Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3416 reseptiä.
Linkitetty 217 keittokirjaan.
OHJE Meri-Tuuli Väntsi KUVA Sami Repo

Tämä överisuklainen kakku maistuu kaikille mokkapalojen ystäville.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 palaa
Valmistusaika
1½ t
Vaikeustaso
Helppo

Texasin mokkapalat

Ainekset

3
dl
pekaanipähkinöitä
5
dl
erikoisvehnäjauhoja
5
dl
sokeria
1
tl
ruokasoodaa
1
tl
jauhettua kanelia
½
tl
suolaa
3
kananmunaa
1
dl
piimää
1
tl
vaniljauutetta
250
g
voita
dl
maitoa
¾
dl
kaakaojauhetta
Kuorrute
125
g
voita
dl
kuohukermaa
¾
dl
kaakaojauhetta
6
dl
tomusokeria

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 160 asteeseen. Paahda pähkinöitä uunipellillä 10 minuuttia – va­ro polttamasta! Kumoa pähkinät lautasel­le jäähtymään. Nosta uunin lämpö 175 asteeseen.
  2. Voitele uunivuoka (noin 25x35cm). Paina pala leivinpaperia vuoan pohjalle. Yhdistä jauhot, sokeri, sooda, kaneli ja suola kulhos­sa. Vatkaa toisessa kulhossa kananmunien rakenne rikki ja sekoita piimä ja vaniljauute kananmuniin.
  3. Sulata voi kasarissa, lisää maito ja kaa­kao. Vispaa, kunnes seos kiehahtaa ja siirrä kasari heti pois liedeltä. Sekoita lämmin kaa­kaovoi jauhoseokseen. Lisää muna-piimä­seos ohuena norona ja kääntele nuolijalla vain sen verran, että taikina on juuri ja juuri tasaista.
  4. Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa noin 20 minuuttia, kunnes kakku on tikul­la koitettaessa kypsä. Anna kakun jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  5. Laita voi, kerma ja kaakao kasariin. Läm­mitä sekoittaen, kunnes seos kiehahtaa. Siir­rä kasari pois liedeltä ja vatkaa tomusokeri kuorrutteeseen. Kaada kuorrute lämpimänä kakulle ja asettele pähkinät pinnalle.

Kommentit (15)

Vierailija

Tämä on suklaapiirakka. Mokkapaloissa luulisi olevan edes hiukan kahvia

Leipuri Mocca

Ei tää voi olla mokkapala, koska resepti ei sisällä mokkaa eli kahvia. Melkosen harhaanjohtavaa höpöhöpöä mokkapaloista.

Vierailija

Mitä on vaniljauute? En ole koskaan kuullutkaan. Olisi kiva joskus kokeilla näitä reseptejä, mutta kun en löydä tuotteita kaupasta.

Vierailija

Samaa kuin edelliset, mokkapalan tärkeä ainesosa on kahvi eli se mokka. Tämä on brownie tai suklaapiirakka.

Vierailija

Lämpötilat kiertoilma- vai tavalliselle uunille?

Vierailija

Texas sheet cake on kyllä hyvää, mutta ei mokkapala. Vaniljauutetta kaipaavalle, voit tehdä sitä itse pitämällä muutaman kuukauden vaniljatankoja 40% vodkassa, leivontahyllystä löytyy valmista uutetta isommista kaupoista. Voit myös laittaa tilalle vaniljasokeria. 

Vierailija

Eihän tuossa ole mitään yhteistä mokkapalojen kanssa. Suklaskakku tai piirakka.

suklaamuru23
Seuraa 
Liittynyt19.4.2015

"Paina pala leivinpaperia vuoan pohjalle." ..mitä tarkoittaa? Vuoka pyydetään voitelemaan, miksi leivinpaperia? Laitetaanko vain leivinpaperi siis vuoan pohjaosuudelle?

Manman

Kiitos. Erinomainen resepti ja vihdoinkin resepti ilman kahvia, koska suuret määrät kofeiinia ei sovi minulle.

Vierailija

@ manman

"vihdoinkin resepti ilman kahvia"?

Selasin tältä "365"sivustolta ensimmäiset sata makeaa leivonnaista ja ainoastaan yhdessä niistä oli käytetty kahvia mausteena.

Mokkapalako

Mikä tästä tekee mokkapalan?

Vierailija

Kuvassa varmaan kakun leipuri suklaisine sormineen.

Vierailija

Ei kait nimellä niin ole väliä, huippu ohje ja älyttömän hyvä! Suosittelen!

