Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3403 reseptiä.
Linkitetty 239 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Persimon antaa makeutta marokkolaistyyliseen, herkullisen mausteiseen broileripataan. Lisukkeeksi sopii tavallista ruokaisampi, paahdetuilla kikherneillä höystetty dukkah.

Espanjalaisten persimonien kausi sattuu meidän kannaltamme sopivasti vuoden pimeimpään hetkeen. Juuri silloin tarvitaan makeaa, auringolta maistuvaa hedelmää, joka toimii niin juustotarjottimella kuin pipareiden ja glögin seurassa.

Persimoneja voi kuitenkin käyttää myös lämpimiin ruokiin. Oheisessa ohjeessa hedelmiä pilkotaan marokkolaistyyliseen, herkullisen mausteiseen broileripataan. Hautumiseen saa varata noin tunnin, minkä aikana broilerin paistileikkeet mureutuvat ja hedelmät luovuttavat liemeen makeutensa.

Mehevän padan rinnalle tarvitaan jotakin rapeaa. Täydellinen pari on paahdetuista pähkinöistä ja siemenistä valmistettu dukkah, joka saa tällä kertaa lisää ruokaisuutta kikherneistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1½ t
Vaikeustaso
Helppo

Persimon-broileritagine

Ainekset

1
pkt (600 g)
broilerin paistileikkeitä
3
persimonia
4
rkl
oliiviöljyä
6
salottisipulia
2
valkosipulinkynttä
2
porkkanaa
3
dl
vettä
1
kanaliemikuutio
1
rkl
ras el hanout -mausteseosta
2
tl
jauhettua inkivääriä
½
tl
kuivattua minttua
Lisäksi
1
sitruuna

Työvaiheet

  1. Ruskista broilerit öljyssä pannussa muutamassa erässä kullanruskeiksi. Laita lihat tagine- tai uunipataan.
  2. Poista persimoneista kannat ja leikkaa hedelmät neljään osaan. Kuori sipulit. Hienonna valkosipulit. Kuori ja pilko porkkanat. Lisää persimonit ja kasvikset pataan. Kaada vesi päälle, murenna kanaliemikuutio ja lisää mausteet pataan.
  3. Kypsennä pataa 180-asteisessa uunissa kannella tai foliolla peitettynä 1 tunti. Purista sitruunan mehu pataan ennen ruokailua. Tarjoa kikherne-pähkinädukkahin kanssa (ohje alla).

Kikherne-pähkinädukkah

Ainekset

1
prk (290 g)
kypsiä kikherneitä
1
dl
hasselpähkinöitä
½
dl
seesaminsiemeniä
2
rkl
korianterinsiemeniä
1
tl
juustokuminaa
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Valuta kikherneet. Hienonna pähkinät. Paahda kikherneitä kuumassa kuivassa pannussa 5 minuuttia. Lisää pähkinät ja paahda 2 minuuttia. Lisää seesaminsiemenet, korianterinsiemet ja juustokumina ja paahda vielä 2 minuuttia.
  2. Kumoa dukkah kulhoon ja mausta suolalla.

Kommentit (5)

KaijaAnneli

Mielestäni persimon muuttui oudon makuiseksi, ikäänkuin olisi luovuttanut kaiken makeutensa pataan ja muuttunut itse karvaaksi.

Lorditar

Tuo lisuke taitaa olla ennemminkin dukkahilla maustetut kikherneet?

Vierailija

Aivan ihanaa! Suosittelen tässäkin laittamaan ripauksen sokeria ja reippaasti vaan maustetta niin kyllä maistuu! Plus etten käyttänyt foliota uunissa olisi muuten siellä vieläkin.

lasem_kokkailee_linuxilla

Yyyh. Seurasin ohjeita täsmällisesti. Lopputuloksena oli kaoottinen epäyhteensopivien makujen häröpallo, joka yhden annoksen jälkeen aiheutti huonoa oloa. Toisaalta tämä oli ensimmäinen "marokkolaistyylinen" -ruokani, joten en osaa antaa palautetta, jos jossakin tämänlainen ruokalajin ominaismakukokemus on suosittua.

Yhteenveto:
- mikäli oudot sekamaut eivät ole mieleen, jätä tämä resepti väliin ja syö raaka-aineet , persimo (kaki) ja porkkana on hyvää sellaisenaan tuoreena :)

Yhteenveto:
+ Suhteellisen helppo valmistaa

- pitkä valmistusaika
- MAKU :( *sadface*

Koti-chef

Tein tätä nyt toisen kerran ja KYLLÄ, oli just niin hyvää kun muistin! Rakastan Lähi-idän ruokaa!😋Dukkah kruunaa kaiken! Kannattaa rohkeasti kokeilla! Ras el hanout-mauste löytyy ihan tavallisista kaupoista, ja on tärkeä osa tätä reseptiä👍🏻Lisukkeena vielä basmati riisi☺️

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Hyvä terveys on lisännyt 315 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen
Tavallista kevyempi mutta muhevampi kiusaus syntyy, kun käytät pakastekasvissuikaleita ja raastettua kesäkurpitsaa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Kana-fetakiusaus

Ainekset

1 (300 g)
kesäkurpitsa
2
ps (a 250 g)
kasvissuikaleita
300
g
broilerin- tai kalkkunan jauhelihaa
1
tl
öljyä
1
tl
curryjauhetta
1
tl
oreganoa
ripaus
suolaa
2
dl
kasvirasvakermaa
1
dl
maitoa
100
g
fetajuustoa

Työvaiheet

  1. Huuhtele kesäkurpitsa, raasta raastimen karkealla terällä tai mandoliinilla raasteeksi. Sekoita kesäkurpitsat ja kasvissuikaleet uunivuokaan.
  2. Paista jauheliha öljytilkassa kypsäksi. Mausta currylla, oreganolla ja suolalla. Lisää kasvirasvasekoite, maito ja murustettu feta. Kaada kastike vuokaan kasvisten joukkoon. Sekoita.
  3. Kypsennä kiusausta 200-asteisen uunin keskitasolla noin 45-50 minuuttia. Anna tekeytyä 5-10 minuuttia ennen tarjoilua.

