Valkoisen talon Reetta on lisännyt 7 reseptiä.
Linkitetty 37 keittokirjaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vaikeustaso
Helppo

Raparperichutney

Ainekset

300
g
raparperia
1
punasipuli
2
valkosipulin kynttä raastettuna
1
punainen chili
1,5
dl
fariinisokeria
1
reilu ruokalusikallinen raastettua inkivääriä
1
kanelitanko
reilu loraus omenaviinietikkaa
suolaa ja mustapippuria

Työvaiheet

Paloittele raparperit, sipuli, siemenetön chili. Laita kaikki aineet kattilaan ja keittele hiljalleen 15-20 minuuttia. Nouki kanelitanko pois ja purkita. Säilytä jääkaapissa ja nauti grillilihan, kanan ja muiden suolaisten kesäherkkujen kanssa!

Kommentit (1)

Etana
Seuraa 
Liittynyt6.6.2016

Tämä oli aivan herkullista. Kiitos loistavasta ohjeesta!

Thread has been locked.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2-3
Vaikeustaso
Helppo

Chorizo-hodarit ja punakaalilisuke

Ainekset

Punakaalilisuke
1/4
pienestä punakaalista
suolaa
1
valkosipulinkynsi
1
rkl
valkoviinietikkaa
1
rkl
sokeria
puolikkaan limen mehu
Hodareihin
6
chorizomakkaraa/nakkia
6
hodarisämpylää (dark dog)
paahdettua sipulia
ketsuppia, sinappia, majoneesia ...
tuoretta korianteria

Työvaiheet

Suikaloi punakaali mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi.
Rutistele raastetta reippaasti saadaksesi sen mehukkaammaksi.
Lisää mausteet, rutistele lisää. Maista ja säädä maku kohdilleen.
Laita jääkaappiin odottamaan hodareiden valmistumista.

Kuumenna makkarat/nakit pannulla tai uunissa.
Kuumenna sämpylät mikrossa.
Täytä hodarit punakaalilisukkeella ja mieleisillä mausteilla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2375 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Syksyisessä porkkanahillossa maistuvat hunaja, kaneli ja limetti. Mantelisattumat tekevät hillosta niin hyvää, että sitä tekisi mieli lusikoida suoraan purkista! Tarjoa hillo lettujen kanssa tai vaikka paahtoleivän päällä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 1½ l
Valmistusaika
20 min + liotus 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Porkkana-mantelihillo

Ainekset

2
dl
kuorittuja manteleita
2
dl
vettä
1
kg
porkkanoita
4
dl
porkkanamehua
1
kanelitanko
1
pkt (330 g)
hillo-marmeladisokeria
4
rkl
hunajaa
2
limetin mehu

Työvaiheet

  1. Laita mantelit lämpimään veteen likoamaan puoleksi tunniksi.

  2. Kuori porkkanat ja raasta ne isolla terällä kattilaan. Lisää porkkanamehu ja kanelitanko ja keitä miedolla lämmöllä 10 minuuttia.

  3. Lisää sokeri ja hunaja ja keitä 5 minuuttia. Ota kanelitanko pois hillosta.

  4. Purista limettien mehu hilloon. Siivilöi mantelit ja sekoita ne hilloon.

  5. Laita kuuma hillo puhtaisiin kuumiin lasipurkkeihin ja sulje kannet. Anna jäähtyä huoneenlämmössä. Säilytä viileässä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2375 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Aidon korealaisen kimchin valmistaminen vaatii aikaa, huolellisuutta ja pari isoa astiaa. Lopputulos on vaivan arvoinen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 3½ kg
Valmistusaika
30 min + suolaus 2 t + fermentointi 2–4 pv
Vaikeustaso
Kohtalainen

Kimchi

Ainekset

n. 2½
kg
kiinankaalia
1
dl
jodioimatonta hienoa merisuolaa
Maustetahna
2
rkl
perunajauhoja
5
dl
vettä
1
rkl
sokeria
24
valkosipulinkynttä
10
cm:n pala
inkivääriä
1
sipuli
dl
(vegaanista) kalakastiketta
dl
gochugaru-chilijauhetta
Kasvikset
2
keskikokoista porkkanaa
8–12
retiisiä
8
kevätsipulia

Työvaiheet

  1. Leikkaa kokonaisten kiinankaalien kantaan noin 10 cm syvä viilto ja revi kaalit varovasti kahtia. Tee viilto myös puolikkaisiin, mutta älä revi kaaleja. Huuhtele hyvin.

  2. Ripottele suola tasaisesti kaalinlehdille. Laita enemmän suolaa paksuihin tyviin. Siirrä kaalit vateihin tai isoihin kulhoihin ja peitä vedellä. Anna suolautua huoneenlämmössä 2 tuntia, käännä kaaleja puolen tunnin välein.

  3. Mittaa perunajauhot kulhoon. Lisää ensin ½ dl vettä ja sekoita haarukalla tasaiseksi tahnaksi. Sekoita loppu vesi joukkoon. Kaada seos kattilaan ja kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos on kiisselimäistä. Anna jäähtyä.

