Emilia Soppa365 on lisännyt 48 reseptiä.
Linkitetty 193 keittokirjaan.
Ohje ja kuva Emilia Kolari

Lempeä ja kuohkea omenavispipuuro on ihana syysherkku, johon saat uppoamaan kilokaupalla omenoita. Kätevintä on tehdä vispipuuro samalla, kun teet kattilallisen omenasosetta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10
Valmistusaika
30 min + 2 t jäähtyminen
Vaikeustaso
Helppo

Omenavispipuuro

Ainekset

1
l
löysää omenasosetta
1/2
l
vettä
2
dl
mannasuurimoita
noin 1
dl
sokeria
tl
suolaa)
1
tl
kanelia
1-2
tl
vaniljasokeria
Lisäksi
maitoa tai kauramaitoa

Työvaiheet

  1. Mittaa omenasose ja vesi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja ripottele joukkoon mannasuurimot samalla vispilöiden. Keitä keskilämmöllä välillä sekoittaen noin 5 minuuttia. Mausta keittämisen aikana sokerilla, suolalla ja kanelilla.
  2. Jätä kansi päälle, kytke hella pois päältä ja anna puuron hautua itsekseen vielä 10 minuuttia.
  3. Siirrä kattila kylmällä vedellä täytettyyn tiskialtaaseen. Nosta kansi pois puuron päältä jäähtymisen nopeuttamiseksi. Jos maltat odottaa, voit antaa puuron jäähtyä rauhassa huoneenlämmössä.
  4. Lisää vaniljasokeri ja vatkaa jäähtynyt puuro sähkövatkaimella kuohkeaksi. Tarjoa kuohkeana vaahtona sellaisenaan tai anna viilentyä jääkaapissa ennen tarjoamista. Nauti aamu- tai välipalana kylmän maidon kanssa.

Vinkki! On kätevintä tehdä omenavispipuuroa samalla kun teet kattilallisen omenasosetta. Pese pari kiloa omenoita ja leikkaa ne kuorineen lohkoiksi kattilaan niin, että siemenkota jää jäljelle. Lisää tilkka vettä ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä keskilämmöllä kannen alla, kunnes omenat ovat pehmeitä. Kauho välillä, jotta päällimmäiset omenat siirtyvät kypsymään kattilan pohjalle. Soseuta pehmeät omenat sauvasekoittimella. Kaada osa omenasoseesta toiseen astiaan ja jatka vispipuuron valmistusta ohjeen mukaan.

Kommentit (4)

Vierailija

Hyi olkoon! Älkää laittako suolaa tähän, ensimmäinen erä aivan pilalla, toinen ilman suolaa ja maistuu sentään omenallekin....

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kommentistasi, vähensin nyt ohjeen suolan määrää ja laitoin sen kokonaan sulkuihin, sillä puuro toimii tosiaan mainiosti ilmankin.

SH
Seuraa 
Liittynyt2.8.2018

Olikohan Emilia edes testannut alkuperäisen suolan kera? Sen verran hurjasti sitä oli. Makeaan jälkiruokaan.

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kysymästä, olin testannut :) Tätä tulee sen verran iso satsi, ettei teelusikallinen tuntunut omaan makuuni liialta hapokkaiden omppujen ja makeuden vastapainoksi. Mutta nyt on suolan määrä vähennetty varman päälle!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3378 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Keitetyillä uusilla perunoilla ja raakamakkaralla täytetyt rieskapizzat ovat helpoista helpoin kesälounas. Mehevyydestä vastaa pohjalle sivelty vuohenjuustokerma.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Makkara-perunarieskat

Ainekset

4–8
pientä rieskaa
TÄYTE
8–12
keitettyä varhaisperunaa
2
valkosipulinkynttä
½
ruukku
persiljaa
1
dl
oliiviöljyä
1
prk (150 g)
ranskankermaa
1
rs (150 g)
vuohentuorejuustoa
2–3
raakamakkaraa
¼
tl
mustapippuria
PINNALLE
persiljaa

Työvaiheet

  1. Valmista ensin täyte. Viipaloi keitetyt perunat. Hienonna kuoritut valkosipulinkynnet ja persilja isoon kulhoon. Sekoita joukkoon öljy. Kääntele perunaviipaleet varovasti joukkoon.
  2. Sekoita ranskankerma ja vuohenjuusto keskenään.
  3. Laita rieskat leivinpaperin päälle pellille. Levitä päälle ranskankermakastike. Lisää perunat. Purista raakamakkarat kuorista nokareiksi rieskojen päälle. Rouhi pinnalle mustapippuria.
  4. Paista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Hienonna päälle persiljaa. Tarjoa heti.