    VINKKI! Halutessasi voit vaihtaa broilerijauhelihan lohijauhelihaan tai kasvisjauhikseen.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3403 reseptiä.
Linkitetty 27 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Saisiko olla kulhollinen täyteläistä ja lämmittävää kanakeittoa? Maapähkinävoi tekee liemestä runsaan ja kermaisen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Nopea maapähkinä-kanakeitto

Ainekset

1
oranssi paprika
1
kesäkurpitsa
¼
punakaalia
1
maissintähkä
2
rkl
öljyä
250
g
broilerin paistisuikaleita
3
tl
keltaista currytahnaa
8
dl
kasvislientä
1
prk (250 ml)
kookosmaitoa
4
rkl
maapähkinävoita
(suolaa)
1
limetti
LISÄKSI
1
chili
1
ruukku korianteria

Työvaiheet

  1. Leikkaa paprika ja kesäkurpitsa suupaloiksi. Suikaloi kaali. Irrota maissista lehdet ja leikkaa jyvät pitkittäissuunnassa irti.

  2. Kuumenna öljy kattilassa. Paista broilerit öljyssä kypsäksi. Lisää currytahna ja vihannekset. Paista vielä 5 minuuttia.

  3. Lisää kasvisliemi, kookosmaito ja maapähkinävoi. Kuumenna kiehuvaksi ja alenna lämpöä. Anna kiehua kannen alla noin 10 minuuttia, kunnes vihannekset ovat kypsiä.

  4. Hienonna chili ja korianteri keiton kiehuessa. Purista limetin mehu ja lisää se valmiiseen keittoon. Tarjoa keitto chilin ja korianterin kanssa.

Vinkki Kokeile broilerin tilalla kiinteää tofua.

ET-lehti on lisännyt 331 reseptiä.
Linkitetty 23 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström
Aurajuustolla maustettu pehmeä punajuuripata sisältää jopa kilon kasviksia.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
1½ t
Vaikeustaso
Helppo

Punajuuri-aurajuustopata

Ainekset

6–8 (800 g)
punajuurta
200
g:n pala
juuriselleriä
2
punasipulia
2
rkl
rypsiöljyä
5
dl
vettä
2
dl
ohrasuurimoita
2
tl
kuivattua salviaa
2
dl
kermaa
1
pkt (170 g)
sinihomejuustoa
n. ½
tl
suolaa
n. ¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kuori ja viipaloi punajuuret. Kuori ja pilko juuriselleri. Kuori sipulit ja leikkaa ne renkaiksi.

  2. Kuullota sipuleita hetki öljyssä pannulla.

  3. Laita suurimot ja vesi pataan tai uunivuokaan. Lisää kerroksittain punajuuret, sellerit ja sipulit. Ripottele väleihin salviaa. Hauduta pataa kannella peitettynä 200-asteisessa uunissa 45 minuuttia.

  4. Sekoita kerma ja murennettu juusto pataan. Lisää suolaa ja pippuria maun mukaan. Hauduta ilman kantta vielä 30 minuuttia. Tarjoa herkullinen punajuuripata pähkinäisen salaatin, juuresraasteen ja tuoreen leivän kanssa.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3403 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Syyspata parhaimmillaan! Puolukan kirpeä hapokkuus on omiaan lampaanlihan kanssa. Myös vaalea vehnäolut antaa pataan raikkautta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min + haudutus 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Puolukkalammas

Ainekset

1,2
kg
luullista lampaanlapaa tai -niskaa
2
rkl
voita
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
2
sipulia
2
porkkanaa
5
valkosipulinkynttä
1
keskikokoinen purjo
3
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
tomaattipyreetä
2
dl
vehnäolutta
2–3
dl
vettä
1
rkl
lihafondia
2
tl
ruokosokeria
10
katajanmarjaa
8
timjaminoksaa
2
laakerinlehteä
3
dl
puolukoita

Työvaiheet

  1. Leikkaa liha irti luista ja kuutioi liha. Säästä luut.

  2. Kuumenna voi pannulla ja ruskista lihapalat parissa erässä. Ruskista myös luut. Mausta suolalla ja pippurilla.

  3. Kuori ja paloittele sipulit ja porkkanat. Kuori valkosipulinkynnet ja jätä ne kokonaisiksi. Halkaise ja huuhtele purjo. Leikkaa purjon valkoinen osa kahteen tai kolmeen palaan.

  4. Kuumenna öljy padassa ja kuullota siinä kasviksia, kunnes ne ovat hieman pehmenneet ja saaneet väriä. Sekoita joukkoon tomaattipyree ja kuumenna hetki.

  5. Laita lihapalat, luut ja olut pataan. Kuumenna kiehuvaksi.

  6. Lisää vesi, lihafondi, sokeri, katajanmarjat, timjamit ja laakerinlehdet. Lisää vettä tarvittaessa (nestepinta ei saa ylittää lihan pintaa). Kuumenna kiehuvaksi ja peitä kannella.

  7. Anna padan hautua matalalla lämmöllä hiljaa poristen 2–3 tuntia, kunnes liha on aivan pehmeää. Lisää lopuksi puolukat ja kuumenna sen verran, että puolukat hieman pehmenevät. Tarkista maku.