Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3416 reseptiä.
Linkitetty 176 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Pehmeä hedelmäpuuro kypsyy uunissa kuin itsestään. Pinnalle sopivat niin nektariinit, luumut kuin aprikoositkin.

Viikonloppuaamuihin sopii täydellisesti uunipuuro, jonka valmistumista ei tarvitse vahtia. Puuro onnistuu ihan tavallisista kaurahiutaleista. Nesteenä on veden sijaan kauramaito, joka antaa makuun pehmeyttä ja täyteläisyyttä.

Hiutaleista tehty uunipuuro kypsyy uunissa noin 45 minuutissa. Tässä versiossa vuokaan lisätään loppuvaiheessa paloiteltuja hedelmiä, jotka saavat paahtua puuron päällä hetken.

Kivelliset hedelmät kuten nektariinit, persikat, aprikoosit ja luumut sopivat hyvin puuron höysteeksi. Jos hedelmät tuntuvat kovilta, voit laittaa ne uuniin jo aikaisemmassa vaiheessa, jolloin ne ehtivät paahtua pehmeiksi ja meheviksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min + kypsennys 45 min
Vaikeustaso
Helppo

Hedelmä-uunipuuro

Ainekset

5
dl
kaurahiutaleita
¼
tl
suolaa
1
l
kauramaitoa
6
dl
hedelmiä pilkottuna (esim. luumuja, nektariineja, aprikooseja)
2
rk
ruokokidesokeria
2
dl
mustikoita
Lisäksi
1
rkl
margariinia vuoan voiteluun

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele uunivuoka (vet. noin 2½ l). Kaada hiutaleet, suola ja kauramaito vuokaan, sekoita ja laita vuoka uuniin 30 minuutiksi.

  2. Pilko hedelmät. Ota vuoka uunista, lado hedelmäpalat puuron pinnalle ja laita vuoka takaisin uuniin 15 minuutiksi.

  3. Ripottele sokeri ja mustikat puuron pinnalle ja tarjoa heti.

Kommentit (4)

kurushi

Kauramaidon voi korvata aidolla punaisella maidolla.

Vierailija

Kauramaitoa ei ole olemassakaan. Se on kauraJUOMAA.

Näin se on.

Samaa mieltä kuin kaksi edellistä kommentoijaa. Lisäksi käyttäisin neljän viljan hiutaleita ja söisin hedelmät erikseen tuoreina.

Vierailija

Toisin kuin muut kommentoijat, tein tätä reseptin mukaisesti ja tuli todella hyvää. Jos kauramaito on makeaa niin puuro on sen verran makeaa, että se kävisi vaikka jälkiruuasta. Suosittelen! Myös lapsille kelpaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Hyvä terveys on lisännyt 324 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Thaimaalainen som tam -salaatti valmistetaan vihreästä papaijasta, kotimainen versio syntyy lantusta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Som tam -lanttusalaatti

Ainekset

½
dl
maapähkinöitä
300
g
lanttua
1
(150 g)
kyssäkaalia tai naurista
100
g
vihreitä papuja
1
valkosipulinkynsi
1
punainen pieni chili
1
limetin mehu
2
rkl
kalakastiketta
1
rkl
ruokosokeria

Työvaiheet

  1. Paahda maapähkinöitä kuivalla kuumalla pannulla, kunnes pähkinöiden kuori on kunnolla tummunut. Kaada leikkuulaudalle ja hiero pähkinöistä kuoret pois.

  2. Kuori ja raasta lanttu raastimen karkealla terällä. Kuori ja raasta kyssäkaali tai nauris. Puhdista pavut, poista kannat ja ryöppää kiehuvassa vedessä 5 minuuttia. Jäähdytä pavut nopeasti kylmässä vedessä, valuta ja leikkaa ne paloiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Huuhtele chili, halkaise ja poista siemenet, hienonna.

  3. Sekoita kulhossa limetinmehu, kalakastike, ruokosokeri, valkosipuli ja chili. Lisää lanttu- ja kyssäkaaliraaste, pavut ja pähkinät. Painele kunnolla puunuijalla sekaisin.

  4. Raaste säilyy jääkaapissa pari päivää.

ET-lehti on lisännyt 339 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Tuorepuuro on kätevä välipala, sillä sen voi tehdä jääkaappiin odottamaan. Seesaminsiemenistä tehty tahini antaa puuroon ihanan maun ja hyviä ravintoaineita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
10 min + yön yli
Vaikeustaso
Helppo

Vadelma-tahinituorepuuro

Ainekset

1
prk (250 g)
maitorahkaa
2
dl
maitoa
2
dl
kaurahiutaleita
1
pss (200 g)
pakastettuja vadelmia
3
rkl
tahinia
2
rkl
hunajaa
2
rkl
lämmintä vettä
¼
tl
kardemummaa
(mintun lehtiä koristeeksi)

Työvaiheet

  1. Sekoita kulhossa rahka, maito, kaurahiutaleet ja vadelmat.

  2. Yhdistä toisessa kulhossa tahini, hunaja ja lämmin vesi notkeaksi tahnaksi. Lisää ne sekä kardemumma puuroon.

  3. Anna tuorepuuron tekeytyä yön yli tai vähintään pari tuntia jääkaapissa.

VINKKI! Seesaminsiemenistä tehty tahini on maapähkinävoita muistuttava tahna, joka sisältää proteiinia ja kuitua. Purkillinen säilyy pitkään jääkaapissa.

Hyvä terveys on lisännyt 324 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen
Siemenistä saa reippaasti kuitua ja pehmeitä rasvoja. Hiutale-siemensekoitusta kannattaa tehdä isompi määrä valmiiksi purkkiin. Säilytä hiutalesekoitus jääkaapissa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kaura-siemenpuuro

Ainekset

3
dl
höyryttämättömiä kaurahiutaleita
1
dl
kuorittuja siemeniä murskattuna (kurpitsan- ja auringonkukansiemen)
½
dl
paahdettua pellavansiemenrouhetta
1
l
vettä tai kasvimaitoa
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Sekoita kaurahiutaleet, rouhitut siemenet ja pellavansiemenrouhe keskenään mittakannussa.

  2. Mittaa kattilaan maito ja hiutale-siemenseos. Kiehauta ja keitä 5–10 minuuttia. Mausta suolalla.

  3. Tarjoile puuron kanssa halutessasi raejuustoa, marjoja ja hunajaa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1195 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Anna Huovinen
Nopea nuudeli-kanasalaatti on helppo ottaa evääksi sillä se maistuu myös kylmänä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Teriyaki-kanasalaatti

Ainekset

2
levyä ramennuudeleita
1
pkt (300 g)
kanasuikaleita
1
rkl
öljyä
2
rkl
teriyakikastiketta
1
ps
salaattisekoitusta
1
paprika
½
kurkku
pieni pala kaalia
1
dl
suolapähkinöitä
Kastike
1
limetin mehu
1
dl
seesaminsiemeniä
1
dl
majoneesia
¾
dl
vettä
1
rkl
soijakastiketta
½–1
tl
chililastuja
½
rkl
(fariini)sokeria

Työvaiheet

  1. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Valuta ja pyyhi kanapalat. Ruskista palat pannulla öljyssä. Sekoita joukkoon teriyakikastike.
  3. Pilko paprika ja kurkku. Raasta kaali.
  4. Yhdistä salaattiainekset isossa kulhossa tai jaa valmiiksi neljään kannelliseen lounasrasiaan.
  5. Valmista kastike. Purista limetin mehu. Lisää ainekset kulhoon ja surauta kastike tasaiseksi sauvasekoittimella. Kaada kastiketta salaatin päälle.