
Kesäkurpitsa-broileripannu valmistuu yhdessä astiassa. Ainekset pannuun ja kansi päälle! Mehevä ruoka ei kaipaa lisukkeita.
Kesäkurpitsa-broileripannu
Ainekset
Työvaiheet
- Ota paistileikkeet huoneenlämpöön. Mausta ne suolalla.
- Hienonna sipuli ja valkosipulit. Leikkaa kesäkurpitsat paksuiksi viipaleiksi.
- Valmista ruoka syvässä kannellisessa paistinpannussa. Ruskista broilerit voissa pannussa ilman kantta. Lisää sipulit ja kesäkurpitsat. Paista pari minuuttia. Lisää riisi ja valkoviini ja anna viinin kiehahtaa. Lisää vesi, liemikuutio ja salvianlehdet. Laita kansi paikoilleen ja anna ruuan hautua miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia tai kunnes riisi ja broileri on kypsää.
- Kun ruoka on valmis, lisää ranskankerma ja pinaatti. Kuumenna nopeasti mutta älä keitä enää. Tarjoa heti.
Jos käyttää kuivattua salviaa paljonko kannattaa laittaa?
1 tl kuivattua salviaa on varmaan aika lailla sopivasti!
Mistä saa broilerin paistileikkeitä?
'Mistä saa broilerin paistileikkeitä?'
Lidl -kaupoista ainakin.
Eikö kesäkurpitsasta tule löysää noin tehden?
Riittävän paksut siivut kesäkurpitsaa niin ei tullut löysiä. Lisäksi suositan mustapippuria!
Voiko ranskankerman korvata esimerkiksi jugurtilla? Turkkilainen tms.
Tein ilman ranskankermaa, hyvää tuli niinkin. Ja salvian tilalla rosmariinia.
Millä korvataan puuttuva valkoviini
Kesäkurpitsoista olisi mukava saada suunnilleen-paino. Niitähän on niin monen kokoisia. Edes sanat ”pieni” ja ”suuri” eivät välttämättä kerro tarpeeksi ainakaan aloittelijalle. - Itsellänikin kesti vuosikymmenet saada kunnon näppituntuma kauhanvarteen. Ja aina uusien ainesosien ilmaantuessa saa jäädä hetkeksi fundeeraamaan.
"Millä korvataan puuttuva valkoviini"
Varmaan tilkka sitruunamehua kävisi. Jos tuntuu jäävän kuivaksi, lisää pikkuisen vesimäärää.
Tätä reseptiä pitää kokeilla.
Hyvää tuli, mutta voisi laittaa myös vähän tuoretta rosmariinia salvian lisäksi. Siruunamehuakin kannattaa laittaa valkoviinin ohella. Ja se mustapippuri. (Broilerin pintaan ennen paistamista.) Riisin määräksi riittää 1,5 dl. Kiitos perus reseptistä ja ideasta. Jokainen aina muokkaa omaan suuhun sopivaksi. Se kai on tarkoituskin.
Esimerkiksi Kariniemen paistileikettä saa yleensä kaikista marketeista. Siinä on 600 g ja ohjeen mukaanhan niitä piti olla 4, elikkä yhteensä 2,4 kg paistileikettä.
Kiitos kommentistasi, ohjeessa tarkoitetaan paistileikkeiden kappalemäärää, ei pakettien määrää. Yksi 600 gramman paketillinen siis riittää mainiosti (jos siinä on 5 tai 6 paistileikettä neljän sijaan, ruoka onnistuu ihan yhtä hyvin).
Tämä on perheeni suosikkiruoka ja muokkaan sen mukaan mitä kotoa / kaupasta löytyy. Joskus on valkoviiniä, tai sitten ei. Salvian korvaan usein basilikalla. Kesäkurpitsaa laitan yleensä vain yhden. Aivan yhtä maukasta ja kaikki menee, oli tehty tismalleen reseptin mukaan tai vähän sinne päin.