Yellow velvet caken kirkkaan keltainen väri syntyy luomusti sahramilla. Perinteisestä red velvet -kakusta tämä keväinen kahvipöydän kaunotar erottuu edukseen myös raikkaan jogurttisella ja sitruunaisella makumaailmalla sekä rouskuvilla pistaasisattumilla.
Yellow velvet cake
Ainekset
Työvaiheet
- Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri pehmeäksi sähkövatkaimella. Lisää munat yksitellen edelleen sähkövatkaimella vaahdottaen. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita sahrami jogurtin joukkoon. Lisää taikinaan sekä jauhoseos että jogurtti ja sekoita tasaiseksi esimerkiksi nuolijalla.
- Kaada taikina pyöreään voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan (halkaisija noin 22 cm). Jos haluat kakusta amerikkailaistyyppisen kapean ja korkean, käytä halkaisijaltaan 20 cm kakkuvuokaa ja vuoraan se vuoan reunan yli nousevalla leivinpaperisuikaleella, jolloin kakulla on tilaa kohota hieman vuoan reunan yli. Kypsennä kakkupohjaa 175 asteessa noin tunnin ajan. Kokeile kypsyyttä tikulla.
- Jäähdytä kakku.
- Sekoita tuorejuuston joukkoon jogurtti, tomusokeri ja sitruunan kuori ja mehu.
- Leikkaa kakkupohja kolmeen tai neljään osaan. Nosta alimmainen pohja tarjoiluvadille ja levitä päälle kerros tuorejuustokuorrutusta. Ripottele tuorejuuston päälle rouhittuja pistaaseja. Täytä kaikki kerrokset samalla tavalla. Levitä loppu kuorrutus kakun päälle ja halutessasi myös reunoille. Koristele kakku pistaaseilla.
Ai että oli hyvää! Koko ystäväporukka tykkäsi. Tästä tulee uusi luottokakkuohjeeni :)
Moi Anna, kiva kuulla, että maistui :)