Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3403 reseptiä.
Linkitetty 217 keittokirjaan.
OHJE Meri-Tuuli Väntsi KUVA Sami Repo

Tämä överisuklainen kakku maistuu kaikille mokkapalojen ystäville.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 palaa
Valmistusaika
1½ t
Vaikeustaso
Helppo

Texasin mokkapalat

Ainekset

3
dl
pekaanipähkinöitä
5
dl
erikoisvehnäjauhoja
5
dl
sokeria
1
tl
ruokasoodaa
1
tl
jauhettua kanelia
½
tl
suolaa
3
kananmunaa
1
dl
piimää
1
tl
vaniljauutetta
250
g
voita
dl
maitoa
¾
dl
kaakaojauhetta
Kuorrute
125
g
voita
dl
kuohukermaa
¾
dl
kaakaojauhetta
6
dl
tomusokeria

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 160 asteeseen. Paahda pähkinöitä uunipellillä 10 minuuttia – va­ro polttamasta! Kumoa pähkinät lautasel­le jäähtymään. Nosta uunin lämpö 175 asteeseen.
  2. Voitele uunivuoka (noin 25x35cm). Paina pala leivinpaperia vuoan pohjalle. Yhdistä jauhot, sokeri, sooda, kaneli ja suola kulhos­sa. Vatkaa toisessa kulhossa kananmunien rakenne rikki ja sekoita piimä ja vaniljauute kananmuniin.
  3. Sulata voi kasarissa, lisää maito ja kaa­kao. Vispaa, kunnes seos kiehahtaa ja siirrä kasari heti pois liedeltä. Sekoita lämmin kaa­kaovoi jauhoseokseen. Lisää muna-piimä­seos ohuena norona ja kääntele nuolijalla vain sen verran, että taikina on juuri ja juuri tasaista.
  4. Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa noin 20 minuuttia, kunnes kakku on tikul­la koitettaessa kypsä. Anna kakun jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  5. Laita voi, kerma ja kaakao kasariin. Läm­mitä sekoittaen, kunnes seos kiehahtaa. Siir­rä kasari pois liedeltä ja vatkaa tomusokeri kuorrutteeseen. Kaada kuorrute lämpimänä kakulle ja asettele pähkinät pinnalle.

Kommentit (15)

Vierailija

Tämä on suklaapiirakka. Mokkapaloissa luulisi olevan edes hiukan kahvia

Leipuri Mocca

Ei tää voi olla mokkapala, koska resepti ei sisällä mokkaa eli kahvia. Melkosen harhaanjohtavaa höpöhöpöä mokkapaloista.

Vierailija

Mitä on vaniljauute? En ole koskaan kuullutkaan. Olisi kiva joskus kokeilla näitä reseptejä, mutta kun en löydä tuotteita kaupasta.

Vierailija

Samaa kuin edelliset, mokkapalan tärkeä ainesosa on kahvi eli se mokka. Tämä on brownie tai suklaapiirakka.

Vierailija

Lämpötilat kiertoilma- vai tavalliselle uunille?

Vierailija

Texas sheet cake on kyllä hyvää, mutta ei mokkapala. Vaniljauutetta kaipaavalle, voit tehdä sitä itse pitämällä muutaman kuukauden vaniljatankoja 40% vodkassa, leivontahyllystä löytyy valmista uutetta isommista kaupoista. Voit myös laittaa tilalle vaniljasokeria. 

Vierailija

Eihän tuossa ole mitään yhteistä mokkapalojen kanssa. Suklaskakku tai piirakka.

suklaamuru23
Seuraa 
Liittynyt19.4.2015

"Paina pala leivinpaperia vuoan pohjalle." ..mitä tarkoittaa? Vuoka pyydetään voitelemaan, miksi leivinpaperia? Laitetaanko vain leivinpaperi siis vuoan pohjaosuudelle?

Manman

Kiitos. Erinomainen resepti ja vihdoinkin resepti ilman kahvia, koska suuret määrät kofeiinia ei sovi minulle.

Vierailija

@ manman

"vihdoinkin resepti ilman kahvia"?

Selasin tältä "365"sivustolta ensimmäiset sata makeaa leivonnaista ja ainoastaan yhdessä niistä oli käytetty kahvia mausteena.

