Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 228 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Kahvinystävän mutakakku saa sopivasti ytyä pikakahvijauheesta. Ihanan helppo kakku on sekoittamalla valmis uuniin.

Vinkki! Jotta mutakakusta tulee tahmeaa, on tärkeää ettei munia ja sokeria vaahdoteta, vaan ne vain sekoitetaan keskenään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10–12
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Mokkamutakakku

Ainekset

200
g
taloussuklaata
4
kananmunaa
dl
sokeria
200
g
voita
3
rkl
pikakahvijauhetta
¼
tl
suolaa
2
dl
vehnäjauhoja
½
dl
tummaa kaakaojauhetta
Koristeluun
2
tl
pikakahvijauhetta
dl
kahvipapumakeisia)

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohjan ja reunojen väliin.

  2. Rouhi suklaa veitsellä pieneksi rouheeksi ja laita kulhoon.

  3. Vatkaa munat ja sokeri haarukkavatkaimella sekaisin. Sulata voi kattilassa ja liuota pikakahvijauhe kuuman voin joukkoon. Kaada voi suklaan päälle ja sekoita, kunnes suklaa on sulanut.

  4. Lisää suklaaseos muna-sokeriseokseen huolellisesti sekoittaen. Lisää myös suola.

  5. Kääntele jauhot ja kaakaojauhe taikinaan. Kaada taikina vuokaan.

  6. Paista uunin keskitasolla 25–30 minuuttia. Mutakakku saa jäädä keskeltä kosteaksi.

  7. Siivilöi pikakahvijauhetta kakun pinnalle ja koristele halutessasi kahvipapumakeisilla. Voit tarjota kakun kermavaahdon kanssa.

Vinkki Vaihda kermavaahto ranskankermaan. Yllättävä yhdistelmä toimii!

Kommentit (7)

Vierailija

Missä nykyään myydään kahvinpapumakeisia? Olen nähnyt niitä suklaakahvipapuja viimeksi useita vuosia sitten, mutta ei ainakaan viiteen vuoteen vaikka olen yrittänyt etsiä.

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kysymyksestä! Reseptin laatinut ruokatoimittaja oli ostanut kahvipapumakeiset Moccamatesta, Hakaniemen hallista (entinen Parhiala). Tällaisia erikoistuotteita voi löytyä myös verkkokaupoista ja pienistä karkkikaupoista. 

yx leipuri

"Olen nähnyt niitä suklaakahvipapuja viimeksi useita vuosia sitten"

Minä vielä kauemmin sitten, jsk nuorena, ne oli hyviä. Faser tai jkumuu vois ottaa ne tuotantoon.

Kahvisiirappi on hyvää, sitä olen tehnyt sopis varmaan tuohonkin kakkuun.

Cecilia

Järkyttävä määrä rasvaa.   Teen mutakakun ilman voita.  

Ts.

Suklaakahvipapuja löytyy irtokarkeista, ihan normi markettien valikoimista.

Hyi hemmetti

" Suklaakahvipapuja löytyy irtokarkeista "

Kuka oikeesti ostaa VIELÄ irtokarkeja?  Etenkin nyt pandemia-aikana, lapset lääppii niitä likaisilla käsillään (olen nähnyt), syö niitä ja voi laittaa takaisin ect.  Y Ä K.

Vierailija

"Reseptin laatinut ruokatoimittaja oli ostanut kahvipapumakeiset Moccamatesta, Hakaniemen hallista"

Toimittaja Rautio-Pakaste voisi ensi kerralla hankkia tarvikkeensa sellaisista paikoista että niitä olisi saatavilla vähän useammasta kuin yhdestä paikasta ja sekin Helsingissä. Vai onko tarkoitus että Glorian ruokareseptit palvelevat vain helsinkiläistä asiakaskuntaa?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström
Ohueksi viipaloidut tatit tai muut kiinteät sienet kypsyvät pizzan päällä kuumassa uunissa nopeasti. Siivuta päälle myös edellisen päivän keitetyt perunat.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1–2 pizzaa
Valmistusaika
30 min + kohotus
Vaikeustaso
Helppo

Valkoinen tattipizza

Ainekset

PIZZAPOHJA
25
g
tuorehiivaa
2
dl
kädenlämpöistä vettä
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
5
dl
vehnäjauhoja
KASTIKE
2
valkosipulinkynttä
1
prk (150 g)
ranskankermaa
2
dl
raastettua mozzarellaa
4
rkl
hienonnettua basilikaa
1
tl
oreganoa
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
TÄYTE
6–8
pientä herkku- tai ruskotattia, orakasta, sikurirouskua, nokirouskua tai kantarellia
2–4
keitettyä perunaa
1
dl
hapankaalia
1
dl
mustia oliiveja
2
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Liuota hiiva veteen, lisää öljy ja suola. Alusta jauhot taikinaan ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Anna taikinan kohota huoneenlämmössä liinalla peitettynä noin tunnin.