Marina

Lakatkaa marisemasta ja leipokaa tämä miksi sitä nyt sanottekaan. Laittakaa vaikka sekaan sitä kahvia eihän se ole kielletty missään laissa. Tosi hyvää tuli ilman mokkaa, suosittelen. Tässä yhdistyy mokkapalat ja Texas sheet cake ja lopputulos on erinomainen.

Vierailija

Kuten yllä jo moni sanoo, ei nämä mitään mokkapaloja ole, kun näissä ei ole kahvia. Se ei tarkoita etteikö tämä piiras olisi hyvää, mutta menee kyllä luottamus reseptin kirjoittajan tietämykseen leivonnaisista, kun kutsuu mitä tahansa litteää ruskeaa leivonnaista mokkapalaksi. Harhaanjohtavaa. Mokkapalojen ystävät pettyvät ja ne jotka eivät pidä kahvista taas missaavat heille hyvän leivonnaisen pelkän nimen perusteella.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
ET-lehti on lisännyt 340 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström
Tänä vuonna jokainen saa mantelin. Ne piiloutuvat puuron sijaan helppoon pataleipään.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 viipaletta
Valmistusaika
1 t + yön yli
Vaikeustaso
Helppo

Mausteinen pataleipä

Ainekset

5
dl
kädenlämpöistä vettä
30
g
hiivaa
1
tl
fenkolia
1
tl
anista
2
tl
pomeranssia
2
tl
suolaa
2
rkl
siirappia
2
dl
kaurahiutaleita
1
l
vehnäjauhoja
LISÄKSI
1
dl
manteleita
1
dl
vehnäjauhoja

Työvaiheet

  1. Mittaa kädenlämpöinen vesi isoon kulhoon. Murustele hiiva veteen. Rouhi fenkoli ja anis kevyesti morttelissa. Lisää mausteet, siirappi, kaurahiutaleet ja jauhot nesteeseen. Sekoita tasaiseksi, mutta älä vaivaa. Peitä taikinakulho tuorekelmulla ja anna kohota huoneenlämmössä yön yli, vähintään 12 tuntia.

  2. Kumoa taikina pöydälle. Vaivaa mantelit sekä loppu jauho taikinaan. Kääntele taikina palloksi leivinpaperin päälle. Peitä liinalla ja anna kohota vielä 30 minuuttia.

  3. Nosta kannellinen pata (3 l) kylmään uuniin. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kun taikina on kohonnut ja uuni kuuma, nosta leipä leivinpapereineen pataan. Paista leipää kannen alla 30 minuuttia.

  4. Ota kansi padan päältä. Jatka paistamista 15 minuuttia. Nosta kuuma pata uunista ja kumoa leipä jäähtymään.

ET-lehti on lisännyt 340 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Taina Tellman KUVA Arto Vuohelainen
Suolaiset tortut täytetään paistamisen jälkeen. Jos kiire yllättää, gluteenitonta torttutaikinaa voi ostaa myös valmiina.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
noin 20 torttua

Huijarin herkkutortut

Ainekset

5
dl
Semper Fin mix -jauhoseosta
2
tl
psylliumia
2
tl
leivinjauhetta
250
g
laktoositonta voita
250
g
laktoositonta maitorahkaa
1
kananmuna
100
g
laktoositonta voita kaulintaan
TÄYTE
100
g
piparjuurituorejuustoa tai kaurapohjaista tuorejuustoa
1–2
tl
piparjuuriraastetta
170
g
Cavi-art-merilevävalmistetta
ruohosipulia
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Raasta kylmä voi raastimella jauhoihin. Nypi sormin taikina murumaiseksi. Lisää seokseen kananmuna ja rahka. Sekoita tasaiseksi. Siirrä kylmään peitettynä tunniksi tai yön yli.

  2. Huiskaise pöydälle jauhoseosta. Notkista taikinaa käsin ja taputtele sitä litteämmäksi. Kauli taikina noin sentin paksuiseksi neliöksi.

  3. Höylää juustohöylällä kylmästä voista lastuja levyn keskiosaan. Lastut saavat peittää noin kolmanneksen taikinalevystä. Nosta levyn kulmat keskelle niin, että voi peittyy kokonaan ja levy näyttää kirjekuorelta.

  4. Tiivistä levy kaulimella painellen ja kauli se sentin paksuiseksi suorakaiteeksi. Käytä kaulintaan mahdollisimman niukasti jauhoseosta. Harjaa pois ylimääräinen jauhoseos. Laskosta taikinalevy kolmin kerroin reunoilta keskelle. Siirrä taikina leivinpaperin päällä pakastimeen 15 minuutiksi.

