Hellepäivän janoon! Mansikka ja nektariini yhdistyvät ihanassa jääteeboolissa.
Tiesitkö, että mansikat hellivät myös ihoasi? Niiden sisältämä salisyylihappo auttaa poistamaan kehosta kuolleita ihosoluja.
Mansikka-nektariini-jäätee
Ainekset
Työvaiheet
- Aloita siirapista. Poista nektariineista kivet ja viipaloi hedelmät pieneen kattilaan. Lisää sokeri ja vesi ja anna kiehua noin 20–30 minuuttia. Siivilöi siirappi ja siirrä kylmään jäähtymään.
- Kiehauta vesi, siirrä syrjään liedeltä ja lisää joukkoon teepussit. Anna hautua 10 min. Poista teepussit ja mausta tee sitruunamehulla. Anna jäähtyä kylmäksi.
- Pilko mansikat ja nektariinit kannuun. Lisää kannuun kylmä tee ja runsaasti jääpaloja. Makeuta maun mukaan nektariinisiirapilla.
Pidan kovasti jaateesta ja teen sita usein nain kesalla. Kuitenkin tama resepti oli pettymys. Siirappiin desi sokeria? Toivottavasti ei ole ajatus, etta siirappi kaytettaisiin kaikki litraan teeta. Myos reseptissa olevaan aika-arvioon pitaisi lisata teen jaahdyttaminen.
Ihmetyttää vihreän teen hauduttaminen 10 minuuttia. Yleensä 3-4 minuuttia riittää, sen jälkeen juomasta tulee kitkerää.
Ohjeessa voisi myös mainita, että vihreä tee haudutetaan haaleammassa vedessä kuin musta eli 70 asteessa, jotta siitä ei tule kitkerää .
Miksei vain voi ostaa makuteepusseja, keittää tee ja laittaa kylmään? Maun vahvistamiseksi voi lorauttaa sekaan mehutiivistettä.
Makeutus sokerilla tai makeutusjauheella.
Kiitos kommenteista, tässä vastauksia!
Tarkoitus ei ole käyttää kaikkea siirappia, vaan jokainen voi lorauttaa siirappia teehensä oman maun mukaan haluamansa määrän. Reseptin aika-arvioon on nyt lisätty myös jäähdytys.
Jos vihreän teen juo sellaisenaan kuumana, haudutusaika on kyllä lyhyempi. Tässä ohjeessa on tarkoituksella pidempi haudutusaika, jotta jääteehen tulisi kunnolla makua ja vähän enemmän potkua. Näin teen maku ei häviä sitruunalle ja muille hedelmille.
Ja vielä lämpötilasta: veden ei tosiaan tarvitse olla kiehuvan kuumaa, sen voi antaa jäähtyä hetken ennen teepussien lisäämistä.