Soppa365 on lisännyt 294 reseptiä.
Linkitetty 179 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Haaveiletko ihanan ohuesta, suussa sulavasta ja rapeapintaisesta pannarista? Tällä ohjeella pannukakusta tulee juuri sellainen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 palaa
Valmistusaika
10 min + 25 min paistaminen
Vaikeustaso
Helppo

Pannukakku

Ainekset

4
kananmunaa
1
dl
kuohukermaa
dl
maitoa
2
dl
vehnäjauhoja
½
tl
suolaa
1
rkl
sokeria
125
g
voita
Päälle
25
g
voita
noin
½ dl
sokeria

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää joukkoon kerma, maito, jauhot, suola ja sokeri. Sulata voi ja lisää joukkoon. Sekoita taikinaksi ja kaada leivinpaperin päälle reunalliselle uunipellille (koko noin 30 cm x 40 cm). 
  3. Lusikoi voista nokareita pannukakun päälle ja ripottele pinnalle sokeria. Paista 200 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea. 
  4. Tarjoa pannari lämpimänä hillon tai tuoreiden marjojen ja kermavaahdon kanssa.

Vinkki! Taikinan voi antaa turvota ennen paistamista noin puoli tuntia, mutta se ei ole välttämätöntä.
 

Kommentit (5)

Kaikkea sitä

Lätyt/räiskäleet/letut on jo keksitty.  Pannari on pannari. Jos ohutta pannaria haluaa, niin tee lättyjä.  Taisi vain tekijää laiskottaa. Meneehän lättyjen paistamiseen enempi aikaa ja helpommalla pääsee, kun kaataa taikinan uunipellille ja laittaa uuniin. En aio kokeilla. Lätyt paistetaan meillä aina voissa eikä missään margariineissa, niin saa rapean reunan lättyihin. Tähän muuten tulee todella paljon sokeriakin. Mieluummin se sokeri sitten jälkikäteen lisukkeista.

Vierailija

@Kaikkea sitä

Eiköhän jokainen saa päättää miten haluaa tehdä. Itse paistan toisinaan lettuja toisinaan pannarin. Aion todennäköisesti kokeilla tätä reseptiä joku päivä. Sokeria reseptissa on sopivan maltillisesti. Lisukkeidenkaan kun ei tarvitse olla mitään sokeripommeja.

sepänsälli

Ohueen pannariin yht, 150g voita? pitää olla rasvaista.

Siihen vielä kermavaahtoa päälle...............tulee varmaan jo korvista ulos

Kommenttia

Tottakai tuota tulee ohut lättänä, siinä kun ei ole leivinjauhetta ollenkaan. Ei tuo tosin ole pannari vaan ehkä lettu, joka on tehty uunissa. Kerma taikinassa on myös aivan turha. Voita ja maitoa, jauhoja, kananmunia sekä sokeria ja vähän suolaa, leivinjauhetta unohtamatta. Siinä aineet, joiden suhdetta säätämällä saa tehtyä pannarin, vohvelit, letut ym.  Ei tarvitse kikkailla mitään. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1588 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Raparperihilloke ja omenamehu antavat tiramisuun kesän makua. Viileä herkku sopii erinomaisesti alkukesän juhliin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
55 min + tekeytyminen vähintään 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Raparperitiramisu

Ainekset

RAPARPERIHILLOKE
300
g
raparperia
2
rkl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
½
luomusitruunan kuori ja mehu
LISÄKSI
200
g
savoiardikeksejä
KOSTUTUS
1
dl
omenamehua
½
dl
mantelilikööriä (esim. amarettoa)
TÄYTE
2
valkuaista
4
keltuaista
1
dl
sokeria
500
g
mascarponejuustoa
PÄÄLLE
kaakaojauhetta

Työvaiheet

  1. Paloittele raparperin varret kattilaan. Lisää sokerit ja sitruunan mehu ja kuoriraaste. Keitä miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia. Siirrä levyltä ja jäähdytä huoneenlämpöiseksi.

  2. Lado puolet kekseistä korkeareunaiseen vuokaan (25x15 cm). Sekoita omenamehu ja manteli- likööri keskenään ja kaada puolet seoksesta keksien päälle. Levitä jäähtynyt raparperihilloke päälle.

