
Haaveiletko ihanan ohuesta, suussa sulavasta ja rapeapintaisesta pannarista? Tällä ohjeella pannukakusta tulee juuri sellainen.
Pannukakku
Ainekset
Työvaiheet
- Kuumenna uuni 200 asteeseen.
- Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää joukkoon kerma, maito, jauhot, suola ja sokeri. Sulata voi ja lisää joukkoon. Sekoita taikinaksi ja kaada leivinpaperin päälle reunalliselle uunipellille (koko noin 30 cm x 40 cm).
- Lusikoi voista nokareita pannukakun päälle ja ripottele pinnalle sokeria. Paista 200 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.
- Tarjoa pannari lämpimänä hillon tai tuoreiden marjojen ja kermavaahdon kanssa.
Vinkki! Taikinan voi antaa turvota ennen paistamista noin puoli tuntia, mutta se ei ole välttämätöntä.
Lätyt/räiskäleet/letut on jo keksitty. Pannari on pannari. Jos ohutta pannaria haluaa, niin tee lättyjä. Taisi vain tekijää laiskottaa. Meneehän lättyjen paistamiseen enempi aikaa ja helpommalla pääsee, kun kaataa taikinan uunipellille ja laittaa uuniin. En aio kokeilla. Lätyt paistetaan meillä aina voissa eikä missään margariineissa, niin saa rapean reunan lättyihin. Tähän muuten tulee todella paljon sokeriakin. Mieluummin se sokeri sitten jälkikäteen lisukkeista.
Olipa hyvää
@Kaikkea sitä
Eiköhän jokainen saa päättää miten haluaa tehdä. Itse paistan toisinaan lettuja toisinaan pannarin. Aion todennäköisesti kokeilla tätä reseptiä joku päivä. Sokeria reseptissa on sopivan maltillisesti. Lisukkeidenkaan kun ei tarvitse olla mitään sokeripommeja.
Ohueen pannariin yht, 150g voita? pitää olla rasvaista.
Siihen vielä kermavaahtoa päälle...............tulee varmaan jo korvista ulos
Tottakai tuota tulee ohut lättänä, siinä kun ei ole leivinjauhetta ollenkaan. Ei tuo tosin ole pannari vaan ehkä lettu, joka on tehty uunissa. Kerma taikinassa on myös aivan turha. Voita ja maitoa, jauhoja, kananmunia sekä sokeria ja vähän suolaa, leivinjauhetta unohtamatta. Siinä aineet, joiden suhdetta säätämällä saa tehtyä pannarin, vohvelit, letut ym. Ei tarvitse kikkailla mitään.