Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 33 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Nosta korkea marenkikakku pöytään ja varaudu ottamaan aplodit vastaan. Ihanan kakun täytteessä yhdistyvät pikakahvijauheella maustettu kinuski ja kermavaahto, ja koristeena on tuoreita marjoja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8–10
Valmistusaika
2 t 15 min + jäähtyminen 12 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Kahvi-marenkikakku

Ainekset

5
huoneenlämpöistä kananmunaa (M-koko)
n. 3½
dl (300 g)
erikoishienoa sokeria (Siro)
2
tl
sitruunamehua
2
tl
maissitärkkelystä
1
rkl
espressopikakahvijauhetta
TÄYTE
2
dl
kinuskikastiketta tai kondensoitua maitotiivistettä (dulche de leche)
1
rkl
espressopikakahvijauhetta
2
dl
vispikermaa
KORISTELUUN
3
dl
tuoreita marjoja (karhunvatukoita, punaherukoita, mansikoita)

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 125 asteeseen. Piirrä lautasen avulla leivinpaperille ympyrä (Ø 18 cm). Pyyhkäise vatkauskulho puolikkaalla sitruunalla. Näin kulhoon ei jää rasvaa estämään valkuaisten vaahtoutumisen.

  2. Erottele valkuaiset kulhoon. Jos sinulla on vaaka, punnitse valkuaiset. Painon tulisi olla 150 grammaa.

  3. Aloita valkuaisten vatkaaminen yleiskoneella tai sähkövatkaimella ensin matalalla teholla, jotta vaahtoon muodostuu paljon pieniä kuplia. Lisää vatkaustehoa ja vatkaa valkuaiset pehmeäksi valkoiseksi vaahdoksi. Vaahdon tulisi pysyä kulhossa, kun käännät sen ylösalaisin.

  4. Lisää sokeria ruokalusikallinen kerrallaan koko ajan keskiteholla vatkaten. Kun kaikki sokeri on lisätty, jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kiiltävää ja sileää. Lisää sitruunamehu ja maissitärkkelys, vatkaa vielä muutama minuutti. Kääntele pikakahvijauhe lopuksi marengin joukkoon.

  5. Kasaa marenki leivinpaperin päälle korkeaksi keoksi. Tasoita marengin reunat lastalla ja muotoile keko ylöspäin kapenevaksi. Tasoita marengin pinta. Tee lastalla reunaan pystysuuntaisia voimakkaita vetoja, jotta marenkiin tulee uurteet.

  6. Paista marenkia ensin 10 minuuttia, laske lämpö sitten 100 asteeseen ja jatka paistamista 70 minuuttia. Sammuta uunista lämpö ja jätä marenki uuniin jäähtymään mielellään yön yli. Marengin keskikohta vajoaa viimeistään uunista otettaessa, mutta se kuuluu asiaan.

  7. Sekoita kinuskikastike ja pikakahvijauhe keskenään. Anna maustua noin 15 minuuttia. Vatkaa kerma vaahdoksi. Yhdistä kahvi-kinuski kerman kanssa ja täytä sillä jäähtynyt marenkikakku. Koristele kakku tuoreilla marjoilla. Marenkikakku on parhaimmillaan samana päivänä.

Kommentit (3)

Vierailija

Täytetäänkö kakku päältä?

Vierailija

Hei! Kyllä, kakku vajoaa hieman paistettaessa ja pinnalle muodostuu täytteelle sopiva onkalo.
Kesäterveisin
Minna / ohjeen laatija

Vierailija

Jostain syystä kakku lässähti ja oli ihan 'raaka' sisältä. Taitaa mennä jäteastiaan. Ohjeen kuva oli hieno, harmi että en onnistunut.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström
Ohueksi viipaloidut tatit tai muut kiinteät sienet kypsyvät pizzan päällä kuumassa uunissa nopeasti. Siivuta päälle myös edellisen päivän keitetyt perunat.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1–2 pizzaa
Valmistusaika
30 min + kohotus
Vaikeustaso
Helppo

Valkoinen tattipizza

Ainekset

PIZZAPOHJA
25
g
tuorehiivaa
2
dl
kädenlämpöistä vettä
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
5
dl
vehnäjauhoja
KASTIKE
2
valkosipulinkynttä
1
prk (150 g)
ranskankermaa
2
dl
raastettua mozzarellaa
4
rkl
hienonnettua basilikaa
1
tl
oreganoa
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
TÄYTE
6–8
pientä herkku- tai ruskotattia, orakasta, sikurirouskua, nokirouskua tai kantarellia
2–4
keitettyä perunaa
1
dl
hapankaalia
1
dl
mustia oliiveja
2
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Liuota hiiva veteen, lisää öljy ja suola. Alusta jauhot taikinaan ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Anna taikinan kohota huoneenlämmössä liinalla peitettynä noin tunnin.