  3. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset ja sokeri toisessa kulhossa vaahdoksi. Notkista mascarpone ja sekoita keltuaisvaahtoon. Kääntele lopuksi varovasti valkuaisvaahto sekaan. Levitä puolet mascarponevaahdosta vuokaan. Lado päälle loput keksit, kaada loppu likööriseos ja lusikoi loput mascarponevaahdosta päällimmäiseksi.

  4. Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään pari tuntia.

  5. Siivilöi kaakaojauhetta tiramisun pinnalle.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3244 reseptiä.
Linkitetty 22 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Purkki sardelleja sulaa pannulle ja antaa pastalle herkullisen suolaisen maun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Sardellipasta

Ainekset

400
g
trofie- tai strozzapretipastaa
3
valkosipulinkynttä
3
rkl
oliiviöljyä
1
rs (47 g)
sardelleja
1
rkl
sitruunamehua
½
tl
mustapippuria
PANGRATTATO ELI LEIPÄMURU
2
dl
kuivahtanutta leipää paloina
2
rkl
oliiviöljyä
1
ruukku lehtipersiljaa
1
(luomu)sitruuna

Työvaiheet

  1. Valmista ensin pangrattato. Jauha leipäpalat muruksi monitoimiko­neessa. Paista leipämurua öljyssä pannussa samalla sekoittaen 2–3 mi­nuuttia, kunnes leipä on rapeutunut ja kauniin kullanruskeaa.

  2. Hienonna persilja ja sekoita puolet persiljasta murun joukkoon. Pese sit­ruuna ja raasta sen keltainen kuori­osa leipämurun joukkoon.

  3. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedes­sä (1 l vettä / 1 tl suolaa).

  4. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Lämmitä öljy isossa pannussa. Pais­ta siinä valkosipulia sekä sardelleja sekoitellen keskilämmöllä noin 4 mi­nuuttia, kunnes sardellit ovat hieman hajonneet öljyn joukkoon.

  5. Nosta pasta reikäkauhalla suoraan pannulle ja sekoita hyvin. Lisää loput persiljasta. Purista sitruunamehu ja rouhi pippuri joukkoon. Ripottele an­nosten pinnalle reilusti leipämurua. Tarjoa heti.

Vinkki Sardelleja myydään herkku­kaupoissa ja hyvinvarustetuissa mar­keteissa, missä niitä on saatavilla me­tallirasian lisäksi lasipurkeissa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3244 reseptiä.
Linkitetty 42 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström

Tämä salaatti on saanut inspiraationsa Sisiliassa kasvavista appelsiineista, fenkolista ja punasipulista. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Sisilialainen salaatti

Ainekset

2
appelsiinia
5
rkl
oliiviöljyä
¼
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
1
pieni punasipuli
1
pullea fenkoli
3–4
mintun oksaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja leikkaa appelsiinit kalvottomiksi lohkoiksi. Säästä mehu.

  2. Tee appelsiinimehusta ja oliiviöljystä kastike. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

  3. Leikkaa fenkoli ja punasipuli terävällä veitsellä ohuiksi viipaleiksi. Laita ne kastikkeeseen maustumaan noin 5 minuutiksi.

  4. Kääntele sipuli-fenkoliseos appelsiinilohkojen kanssa keskenään. Levitä salaatti tarjoiluvadille. Nypi mintun oksista lehtiä koristeeksi.

     

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3244 reseptiä.
Linkitetty 24 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4, noin 16 kpl
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Lihapullat calabrialaisittain

Ainekset

400
g
possunjauhelihaa (tai sika-nautajauhelihaa)
¾
dl
ndujaa
2
säilöttyä paprikaa
¼
ruukku basilikaa
1
valkosipulinkynsi
1
kananmuna
1
dl
pankojauhoja
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Laita jauheliha ja nduja kulhoon.

  2. Hienonna paprika, basilika ja kuorittu valkosipulinkynsi.

  3. Riko muna jauhelihan joukkoon ja lisää loput ainekset. Sekoita tasaiseksi. Anna vetäytyä 5 minuuttia.

  4. Muotoile taikinasta kostutetuin käsin noin 16 pyörykkää. Paista isolla pannulla miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia käännellen tai 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Kommentit (0)