Rapeareunaiset letut saavat makunsa kunnon tujauksesta hienonnettua tilliä. Kylmäsavulohen ja raikkaiden kasvisten kanssa tarjottuna letut sopivat niin brunssille kuin iltapalaksi.
Pientä suolaista vai kevyt illallinen? Joskus on vaikea päättää, mitä tarjoaisi kylään tuleville ystäville. Hyvä ja rento vaihtoehto ovat suolaiset letut, joita saa muunneltua erilaisilla täytteillä ja höysteillä moneen makuun.
Tavallinen lettutaikina sopii hyvin suolaisille täytteille, kun taikinasta jättää mahdollisen sokerin pois. Mukaan voi silputa tuoreyrttejä, jotka antavat lettuihin mukavasti makua.
Oheisessa ohjeessa ohrajauhoilla rikastettu lettutaikina höystetään tillisilpulla. Rapeareunaisiksi voissa paistettujen tillilettujen kanssa maistuvat kylmäsavulohi, kasvikset ja nokare turkkilaista jogurttia.
Lohiletut
Ainekset
Työvaiheet
-
Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Sekoita maito ja jauhot joukkoon. Hienonna tilli ja lisää se taikinaan suolan kanssa. Anna taikinan turvota huoneenlämmössä noin 15 minuuttia.
-
Leikkaa tomaatit puoliksi ja kurkut viipaleiksi.
-
Paista kahdeksan isoa lettua pannussa voissa kypsiksi. Lusikoi jogurttia lämpimän letun päälle. Kasaa päälle lohta, kasviksia ja versoja. Koristele tillillä.
Siis taikina on modifioitu muurinpohjalettutaikina Savosta!
En kyllä tilliä taikinan joukkoon sekoittaisi, ripottelisin korkeintaan valmiin annoksen pinnalle jos sitäkään.
Taas muka uusi resepti. Suolaisia lettuja olen syönyt koko ikäni, kuuluvat alkuaan luultavasti Venäjältä vallankumousta paenneen isoäitini tuliaisiin. Aamiaiseksi, iltapalaksi, äkkiseltään vieraille. Täytteeksi mitä vain on, vaikka rahkaan sekotettua silliä. Jauhoina voi käyttää sekä ruista että ohraa tai tattaria maun mukaan, kunhan kolmannes on vehnää, jotta lätyt pysyvät koossa.