  2. Kuori ja raasta valkosipulinkynsi kulhoon. Sekoita joukkoon ranskankerma, juustoraaste, yrtit ja mausteet.

  3. Puhdista pienet, kiinteät sienet ja leikkaa ne ohuiksi siivuiksi. Kuori ja viipaloi keitetyt perunat. Valuta hapankaali ja oliivit.

  4. Muotoile taikinasta yksi iso tai kaksi pientä pizzapohjaa. Levitä päälle kastiketta ja pinnalle sienet, perunat, hapankaali ja oliivit. Lorauta päälle öljyä.

  5. Paista 250-asteissa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes juusto sulaa ja reunat ovat hieman tummuneet.

VINKKI! Voit tehdä taikinan kylmään veteen edellisenä iltana ja kohottaa sen yön yli jääkaapissa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Makeisiin lettuihin voi upottaa myös vaniljalta maistuvaa raejuustoa.
Makeisiin lettuihin voi upottaa myös vaniljalta maistuvaa raejuustoa.
Raejuustoletuissa on mukavasti proteiinia. Ne voi paistaa makeaksi herkuksi tai suolaiseksi välipalaksi. Tupla-annos on luultavasti hyvä idea.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Raejuustoletut

Ainekset

1
prk (200 g)
raejuustoa
2
munaa
1
dl
pikakaurahiutaleita
1
rkl
vehnäjauhoja
2
tl
sokeria
¼
tl
suolaa
voita tai öljyä paistamiseen
Lisäksi
vadelmahilloa
marjoja
raejuustoa

Työvaiheet

  1. Sekoita raejuuston joukkoon munat, kaurahiutaleet, vehnäjauhot, sokeri ja suola. Anna taikinan turvota 15 minuuttia.
  2. Paista pienet letut ohukaispannulla miedolla lämmöllä.
  3. Tarjoa letut hillon ja marjojen kanssa.
ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Taina Tellman KUVA Arto Vuohelainen

Banaanitoffeepiiras eli banoffee syntyy nopsasti sekoittelemalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Banaani-toffeepiiras

Ainekset

175
g
domino-, digestive-, kaura- tai kanelikeksejä
75
g
voita
TÄYTE
1
prk (397 g)
karamellisoitua maitotiivistettä (Dulce de leche)
2–3
banaania
½
dl
suolapähkinöitä
1
dl
vispikermaa
2
dl
turkkilaista jugurttia
2
tl
vaniljasokeria
1
tl
kanelia
PÄÄLLE
Keksejä, banaania. pähkinöitä

Työvaiheet

  1. Hienonna keksit ja sekoita ne sulatettuun voihin. Painele muruseos irtovuuan (Ø 18 cm) pohjalle ja reunoille. Siirrä hetkeksi kylmään.

  2. Levitä maitotiiviste piirakan pohjalle. Levitä päälle banaania ja kevyesti rouhitut pähkinät. Jätä muutamia banaaniviipaleita ja pähkinöitä koristeeksi.

  3. Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita jugurttiin, mausta vaniljasokerilla ja kanelilla ja lusikoi täytteen pinnalle. Koristele banaaneilla, kekseillä ja pähkinöillä. Tarjoa heti.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä
Löytyykö kaapistasi kuivattuja aprikooseja? Hienonna ne teeleipätaikinaan! Makeansuolaiset teeleivät maistuvat uunilämpiminä sellaisenaan voin kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 kpl
Valmistusaika
10 min + paistaminen 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Aprikoosi-teeleivät

Ainekset

2
dl
pehmeitä kuivattuja aprikooseja
3
dl
vehnäjauhoja
1
dl
kauraleseitä
1
dl
auringonkukansiemeniä
2
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
dl
maitoa

Työvaiheet

  1. Hienonna aprikoosit veitsellä ja laita kulhoon.

  2. Lisää jauhot, leseet, siemenet, leivinjauhe ja suola. Sekoita joukkoon maito.

  3. Nostele taikina leivinpaperin päälle pellille kahdeksi keoksi. Taputtele ne jauhotetuin käsin kiekoiksi.

  4. Jaa leivät taikinapyörällä tai veitsellä neljään osaan. Pistele leivät haarukalla.

  5. Paista 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.