  4. Kuori ja paloittele valkosipulinkynnet, inkivääri ja sipuli. Soseuta ne kalakastikkeen ja chilijauheen kanssa sileäksi. Siirrä sose kulhoon, lisää jäähtynyt tärkkelyskiisseli ja sekoita tasaiseksi.

  5. Poista kaalit suolaliemestä, revi puolikkaat lohkoiksi ja huuhtele huolellisesti. Maista kaalia – sen tulisi olla selvästi suolainen, mutta jos se tuntuu liian suolaiselta, jatka huuhtelemista. Valuta kaalit hyvin ja taputtele kuiviksi talouspaperilla.

  6. Kuori porkkanat ja leikkaa tikuiksi. Leikkaa retiisit tikuiksi ja suikaloi kevätsipulit. Sekoita kasvikset maustetahnaan. Lusikoi maustetahna kaalinlehtien väliin tai levitä se kaaleihin käsin kertakäyttökäsineiden kanssa. Seoksen tulisi peittää kaikki lehdet ydintä myöten. Kääri kukin kaalipala pieneksi nyytiksi, niin että uloin lehti peittää koko käärön.

  7. Laita kaalinyytit puhtaisiin tölkkeihin. Jätä tölkin yläosaan 3 cm tyhjää tilaa. Sulje tiiviisti. Säilytä kaalia huoneenlämmössä 2–4 päivää, viileässä huoneessa pidempään, lämpimässä riittää lyhyempi aika.

  8. Avaa kansi 2–4 päivän kuluttua ja paina kaalinyyttejä lusikalla kaaleista irronneen nesteen alle. Sulje kansi jälleen tiiviisti ja laita tölkki jääkaappiin pariksi viikoksi. Mitä kauemmin säilytät, sitä happamampaa kimchistä tulee.

Vinkki Gochugaru-chilijauhetta eli punapippurijauhetta myydään yleensä 500 g:n pakkauksissa aasialaisiin elintarvikkeisiin erikoistuneissa (verkko)kaupoissa. Pakkauksessa ei aina lue gochugaru, joten kysy tuotetta myyjältä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2375 reseptiä.
Linkitetty 185 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Paahdettu manteli ja pecorinojuusto ovat sisilialaisen peston perusta. Tällä kertaa pesto trapanese mehevöittää ja maustaa caponatan kanssa tarjotun paistetun broilerin. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Sisilialainen pestobroileri

Ainekset

4
broilerin rintafileetä
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
Pesto trapanese
75
g
manteleita
2
tomaattia
50
g
pecorinoa
4
valkosipulinkynttä
1
tuuhea ruukku
basilikaa
n. ¾
dl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Paahda manteleita kuivassa kuumassa pannussa pari minuuttia, kunnes ne saavat väriä. Kaada lautaselle jäähtymään.

  2. Kalttaa halutessasi trapaniin tulevat tomaatit. Tee veitsellä ristiviilto tomaatin kantaan ja laita kiehuvaan veteen noin 30 sekunniksi. Siirrä hetkeksi kylmään veteen, jotta kypsyminen lakkaa. Irrota kuoret. Puolita tomaatit, poista kanta ja siemenet. Raasta pecorino. Kuori valkosipulit. Irrota basilikan lehdet.

  3. Rouhi mantelit tehosekoittimessa. Lisää tomaatit, valkosipuli ja basilika ja pyöräytä tasaiseksi. Sekoita juustoraaste ja öljy joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla.

  4. Mausta rintafileet suolalla ja pippurilla. Paista grillissä tai paistinpannussa kypsiksi, noin 15 minuuttia välillä käännellen. Lusikoi trapani broilereille ja tarjoa caponatan kanssa.

Vinkki Jos pestoa jää yli, nauti se paahdetulla leivällä, pastan kanssa tai salaattikastikkeena.

Caponata

Ainekset

2
pientä kesäsipulia varsineen
2
valkosipulinkynttä
1
munakoiso
2
varsisellerinvartta
1
pieni kesäkurpitsa
1
paprika
4
rkl
oliiviöljyä
400
g
kirsikkatomaatteja
1
rkl
balsamiviinietikkaa
1
tl
sokeria
2
dl
oliiveja
2
rkl
pieniä kapriksia
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
1
ruukku basilikaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja viipaloi sipulit ja valkosipulit. Kuutioi munakoiso. Viipaloi varsiselleri ja kesäkurpitsa, suikaloi paprika.

  2. Kuullota sipuleita ja varsiselleriä öljyssä pannussa muutama minuutti. Lisää muut pilkotut kasvikset ja paista muutama minuutti.

  3. Lisää tomaatit, balsamietikka ja sokeri. Peitä kannella ja anna hautua noin 15 minuuttia.

  4. Lisää oliivit ja kaprikset pannuun. Mausta suolalla ja pippurilla. Viimeistele basilikalla.

Kommentit (0)