Soppa365 on lisännyt 294 reseptiä.
Linkitetty 104 keittokirjaan.
Ohje ja kuva: Riikka Kaila

Yellow velvet caken kirkkaan keltainen väri syntyy luomusti sahramilla. Perinteisestä red velvet -kakusta tämä keväinen kahvipöydän kaunotar erottuu edukseen myös raikkaan jogurttisella ja sitruunaisella makumaailmalla sekä rouskuvilla pistaasisattumilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
40 min + paistaminen 1 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Yellow velvet cake

Ainekset

150
g
voita
3
dl
sokeria
3
kananmunaa
3 ½
dl
vehnäjauhoja
1 ½
dl
perunajauhoja
2
tl
leivinjauhetta
2
tl
vaniljasokeria
2
dl
turkkilaista jogurttia
1
ps
sahramia (0,5 g)
Kuorrutus
600
g
maustamatonta tuorejuustoa
1 ½
dl
turkkilaista jogurttia
1
dl
tomusokeria
1
(luomu)sitruunan kuori ja mehu
1 ½
dl
suolattomia pistaasinsydämiä

Työvaiheet

  1. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri pehmeäksi sähkövatkaimella. Lisää munat yksitellen edelleen sähkövatkaimella vaahdottaen. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita sahrami jogurtin joukkoon. Lisää taikinaan sekä jauhoseos että jogurtti ja sekoita tasaiseksi esimerkiksi nuolijalla.
  2. Kaada taikina pyöreään voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan (halkaisija noin 22 cm). Jos haluat kakusta amerikkailaistyyppisen kapean ja korkean, käytä halkaisijaltaan 20 cm kakkuvuokaa ja vuoraan se vuoan reunan yli nousevalla leivinpaperisuikaleella, jolloin kakulla on tilaa kohota hieman vuoan reunan yli. Kypsennä kakkupohjaa 175 asteessa noin tunnin ajan. Kokeile kypsyyttä tikulla.
  3. Jäähdytä kakku.
  4. Sekoita tuorejuuston joukkoon jogurtti, tomusokeri ja sitruunan kuori ja mehu.
  5. Leikkaa kakkupohja kolmeen tai neljään osaan. Nosta alimmainen pohja tarjoiluvadille ja levitä päälle kerros tuorejuustokuorrutusta. Ripottele tuorejuuston päälle rouhittuja pistaaseja. Täytä kaikki kerrokset samalla tavalla. Levitä loppu kuorrutus kakun päälle ja halutessasi myös reunoille. Koristele kakku pistaaseilla.

Kommentit (2)

Anna Raatikainen
Seuraa 
Liittynyt14.10.2015

Ai että oli hyvää! Koko ystäväporukka tykkäsi. Tästä tulee uusi luottokakkuohjeeni :)

toimitus
Seuraa 
Liittynyt30.4.2014

Moi Anna, kiva kuulla, että maistui :)

Ketju on lukittu.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Makeisiin lettuihin voi upottaa myös vaniljalta maistuvaa raejuustoa.
Makeisiin lettuihin voi upottaa myös vaniljalta maistuvaa raejuustoa.
Raejuustoletuissa on mukavasti proteiinia. Ne voi paistaa makeaksi herkuksi tai suolaiseksi välipalaksi. Tupla-annos on luultavasti hyvä idea.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Raejuustoletut

Ainekset

1
prk (200 g)
raejuustoa
2
munaa
1
dl
pikakaurahiutaleita
1
rkl
vehnäjauhoja
2
tl
sokeria
¼
tl
suolaa
voita tai öljyä paistamiseen
Lisäksi
vadelmahilloa
marjoja
raejuustoa

Työvaiheet

  1. Sekoita raejuuston joukkoon munat, kaurahiutaleet, vehnäjauhot, sokeri ja suola. Anna taikinan turvota 15 minuuttia.
  2. Paista pienet letut ohukaispannulla miedolla lämmöllä.
  3. Tarjoa letut hillon ja marjojen kanssa.
ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Taina Tellman KUVA Arto Vuohelainen