Mokkapalako

Mikä tästä tekee mokkapalan?

Vierailija

Kuvassa varmaan kakun leipuri suklaisine sormineen.

Vierailija

Ei kait nimellä niin ole väliä, huippu ohje ja älyttömän hyvä! Suosittelen!

Marina

Lakatkaa marisemasta ja leipokaa tämä miksi sitä nyt sanottekaan. Laittakaa vaikka sekaan sitä kahvia eihän se ole kielletty missään laissa. Tosi hyvää tuli ilman mokkaa, suosittelen. Tässä yhdistyy mokkapalat ja Texas sheet cake ja lopputulos on erinomainen.

Vierailija

Kuten yllä jo moni sanoo, ei nämä mitään mokkapaloja ole, kun näissä ei ole kahvia. Se ei tarkoita etteikö tämä piiras olisi hyvää, mutta menee kyllä luottamus reseptin kirjoittajan tietämykseen leivonnaisista, kun kutsuu mitä tahansa litteää ruskeaa leivonnaista mokkapalaksi. Harhaanjohtavaa. Mokkapalojen ystävät pettyvät ja ne jotka eivät pidä kahvista taas missaavat heille hyvän leivonnaisen pelkän nimen perusteella.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1177 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström

Tuplanautinto! Cookien paras kyytipoika on lasillinen kylmää maitoa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
18 keksiä
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Tupla-cookiet

Ainekset

125
g
pehmeää voita
½
dl
sokeria
1
dl
fariinisokeria
2
munaa
3
dl
vehnäjauhoja
½
tl
leivinjauhetta
3
(yht. 150 g)
Tupla Maxi -patukkaa
50
g
kuorellisia manteleita
Lisäksi
50
g
maitosuklaata
1
dl
kuorellisia manteleita

Työvaiheet

  1. Vatkaa voi, sokeri ja fariinisokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten.
  2. Sekoita jauhoihin leivinjauhe.
  3. Leikkaa suklaapatukat pieniksi kuutioiksi. Rouhi mantelit. Sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi.
  4. Pyöritä taikinasta puhtain käsin reilun ruokalusikallisen kokoisia palloja. Laita pallot kahdelle pellille. Paina pallot kevyesti keskeltä matalammaksi. Jätä kekseille tilaa levitä.
  5. Paista  175 asteessa noin 12 minuuttia. Pyyhkäise koristeeksi sulatettua maitosuklaata ja paina päälle manteli.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3403 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Mikko Hannula

Syksyn suosikkileivonnaisessa tuntuu inkiväärin puraisu. Helppo piirakka on sekoittamalla valmis uuniin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Omena-inkiväärikakku

Ainekset

6–7
(600 g)
kotimaista omenaa
6
hillottua inkivääriä siirapissa
200
g
voita
3
dl
tummaa muscovadosokeria
2
dl
siirappia
5
dl
vehnäjauhoja
tl
leivinjauhetta
1
tl
jauhettua inkivääriä
ripaus suolaa
2
kananmunaa
PINNALLE
2
rkl
hillottujen inkiväärien siirappia

Työvaiheet

  1. Raasta neljä omenaa ja hillotut inkiväärit. Poista lopuista omenoista omenaporalla kota ja leikkaa omenat renkaiksi.

  2. Kuumenna voita, sokeria ja siirappia kattilassa, kunnes voi on sulanut. Siirrä kattila sivuun odottamaan.

  3. Sekoita jauhot, leivinjauhe, kuivattu inkivääri ja suola kulhossa keskenään. Lisää voi-siirappiseos, omena- ja inkivääriraaste sekä munat. Sekoita tasaiseksi.

  4. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (n. 33 cm x 23 cm). Laita omenaviipaleet taikinan pinnalle ja sivele ne inkiväärien siirapilla.

  5. Paista kakkua 200-asteisessa uunissa keskitasoa alempana noin 30 minuuttia tai kunnes taikina ei tartu tikkuun kokeiltaessa. Tarjoa vaniljajäätelön kanssa.

