
Kerroskaupalla suklaakakkua ja täyteläistä suklaakreemiä. Tästä kakusta ei yksi pala riitä mihinkään! Kun kypsennät taikinan kahdessa pienessä vuoassa, saat kakusta näyttävän korkean.
Oletko aina ihaillut tyylikkäitä korkeita kakkuja? Jos haaveilet sellaisen leipomisesta, sinun kannattaa panostaa kahden pienen irtopohjavuoan hankintaan. Korkean kakun valmistus ei ole nimittäin sen hankalampaa kuin matalankaan: taikina syntyy yhdellä kertaa, se vain jaetaan kypsymään kahteen vuokaan, jotka mahtuvat yhtä aikaa uuniin.
Tällä tavoin valmistuu myös upean korkea paholaisen suklaakakku, joka on sukua amerikkalaiselle Devil’s food cakelle. Kakusta on olemassa useita erilaisia versioita, joita yhdistää se, että suklaata käytetään runsaasti.
Tässä ohjeessa suklaakakkutaikina kypsennetään kahdessa, halkaisijaltaan noin 18-senttisessä vuoassa. Pienissä vuoissa kakut kypsyvät melko nopeasti, mutta ne saavat jäähtyä kunnolla ennen leikkaamista. Tästä syystä kakkupohjat kannattaa valmistaa mieluiten päivää ennen täyttämistä.
Täytteeksi valmistetaan täyteläinen suklaakreemi, josta riittää osansa myös kakun pinnalle.
Paholaisen kakku
Ainekset
Työvaiheet
-
Pingota leivinpaperi kahteen irtopohjavuokaan (Ø 18 cm).
-
Rouhi suklaa. Kiehauta kerma ja vesi pienessä kattilassa. Siirrä kattila pois liedeltä. Sekoita suklaa, kaakao ja fariinisokeri kerma-vesiseokseen ja anna jäähtyä noin 5 minuuttia.
-
Laita uuni kuumenemaan kiertoilmalla 175 asteeseen.
-
Vaahdota voi ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi. Vatkaa munat yksitellen vaahtoon. Sekoita jauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe keskenään. Sekoita jauhoseos taikinaan, lisää suklaaseos ja sekoita tasaiseksi. Jaa taikina kakkuvuokiin ja paista uunissa noin 20–30 minuuttia.
-
Anna pohjien jäähtyä ensin huoneenlämpöisiksi ja jäähdytä ne sitten jääkaappikylmiksi. Voit leipoa pohjat valmiiksi edellisenä päivänä tai laittaa ne muutamaksi tunniksi pakastimeen, jolloin ne pysyvät leikatessa hyvin koossa.
-
Rouhi kreemiin tuleva suklaa, sulata se vesihauteessa tai mikrossa ja anna jäähtyä noin 10 minuuttia. Vatkaa voi ja tomusokeri kuohkeaksi vaahdoksi, noin 5 minuuttia. Lisää suklaasula vaahtoon ja sekoita tasaiseksi.
-
Leikkaa kumpikin kakkupohja kahdeksi kerrokseksi. Kokoa kakku levittämällä kuhunkin väliin vajaa ¼ suklaakreemistä. Päällystä kakku ohuesti kreemillä, säästä loppu kreemi (jätä se huoneenlämpöön odottamaan, jotta se pysyy levittyvänä) ja laita kakku jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.
-
Levitä loppu kuorrute kakulle. Koristele marjoilla.
Ohjeissa mainitaan "tummaa kaakaojauhetta",onko sitä vaaleaa,valkoista kaakaojauhettakin? Ilmeisesti tarkoitalle ettei käytetä maitokaakaojauhetta,esim. NESQICK tai O'Boy jauheita.
Kiitos kommentistasi, joskus leivontaan tarkoitettua kaakaojauhetta kutsutaan resepteissä tummaksi sen erottamiseksi kaakaojuomajauheesta.
Jo kauan ovat leivontaohjeet alkaneet näin: Pane uuni lämpiämään asteeseen.
Miksi? Sehän on suurta energian tuhlaamista.
Tässä ohjeessa kiertoilmauuni laitetaan päälle aluksi. Se lämpenee paljon nopeammin kuin tavallinen.
Työvaiheisiin menee tässäkin ohjeessa paljon aikaa keittämiseen, jäähdyttelyineen ja vatkauksineen ja vuokien esikäsittelyineen.
Tähän tapaan toivon muutosta ihan yleisesti.
Kiitos hyvästä huomiosta, korjaan ohjeen.
Miten saisin gluteenittomana
?
@Suklaan ystävä Vaihda vehnäjauhot gluteenittomaan jauhoseokseen. Jos voit käyttää gluteenitonta vehnätärkkelystä, Sunnuntain gluteenittomat kakkujauhot ovat mielestäni parhaita. Jos vehnätärkkelys ei sovi, suosittelen Pirkan vaaleaa jauhoseosta. Se on muutenkin mielestäni paras gluteeniton yleisjauhoseos.
Missä vaiheessa kakut irroitetaan kakkuvuoista?
Kakut kannattaa irrottaa vuoistaan vetäytyneinä mutta vielä lämpiminä, eli 20–30 minuuttia paistamisen jälkeen.
Kakun kosteus tai paremminkin kuivuus mietityttää, kun kakkupohjia ei kostuteta ollenkaan. Vai onko kakkupohja itsessään hieman kostea?
Tässä ohjeessa kakkupohja kannattaa kypsentää juuri ja juuri kypsäksi, niin lopputuloksesta tulee mehevä ilman kostutustakin.
Korkea kakku onnistuu ilman kahta uutta pyöreää vuokaakin - ei aina pidä ostaa lisää tavaraa. Teen korkeat kakut kulmikkaina leikkaamalla mieleisen kokoiset kerrokset uunipannu(i)lle tehdy(i)stä kakkulevy(i)stä. Itse asiassa omistan kyllä kulmikkaan, korkeahkon vuoankin, siinä tulee sopivan kokoinen täytekakun pohja.
Tein kakun yhteen isompaan vuokaan, varmaan halkaisija noin 23 cm. Halkaisin pohjan kahteen osaan ja pursotin kreemin puoliksi kakun väliin ja pinnalle. Tein siis naked cake version niin pääsin helpommalla. Paistoajalla noin 30 min kakku oli täysin kypsä ja ei tullut liian kuiva. Hyvää oli 😊