskeltä vaahtokarkkimaisen pehmeäksi, mikä on edellytys sille että marenkia ylipäätään voi kutsua pavlovaksi?