Valkoisen talon Reetta on lisännyt 7 reseptiä.
Linkitetty 73 keittokirjaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vaikeustaso
Helppo

Raparperichutney

Ainekset

300
g
raparperia
1
punasipuli
2
valkosipulin kynttä raastettuna
1
punainen chili
1,5
dl
fariinisokeria
1
reilu ruokalusikallinen raastettua inkivääriä
1
kanelitanko
reilu loraus omenaviinietikkaa
suolaa ja mustapippuria

Työvaiheet

Paloittele raparperit, sipuli, siemenetön chili. Laita kaikki aineet kattilaan ja keittele hiljalleen 15-20 minuuttia. Nouki kanelitanko pois ja purkita. Säilytä jääkaapissa ja nauti grillilihan, kanan ja muiden suolaisten kesäherkkujen kanssa!

Kommentit (1)

Etana
Seuraa 
Liittynyt6.6.2016

Tämä oli aivan herkullista. Kiitos loistavasta ohjeesta!

Ketju on lukittu.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Jaana tuulee on lisännyt 39 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
Kesän hienoihin hetkiin ripaus syksyä pirteällä kesäliemellä muikkua ja keitettyä perunaa
Kesän hienoihin hetkiin ripaus syksyä pirteällä kesäliemellä muikkua ja keitettyä perunaa

Tämän kesän vaihtuessa syksyyn sopii vielä ulos syötäviin ruokiin ripaus sitruunan kirpeää raikasta makua yhdistettynä valkosipuliin laimeilla mauilla muikkua sekä uljaan salaatin eri makujen taatessa aterian hohdokkuuden värikirjon siinä.

muikkuja, keitettyjä perunoita, voita, rypsiöljyä, valkosipulia, tilliä, retiisejä, sitruuna, sitruunamehua, kiinankaalia, punasipuli, kurkku, porkkana, kapris, salvia yrttiä, soijakastiketta, kreikkalainen jogurtti, sinappia, omenaviinietikka, suola, sokeria, juokseva hunaja, mustapippuria,...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-5
Valmistusaika
30
Vaikeustaso
Helppo

Muikut ja valkosipuliliemi perunoille sekä retiisisalaatti

Ainekset

400
g
muikkuja
4-5
kpl
keitettyä perunaa
1
dl
ruisjauhoja
Salaatin ainekset
2
dl
kreikkalainen maustamaton jogurtti
1
sitruuna
1
ruukku
tilliä
8
retiisiä
160
g
kiinankaalia
1
punasipuli
1/2
kurkku
2-3
rkl
kapris
3
tl
sinappia
3
tl
soijakastiketta
2
porkkanaa
Kurkkumarinadi
2
rkl
omenaviinietikka
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria
2
tl
juoksevaa hunajaa
Marinadi muikkuihin ja perunoihin
6
valkosipulinkynttä
3/4
dl
rypsiöljyä
1
dl
sitruunamehua
1
tl
mustapippuri
2
tl
suolaa
2
tl
sokeria
Lisäksi salvia yrttiä jos haluaa

Työvaiheet

Puolita kurkku ja tee ohuen ohuita siivuja juustohöylällä siitä ja mausta kurkkusiivut sen omalla marinadilla, laita jääkaappiin odottamaan. Tee salaatti ja siivuta retiisit kulhoon sekä kuori sitruuna ja tee siivuja siitä ja pilko vielä pienemmäksi, lisää kulhoon myös siitä pirskoutuva liemensä. Kuori ja raasta porkkanat mukaan. Laita myös ruukku tilliä joukkoon hienontamalla se ja myös punasipuli. Revi kiinakaalia ja lisää mukaan, kuten kapriskin. Sekoita kreikkalaisen jogurtin joukkoon sinappia, ja soijakastiketta, lisää salaatin joukkoon. Lisää myös lopuksi juuri ennen syömistä marinoitu kurkkusiivu.
Perkaa muikut ja poista muikusta kaikki sisälmys ja vedä selkäruoti pois kevyesti nostamalla kalan keskiruumiista sitä ilmaan yhdestä kohtaa ja vetämällä pyrstöä kohden se irti. huuhtele hyvin tämän jälkeen kala. Laita perunat kiehumaan 30 minuutiksi. Tällä välin tee muikuille valkosipuliliemi hienontaen valkosipulinkynnet ja sekoittaen kaikki marinadin ainekset hyvin keskenään vispaten. Laita myös leivinpaperin päälle ruisjauhot ja kääntele kalat siinä molemmin puolin että ne jauhottuvat. Siirrä erilliselle lautaselle ja jätä odottamaan niiden kuullottamista pannulla. Laita pannulle voi ja öljyä reippaasti jotta kala rapeutuu kypsyessään siinä. Kun kaikki kalat ovat jo paistettuja, laita salaattikulhoon marinoidut kurkkusiivut ja sekoita hyvin salaatti. Voit myös lisätä vähän sitruunalientä mukaan. Raikasta syyskesän hetkeä muikkuja, pirtsakoita liemiä ja perunoita maistellen.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3017 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Ranskankermalla ja hölskysipuleilla ryyditetyt mäiskypotut maistuvat kaiken kanssa. Myös sellaisenaan, jopa kylmänä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + kypsennys 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Mäiskypotut, sinappinen ranskankerma ja hölskysipulit