Banaanitoffeepiiras eli banoffee syntyy nopsasti sekoittelemalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Banaani-toffeepiiras

Ainekset

175
g
domino-, digestive-, kaura- tai kanelikeksejä
75
g
voita
TÄYTE
1
prk (397 g)
karamellisoitua maitotiivistettä (Dulce de leche)
2–3
banaania
½
dl
suolapähkinöitä
1
dl
vispikermaa
2
dl
turkkilaista jugurttia
2
tl
vaniljasokeria
1
tl
kanelia
PÄÄLLE
Keksejä, banaania. pähkinöitä

Työvaiheet

  1. Hienonna keksit ja sekoita ne sulatettuun voihin. Painele muruseos irtovuuan (Ø 18 cm) pohjalle ja reunoille. Siirrä hetkeksi kylmään.

  2. Levitä maitotiiviste piirakan pohjalle. Levitä päälle banaania ja kevyesti rouhitut pähkinät. Jätä muutamia banaaniviipaleita ja pähkinöitä koristeeksi.

  3. Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita jugurttiin, mausta vaniljasokerilla ja kanelilla ja lusikoi täytteen pinnalle. Koristele banaaneilla, kekseillä ja pähkinöillä. Tarjoa heti.

ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Taina Tellman KUVA Arto Vuohelainen

Makoisat mustikkadonitsit paistuvat uunissa ilman taikinan kohotusta ja rasvankäryä. Maussa on myös ripaus appelsiinia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12–16
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Mustikkadonitsit

Ainekset

3
dl
vehnäjauhoja
2
tl
vaniljasokeria
1
dl
sokeria
1
tl
soodaa
½
tl
leivinjauhe
½
tl
suolaa
1
dl
maitoa
1
dl
maustamatonta jugurttia
½
dl
rypsiöljyä
1
kananmuna
1
appelsiinin kuori raastettuna
1
dl
mustikoita
KUORRUTUS
dl
tomusokeria
½
dl
maitoa
2
rkl
mustikkasosetta
1
tl
vaniljasokeria
RAIDAT
100
g
tummaa suklaata
1
tl
voita

Työvaiheet

  1. Voitele donitsipelti. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

  2. Sekoita kulhossa kuivat aineet. Sekoita yhteen maito, jugurtti, öljy ja muna. Yhdistä seos kuiviin aineisiin. Raasta joukkoon appelsiinin kuori. Sekoita vain kevyesti. Lusikoi taikina pursotuspussiin.

  3. Pursota taikinaa donitsivuokaan suunnilleen syvennysten puoliväliin saakka. Jaa mustikat taikinan päälle ja paina ne kevyesti taikinan sekaan.

  4. Paista donitseja uunin keskitasolla 10–15 minuuttia. Anna leivonnaisten levähtää viisi minuuttia ja siirrä ne sitten ritilälle.

  5. Sekoita kuorrutteen ainekset. Valele donitsien sileä pinta kuorrutteella. Anna kovettua.

  6. Sulata suklaa ja voi mikrossa. Valuta raitoja donitseille.

ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Vanilja maistuu sekä kermaisessa täytteessä että mureassa taikinassa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6–8 palaa
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Vaniljainen punaherukkapiirakka

Ainekset

100
g
leivontamargariinia
1
dl
sokeria
1
muna
dl
gluteenitonta jauhoseosta
1
tl
leivinjauhetta
½
tl
vaniljasokeria
TÄYTE
4
dl
punaherukoita
1
prk (200 g)
kermaviiliä (ei kevyt)
1
muna
½
dl
sokeria
tl
vaniljasokeria

Työvaiheet

  1. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri kulhossa. Lisää kananmuna hyvin vatkaten. Yhdistä kuivat ainekset keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan ja sekoita tasaiseksi.

  2. Painele taikina voidellun piirakkavuoan (ø 24 cm) pohjalle ja reunoille. Levitä marjat päälle.

  3. Sekoita kermaviili, muna ja sokeri keskenään. Levitä seos marjojen päälle.

  4. Paista piirakkaa uunin alaosassa 200 asteessa 25–30 minuuttia.