  5. Taittele ja laskosta taikinaa 5–6 kertaa taittaen taikinaa vuorotellen eri suunnista. Jäähdytä taikinaa kaulintojen välillä pakastimessa. Jätä taikina viimeisen kaulintakerran jälkeen lepäämään peitettynä jääkaappiin 30 minuutiksi tai vaikka yön yli.

  6. Kauli taikina puoli senttiä paksuksi levyksi. Leikkaa levystä neliöitä, joiden sivut ovat noin 10 cm pitkiä. Leikkaa viillot joulutorttujen tapaan ja taittele sakarat. Siirrä paistovalmiit tortut pellille ja pakastimeen vartiksi. Paista 200–225-asteissa uunissa 7–10 minuuttia.

  7. Notkista tuorejuusto tai sekoita piparjuuriraaste kauravalmisteeseen. Lusikoi juusto jäähtyneille tortuille. Lisää päälle Cavi-artia. Koristele ruohosipulilla ja mausta pippurilla.

VEGAANIVERSIO: Korvaa voi kasvimargariinilla ja käytä soijarahkaa. Munan voi korvata soijajogurtilla.

ET-lehti on lisännyt 340 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström
Pitkinä pyhäaamuina on hyvää aikaa paistaa pannari. Sen kanssa maistuvat glögissä kylpeneet hedelmät ja raikas jugurttivaahto.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Pannukakku ja glögihedelmät

Ainekset

2
dl
riisipuuroa
2
munaa
dl
maitoa
dl
vehnäjauhoja
¼
tl
suolaa
2
rkl
voita
GLÖGIHEDELMÄT
1
pss (250 g)
kuivattuja sekahedelmiä
3
dl
sokeroimatonta glögiä
1
kanelitanko
2
tähtianista
dl
sokeria
LISÄKSI
2
dl
kreikkalaista jugurttia
1
tl
vaniljasokeria
1
dl
kuohukermaa

Työvaiheet

  1. Aloita hedelmistä. Laita sekahedelmät, glögi ja mausteet kattilaan. Keitä keskilämmöllä puoli tuntia.

  2. Siivilöi hedelmät pois liemestä, palauta liemi kattilaan ja lisää sokeri. Anna liemen kiehua hiljaa poristen 15–20 minuuttia, kunnes liemi tiivistyy siirappimaiseksi. Kaada tarjoiluastiaan jäähtymään.

  3. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita riisipuuroon munat, maito, jauhot ja suola. Sulata voi ja lisää taikinaan. Vuoraa valurautainen paistinpannu (ø 25 cm) leivinpaperilla. Kaada taikina pannuun ja paista uunissa noin 20 minuuttia.

  4. Mausta jugurtti vaniljasokerilla. Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele jugurtin joukkoon.

  5. Nauti lämmin pannukakku hedelmien, glögisiirapin ja jugurttivaahdon kanssa.

VINKKI! Voit tehdä glögihedelmät edellisenä päivänä. Jos riisipuuroa ei ole keitettynä, voit käyttää valmista annospuuroa.

 

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3416 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Etsitkö uutta makua graavilohelle? Katajanmarjat ja loraus giniä antavat klassiselle kalaherkulle tyylikkään säväyksen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 12
Valmistusaika
5 min + jääkaapissa 1–2 vrk
Vaikeustaso
Helppo

Katajanmarja-graavilohi

Ainekset

750
g
lohifileetä
1
rkl
katajanmarjoja
rkl
karkeaa merisuolaa
2
tl
sokeria
1
tl
rouhittua valkopippuria
1
rkl
giniä
½
ruukku tilliä

Työvaiheet

  1. Pyyhkäise lohifilee talouspaperilla ja laita leivinpaperin päälle.

  2. Murskaa katajanmarjat morttelissa.

  3. Sekoita suola, sokeri, katajanmarjat ja valkopippuri keskenään. Hiero seos lohen lihapuolelle. Valuta pinnalle gini. Leikkaa tillinvarret muutamaan palaan ja painele ne kalan päälle.

  4. Kääri filee leivinpaperiin ja kelmuun. Nosta paketti vuokaan. Laita päälle kevyt paino. Anna kalan maustua jääkaapissa 1–2 vuorokautta.

  5. Poista irtoavat mausteet kalan pinnalta ennen viipalointia ja tarjoamista.