Ainekset

n. 800
g
pieniä uusia perunoita
50
g
voita
2
rkl
kiehuvaa vettä
vahvaa foliota
RANSKANKERMAKASTIKE
200
g
ranskankermaa
2
tl
dijoninsinappia
½
tl
suolaa
2
rkl
lehtipersiljaa hienonnettuna
HÖLSKYSIPULIT
2
makeaa sipulia
1
rkl
valkoviinietikkaa
1
tl
sokeria
¼
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Pese perunat ja pakkaa ne isoon palaan (noin 40 cm x 40 cm) vahvaa foliota. Jätä folionyytti avoimeksi. Laita voi nokareina nyytiin päälle ja kaada kiehuva vesi päälle. Laske grillin kupu alas ja grillaa perunanyyttiä keskilämmöllä kannen alla noin 20 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä.

  2. Mausta ranskankerma sinapilla ja suolalla. Hienonna lehtipersilja ja sekoita se joukkoon.

  3. Leikkaa sipulit ohuiksi viipaleiksi kannelliseen rasiaan. Lisää etikka, sokeri ja suola joukkoon. Sulje kansi ja ravista rasiaa noin 1 minuutti voimakkaasti.

  4. Siirrä kypsät perunat grillistä vadille ja litistä pottuja painamalla niitä vaikkapa juomalasin pohjalla tai muusinuijalla. Lusikoi potuille ranskankermaa ja hölskysipuleita.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3017 reseptiä.
Linkitetty 59 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Sinapinsiemenistä ja korianterista syntyy upean mausteinen jälkimarinadi kuumaksi paahdetuille kasviksille. Kun kiehautat marinadin ainekset, pehmenevät sinapinsiemenet sopivasti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Jälkimarinoidut grillikasvikset

Ainekset

1
pieni kukkakaali
4
luumutomaattia
1
iso punasipuli
1
ps (200 g)
padron paprikoita
½
dl
öljyä
SINAPPI-KORIANTERIMARINADI
2
rkl
sinapinsiemeniä
2
rkl
vettä
1
rkl
omenaviinietikkaa
1
tl
sokeria
½
tl
suolaa
1–2
chiliä
1
ruukku korianteria
½
dl
öljyä

Työvaiheet

  1. Valmista ensin marinadi. Mittaa pieneen kattilaan sinapinsiemenet, vesi, etikka, sokeri ja suola. Keitä hiljaa poreillen noin 15 minuuttia niin, että sinapinsiemenet turpoavat ja maustuvat. Siirrä kattila pois liedeltä ja anna jäähtyä noin 5 minuuttia. Hienonna chilit ja reilu puolet korianterista. Sekoita chili, korianteri ja öljy sinapinsiemenseoksen kanssa marinadiksi.

  2. Paloittele kukkakaali sopiviksi suupaloiksi. Leikkaa luumutomaatit pitkittäin neljään osaan ja poista siemenet. Leikkaa punasipuli isoiksi lohkoiksi. Öljyä kaikki kasvikset kevyesti ja grillaa parilalla keskilämmöllä 4–5 minuuttia, muutaman kerran kasviksia kypsennyksen aikana kääntäen.

