
Kukkakaalitsatsikin kanssa tarjottava peruna-kananmunapannu on ihanan yksinkertainen kesälounas. Se valmistuu grillin laidalla tai muurikassa noin vartissa.
Kesäperunapannu ja kukkakaalitsatsiki
Ainekset
Työvaiheet
- Valmista ensin tsatsiki. Raasta kurkku ja valuta siitä kevyesti ylimääräinen neste. Hienonna kukkakaali muruiksi. Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita kasvikset jogurtin joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Leikkaa kylmät keitetyt perunat vajaan sentin paksuisiksi viipaleiksi. Hienonna sipulit varsineen. Pinaatinlehdet voit käyttää sellaisenaan.
- Paistamiseen sopii iso valurautapannu, jonka voit nostaa grilliin. Voit myös tehdä perunamunakkaan muurikkapannulla.
- Paista peruna-kasvisseosta pannulla öljyssä viisi minuuttia käännellen. Mausta kapriksilla, suolalla ja pippurilla. Riko perunoiden lomaan kananmunat. Anna kypsyä grillin laidalla kuvun alla noin 10 minuuttia, kunnes munat ovat lähes kypsiä.
- Tarjoa kukkakaalitsatsikin ja tuoreen pinaatin kanssa.
Vinkki: Voit myös tehdä munakkaista annosversiot grillin paistotasolla. Paista ja mausta perunaseos ohjeen mukaan ja jaa se sitten kuudeksi erilliseksi kasaksi, jonka keskellä on pieni kuoppa. Riko kunkin kasan päälle kananmuna ja tasoittele niin, että kananmuna sekoittuu tasaisesti perunoihin ja raakaa kananmunaa valuu myös parilan pinnalle. Kuro peruna-kananmunaseos kahden lastan avulla pyöreäksi keoksi ja anna kypsyä, kunnes kananmuna on lähes kiinteää.
Ennenvanhaan tuollaista kutsuttiin pyttipannuksi: perunaa ja sipulia ja kananmunaa ja jotain muuta jos kaapissa sattuu olemaan.