ET-lehti on lisännyt 331 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Herkkutattivaahto on ravintolatason herkku, mutta hyvin helppo valmistaa. Uunissa pehmeäksi paahdettu kurpitsa on sen kanssa maukasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu kurpitsa ja tattivaahto

Ainekset

1
(n. 1 kg)
myskikurpitsa
1
rosmariininoksa
2
dl
saksanpähkinöitä
2
rkl
öljyä
1
tl
suolaa
1
tl
korianterinsiemeniä
¾
tl
mustapippuria myllystä
TATTIVAAHTO
2
(n. 300 g)
keskikokoista herkkutattia
1
rkl
oliiviöljyä
1
dl + 2 rkl
maitoa
200
g
pehmeää vuohenjuustoa (esim. Président Petits Chèvres Doux)
½–1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Puhdista ja pilko sienet. Laita sienet kuivalle pannulle ja paista, kunnes neste haihtuu. Lisää öljy ja paista vielä 2–3 minuuttia.

  2. Mittaa 1 dl maitoa kattilaan. Lisää sienet. Keitä 5 minuuttia ja soseuta sauvasekoittimella. Jäähdytä jääkaappikylmäksi.

  3. Vaahdota tuorejuusto ja 2 rkl maitoa pehmeäksi seokseksi. Lisää tattisose, suola ja pippuri. Sekoita hyvin. Jos seos tuntuu paksulta tai jos säilytät sitä pitkään jääkaapissa, notkista se maitotilkalla.

  4. Halkaise kurpitsa, kaavi siemenet pois lusikalla. Leikkaa kurpitsa pitkittäin lohkoiksi. Hienonna rosmariinin lehdet. Laita lohkot, yrtit ja pähkinät uunivuokaan. Hiero joukkoon öljy ja mausteet.

  5. Paahda kurpitsaa 225-asteisessa uunissa 30 minuuttia, kunnes kurpitsa pehmenee ja reunat saavat hieman väriä. Paahtoaika riippuu palojen koosta.

  6. Pursota tattivaahtoa tarjolle paahdettujen kurpitsojen ja pähkinöiden kanssa.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3403 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Mikko Hannula

Leivo pullapohjainen piirakka uusiksi! Vaniljakreemi ja hieman happamat omenat ovat tämän ihanan pullagaleten juju.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 palaa
Valmistusaika
1 t 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Omena-pullagalette

Ainekset

dl
maitoa
2
tl
kuivahiivaa
½
dl
sokeria
1
tl
kardemummaa
¼
tl
suolaa
3½–4
dl
vehnäjauhoja
50
g
pehmeää voita
PINNALLE
4
(500 g)
kotimaista omenaa
½
dl
sokeria
1
tl
kanelia
VANILJAKREEMI
dl
maitoa
1
ps (100 g)
paistonkestävää vaniljakreemijauhetta
VOITELUUN
kananmunaa

Työvaiheet

  1. Lämmitä maito 42-asteiseksi. Laita maito kulhoon ja lisää kuivahiiva. Sekoita maitoon sokeri, kardemumma ja suola. Alusta jauhot muutamassa erässä. Lisää pehmeä voi alustuksen loppu vaiheessa. Vaivaa taikinaa noin 10 minuuttia, kunnes se on kimmoisaa.

  2. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi, noin 30 minuuttia.

  3. Viipaloi omenat kuorineen ja laita kulhoon. Lisää sokeri ja kaneli. Sekoita käsin nostellen ja siirrä sivuun odottamaan.

  4. Vatkaa kulhossa kierrevatkaimella maito ja kreemijauhe keskenään paksuksi tahnaksi. Anna tekeytyä jääkaapissa peitettynä noin 20 minuuttia.

  5. Kauli kohonnut taikina leivinpaperin päällä isoksi kiekoksi (Ø 35 cm). Levitä vaniljakreemi taikinan päälle, jätä reunoille 5 cm:n kaistale tyhjää.

  6. Nostele omenat vaniljakreemin pinnalle, jätä omenoista kertynyt neste kulhoon. Käännä taikinan reunat täytteen päälle. Sivele reunat munalla.

  7. Paista 200-asteisessa uunissa keskitasoa alempana 20 minuuttia. Voit nostaa piirakan keskitasolle viimeiseksi 5 minuutiksi. Anna galeten jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen tarjoamista.