 

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1146 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Vaahdota ihanan raikas jätski helposti sähkövatkaimella. Sattumina maistuvat tuoreet mansikat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
30 min + 5 t
Vaikeustaso
Helppo

Mansikkajäätelö

Ainekset

4
keltuaista
1
dl
sokeria
¾
dl
glukoosisiirappia
1
tl
vaniljajauhetta tai -sokeria
2
dl
kuohukermaa
2
dl
turkkilaista jogurttia
1
l
mansikoita
½
dl
sokeria
(50
g
valkosuklaata)

Työvaiheet

  1. Erottele keltuaiset kulhoon. Lisää sokeri, glukoosisiirappi ja vanilja. Vatkaa seos paksuksi vaahdoksi sähkövatkaimella.
  2. Vaahdota toisessa kulhossa kerma. Sekoita joukkoon jogurtti. Yhdistä vaahdot.
  3. Perkaa ja soseuta mansikat. Sekaan saa jäädä pieniä mansikanpaloja. Lisää sokeri.
  4. Lusikoi kolmannes vaahdosta pakastuksen kestävään vuokaan. Levitä päälle mansikkasosetta. Täytä vuoka kerroksittain.
  5. Peitä rasia kannella tai foliolla. Pakasta vähintään 5 tunniksi ennen tarjoilua.

Vinkki! Glukoosisiirappi löytyy kaupan sokerihyllystä. Jätskin sekaan sopii myös rouhittu valkosuklaa.

Hyvä terveys on lisännyt 297 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Pannacotta hyydytetään liivatejauheella, jonka käyttö on yksinkertaisempaa kuin perinteisillä liivatelehdillä. Jauhe vain sekoitetaan lämpimään maitoon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + hyytyminen 4 t
Vaikeustaso
Helppo

Mantelipannacotat ja mansikoita

Ainekset

1
dl
mantelilastuja
4
dl
täysmaitoa
1
dl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
1
tl
liivatejauhetta
LISÄKSI
mansikoita
(paahdettua valkosuklaata)

Työvaiheet

  1. Paahda mantelilastuja kattilassa pari minuuttia, kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Lisää täysmaito ja sokeri. Keitä 3–4 minuuttia. Siivilöi mantelilastut maitoliemestä. Mausta vanilja-sokerilla.

  2. Ota desi kuumaa maitoa erikseen kulhoon. Sekoita siihen liivatejauhe pikkuhiljaa ripotellen ja vatkaa vispilällä tasaiseksi. Kaada liivatemaito muun maustemaidon joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoitellen. Kaada seos laseihin. Nosta kylmään hyytymään 4 tunniksi.

  3. Koristele mansikoilla ja halutessasi paahdetulla valkosuklaalla.

Hyvä terveys on lisännyt 297 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Nektariineista ja mansikoista syntyy helppo, muutaman raaka-aineen kesäherkku, joka jättää raikkaan olon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + pakastimessa 4 t
Vaikeustaso
Helppo

Nektariini-mansikkajäädyke

Ainekset

3
nektariinia
5
dl
mansikoita
1
rkl
tomusokeria
2
valkuaista
1
dl
vaahtoutuvaa vaniljakastiketta (esim. Flora vanilla)
2
dl
turkkilaista jogurttia

Työvaiheet

  1. Poista nektariineista kivet ja mansikoista kannat. Laita noin puolet molemmista sauvasekoittimen kulhoon yhdessä tomusokerin kanssa ja soseuta sileäksi. Laita loput nektariinit ja mansikat kylmään odottamaan tarjoiluhetkeä.

  2. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi. Yhdistä varovasti sekoittaen jogurtti sekä valkuais- ja vaniljavaahdot. Kääntele joukkoon nektariini-mansikkasose. Kaada seos pakastusta kestävään vuokaan. Anna olla pakastimessa vähintään neljä tuntia.

  3. Leikkaa loput nektariinit ja mansikat viipaleiksi, ja lado viipaleet jäädykkeen pinnalle juuri ennen tarjoilua.