  2. Kuori ja raasta valkosipulinkynsi kulhoon. Sekoita joukkoon ranskankerma, juustoraaste, yrtit ja mausteet.

  3. Puhdista pienet, kiinteät sienet ja leikkaa ne ohuiksi siivuiksi. Kuori ja viipaloi keitetyt perunat. Valuta hapankaali ja oliivit.

  4. Muotoile taikinasta yksi iso tai kaksi pientä pizzapohjaa. Levitä päälle kastiketta ja pinnalle sienet, perunat, hapankaali ja oliivit. Lorauta päälle öljyä.

  5. Paista 250-asteissa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes juusto sulaa ja reunat ovat hieman tummuneet.

VINKKI! Voit tehdä taikinan kylmään veteen edellisenä iltana ja kohottaa sen yön yli jääkaapissa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Makeisiin lettuihin voi upottaa myös vaniljalta maistuvaa raejuustoa.
Makeisiin lettuihin voi upottaa myös vaniljalta maistuvaa raejuustoa.
Raejuustoletuissa on mukavasti proteiinia. Ne voi paistaa makeaksi herkuksi tai suolaiseksi välipalaksi. Tupla-annos on luultavasti hyvä idea.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Raejuustoletut

Ainekset

1
prk (200 g)
raejuustoa
2
munaa
1
dl
pikakaurahiutaleita
1
rkl
vehnäjauhoja
2
tl
sokeria
¼
tl
suolaa
voita tai öljyä paistamiseen
Lisäksi
vadelmahilloa
marjoja
raejuustoa

Työvaiheet

  1. Sekoita raejuuston joukkoon munat, kaurahiutaleet, vehnäjauhot, sokeri ja suola. Anna taikinan turvota 15 minuuttia.
  2. Paista pienet letut ohukaispannulla miedolla lämmöllä.
  3. Tarjoa letut hillon ja marjojen kanssa.
ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Taina Tellman KUVA Arto Vuohelainen

Banaanitoffeepiiras eli banoffee syntyy nopsasti sekoittelemalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Banaani-toffeepiiras

Ainekset

175
g
domino-, digestive-, kaura- tai kanelikeksejä
75
g
voita
TÄYTE
1
prk (397 g)
karamellisoitua maitotiivistettä (Dulce de leche)
2–3
banaania
½
dl
suolapähkinöitä
1
dl
vispikermaa
2
dl
turkkilaista jugurttia
2
tl
vaniljasokeria
1
tl
kanelia
PÄÄLLE
Keksejä, banaania. pähkinöitä

Työvaiheet

  1. Hienonna keksit ja sekoita ne sulatettuun voihin. Painele muruseos irtovuuan (Ø 18 cm) pohjalle ja reunoille. Siirrä hetkeksi kylmään.

  2. Levitä maitotiiviste piirakan pohjalle. Levitä päälle banaania ja kevyesti rouhitut pähkinät. Jätä muutamia banaaniviipaleita ja pähkinöitä koristeeksi.

  3. Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita jugurttiin, mausta vaniljasokerilla ja kanelilla ja lusikoi täytteen pinnalle. Koristele banaaneilla, kekseillä ja pähkinöillä. Tarjoa heti.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä
Löytyykö kaapistasi kuivattuja aprikooseja? Hienonna ne teeleipätaikinaan! Makeansuolaiset teeleivät maistuvat uunilämpiminä sellaisenaan voin kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 kpl
Valmistusaika
10 min + paistaminen 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Aprikoosi-teeleivät

Ainekset

2
dl
pehmeitä kuivattuja aprikooseja
3
dl
vehnäjauhoja
1
dl
kauraleseitä
1
dl
auringonkukansiemeniä
2
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
dl
maitoa

Työvaiheet

  1. Hienonna aprikoosit veitsellä ja laita kulhoon.

  2. Lisää jauhot, leseet, siemenet, leivinjauhe ja suola. Sekoita joukkoon maito.

  3. Nostele taikina leivinpaperin päälle pellille kahdeksi keoksi. Taputtele ne jauhotetuin käsin kiekoiksi.

  4. Jaa leivät taikinapyörällä tai veitsellä neljään osaan. Pistele leivät haarukalla.

  5. Paista 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.