  3. Siirrä kasvikset grillistä vadille tai kulhoon ja kääntele marinadi joukkoon. Revi loppu korianteri päälle.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3017 reseptiä.
Linkitetty 28 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Maukas karitsan- tai lampaanjauheliha ei kaipaa monia mausteita. Juustokumina antaa itämaista makua, jolloin koftat sopii kääräistä pitaleipämäisten lättäleipien sisään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Lammaskoftat

Ainekset

400
g
lampaan- tai karitsanjauhelihaa
2
valkosipulinkynttä
2
tl
juustokuminaa
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
LISÄKSI
grillitikkuja
2
dl
paksua turkkilaista jogurttia ja/tai mojo piconia (ks. resepti)
lättäleipiä (ks. resepti)

Työvaiheet

  1. Jos käytät puisia grillitikkuja, laita ne kylmään veteen likoamaan tuntia aiemmin.

  2. Laita jauheliha kulhoon. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Lisää valkosipuli ja mausteet jauhelihan joukkoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

  3. Muotoile taikinasta kostutetuin käsin soikeita pyöryköitä ja työnnä puinen grillitikku pitkittäin pyörykän sisään. Grillaa keskilämmöllä noin 8–10 minuuttia, muutaman kerran grillauksen aikana vartaita kääntäen. Tarjoa vartaiden kanssa turkkilaista jogurttia ja mojo piconia ja lättäleipiä. Myös jälkimarinoidut kasvikset ovat oiva lisuke koftille.

Lättäleivät

Ainekset

4
dl
vehnäjauhoja
1
tl
suolaa
2
dl
vettä

Työvaiheet

  1. Sekoita jauhot, suola ja vesi kulhossa tasaiseksi, kimmoisaksi taikinaksi.

  2. Jaa taikina 8 osaan ja kauli palat jauhotetulla pöydällä parin millin paksuisiksi, pyöreiksi leiviksi. Paista leipiä grillin ritilä- tai parilapuolella noin minuutti molemmin puolin.

Mojo picon -kastike

Ainekset

2
punaista paprikaa
2–3
punaista chiliä
1
kokonainen valkosipuli
2
rkl + 1 dl
öljyä
1
viipale vaaleaa maalaisleipää
2
rkl
punaviinietikkaa
2
tl
juustokuminaa
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Halkaise paprikat ja chilit, poista molemmista siemenet. Leikkaa valkosipulit puoliksi. Sivele öljyä kasviksille ja grillaa niitä keskilämmöllä noin 10 minuuttia, muutaman kerran kääntäen. Anna jäähtyä hetki.

  2. Leikkaa leipäviipaleesta kantit pois ja revi se pieniksi, noin sentin kuutioiksi. Laita öljyä lukuun ottamatta kaikki mojo piconin ainekset isoon mortteliin ja jauha hienoksi. Lisää öljy nauhana joukkoon.

Jälkimarinoidut grillikasvikset

Ainekset

1
pieni kukkakaali
4
luumutomaattia
1
iso punasipuli
1
ps (200 g)
padron paprikoita
½
dl
öljyä
SINAPPI-KORIANTERIMARINADI
2
rkl
sinapinsiemeniä
2
rkl
vettä
1
rkl
omenaviinietikkaa
1
tl
sokeria
½
tl
suolaa
1–2
chiliä
1
ruukku korianteria
½
dl
öljyä

Työvaiheet

  1. Valmista ensin marinadi. Mittaa pieneen kattilaan sinapinsiemenet, vesi, etikka, sokeri ja suola. Keitä hiljaa poreillen noin 15 minuuttia niin, että sinapinsiemenet turpoavat ja maustuvat. Siirrä kattila pois liedeltä ja anna jäähtyä noin 5 minuuttia. Hienonna chilit ja reilu puolet korianterista. Sekoita chili, korianteri ja öljy sinapinsiemenseoksen kanssa marinadiksi.

  2. Paloittele kukkakaali sopiviksi suupaloiksi. Leikkaa luumutomaatit pitkittäin neljään osaan ja poista siemenet. Leikkaa punasipuli isoiksi lohkoiksi. Öljyä kaikki kasvikset kevyesti ja grillaa parilalla keskilämmöllä 4–5 minuuttia, muutaman kerran kasviksia kypsennyksen aikana kääntäen.

  3. Siirrä kasvikset grillistä vadille tai kulhoon ja kääntele marinadi joukkoon. Revi loppu korianteri päälle.

Kommentit (0)