Me Naiset on lisännyt 1589 reseptiä.
Linkitetty 73 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Näyttävä charcuterie eli leikkelelauta on helppo koostaa lähes kokonaan kaupan antimista. Muutama tähtitarjottava, kuten herkullisen suklainen kirsikkahillo tai valkosuklaakinuskilla hunnutettu valkohomejuusto, tuovat käsityöleiman. 

Juustotarjotin on tuttu tarjottava glögi-iltaan. Yhtä helposti syntyy myös näyttävä leikkelelauta, jonka voi koostaa lähes kokonaan kaupasta valmiina löytyvistä aineksista.

Ideana on taitella vadille tai kauniille leikkuulaudalle erilaisia leikkeleitä, kuten salamiviipaleita ja ohutta ilmakuivattua kinkkua. Leikkeleiden lomaan sopivat tuoreet paloitellut sekä kuivatut hedelmät, oliivit ja pähkinät. Makeat marmeladitkin toimivat yllättävän hyvin suolaisessa seurassa.

Halutessaan leikkelelaudan voi höystää yhdellä tai kahdella itse tehdyllä herkulla. Tästä reseptistä löytyvät ideat valkosuklaakinuskilla päällystettyyn valkohomejuustoon sekä kirsikkahilloon, joka valmistuu helposti kaupan pakastekirsikoista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
noin 10 annosta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Pikkujoulujen leikkelelauta

Ainekset

salamia ja muita leikkeleitä, pähkinöitä, tuoreita ja kuivattuja hedelmiä, suolakeksejä ja marmeladeja
3 pientä kiekkoa
(n. 150 g)
valkohomejuustoa
Valkosuklaakinuski
2
dl
kuohukermaa
2
dl
fariinisokeria
50
g
valkosuklaata
Päälle
3
dl
suolapähkinäsekoitusta

Työvaiheet

  1. Asettele leikkeleet, pestyt ja paloitellut hedelmät, keksit, juustokiekot ja muut ainekset näyttävästi vadille.
  2. Tee valkosuklaakinuski. Sekoita kuohukerma ja fariinisokeri kattilassa ja anna kiehua hiljalleen sekoittaen noin 10 minuuttia, kunnes kastike on keittynyt kinuskiksi. Siirrä pois levyltä.
  3. Paloittele valkosuklaa kinuskin joukkoon, ja sulata sekoitellen. Anna jäähtyä hetki, ja kaada kädenlämpöinen valkosuklaakinuski juustokiekkojen päälle. 
  4. Koristele juustot suolapähkinöillä. 

Glögillä maustettu kirsikka-suklaahillo

Ainekset

250
g
pakastekirsikoita (esim. Pirkka Parhaat)
dl
hillosokeria
1
tl
sitruunamehua
25
g
tummaa suklaata
loraus
(noin 1 rkl)
glögiä

Työvaiheet

  1. Sulata kirsikat ja soseuta ne sauvasekoittimella. Sekoita sose, sitruunamehu ja hillosokeri kattilassa. Anna kiehua 10 minuuttia, sekoita välillä. Ota kattila liedeltä ja poista vaahtokuori. Raasta tai hienonna suklaa hyvin hienoksi ja sulata hillon joukkoon. Lorauta lopuksi glögiä sekaan. Purkita puhtaisiin purkkeihin. Säilytä viileässä.
  2. Tarjoa hillo leikkelelaudan osana.

Kommentit (1)

Astor 261

Eipä ole oikein tätä päivää tällainen charcuterie.
En ole vegaani enkä täysin kasvissyöjäkään, mutta minulta nuo leikkeleet kyllä jäisivät syömättä.
Minkä ihmeen takia ihana valkohomejuusto pitää kuorruttaa kinuskilla? Sekin olisi jäänyt syömättä.
Kummallista konstailua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1177 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström

Tuplanautinto! Cookien paras kyytipoika on lasillinen kylmää maitoa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
18 keksiä
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Tupla-cookiet

Ainekset

125
g
pehmeää voita
½
dl
sokeria
1
dl
fariinisokeria
2
munaa
3
dl
vehnäjauhoja
½
tl
leivinjauhetta
3
(yht. 150 g)
Tupla Maxi -patukkaa
50
g
kuorellisia manteleita
Lisäksi
50
g
maitosuklaata
1
dl
kuorellisia manteleita

Työvaiheet

  1. Vatkaa voi, sokeri ja fariinisokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten.
  2. Sekoita jauhoihin leivinjauhe.
  3. Leikkaa suklaapatukat pieniksi kuutioiksi. Rouhi mantelit. Sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi.
  4. Pyöritä taikinasta puhtain käsin reilun ruokalusikallisen kokoisia palloja. Laita pallot kahdelle pellille. Paina pallot kevyesti keskeltä matalammaksi. Jätä kekseille tilaa levitä.
  5. Paista  175 asteessa noin 12 minuuttia. Pyyhkäise koristeeksi sulatettua maitosuklaata ja paina päälle manteli.
ET-lehti on lisännyt 331 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Herkkutattivaahto on ravintolatason herkku, mutta hyvin helppo valmistaa. Uunissa pehmeäksi paahdettu kurpitsa on sen kanssa maukasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu kurpitsa ja tattivaahto

Ainekset

1
(n. 1 kg)
myskikurpitsa
1
rosmariininoksa
2
dl
saksanpähkinöitä
2
rkl
öljyä
1
tl
suolaa
1
tl
korianterinsiemeniä
¾
tl
mustapippuria myllystä
TATTIVAAHTO
2
(n. 300 g)
keskikokoista herkkutattia
1
rkl
oliiviöljyä
1
dl + 2 rkl
maitoa
200
g
pehmeää vuohenjuustoa (esim. Président Petits Chèvres Doux)
½–1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Puhdista ja pilko sienet. Laita sienet kuivalle pannulle ja paista, kunnes neste haihtuu. Lisää öljy ja paista vielä 2–3 minuuttia.

  2. Mittaa 1 dl maitoa kattilaan. Lisää sienet. Keitä 5 minuuttia ja soseuta sauvasekoittimella. Jäähdytä jääkaappikylmäksi.

  3. Vaahdota tuorejuusto ja 2 rkl maitoa pehmeäksi seokseksi. Lisää tattisose, suola ja pippuri. Sekoita hyvin. Jos seos tuntuu paksulta tai jos säilytät sitä pitkään jääkaapissa, notkista se maitotilkalla.

  4. Halkaise kurpitsa, kaavi siemenet pois lusikalla. Leikkaa kurpitsa pitkittäin lohkoiksi. Hienonna rosmariinin lehdet. Laita lohkot, yrtit ja pähkinät uunivuokaan. Hiero joukkoon öljy ja mausteet.

  5. Paahda kurpitsaa 225-asteisessa uunissa 30 minuuttia, kunnes kurpitsa pehmenee ja reunat saavat hieman väriä. Paahtoaika riippuu palojen koosta.

  6. Pursota tattivaahtoa tarjolle paahdettujen kurpitsojen ja pähkinöiden kanssa.

Hyvä terveys on lisännyt 315 reseptiä.
Linkitetty 37 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen
Japanilainen teriyakikastike ja helppo paistaminen on varma ja nopea tapa saada tofusta rapeaa ja ihan tajuttoman hyvää.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
60 min
Vaikeustaso
Helppo

Rapea teriyakitofu

Ainekset

300
g
kiinteää maustamatonta tofua
rkl
teriyaki-kastiketta
1
rkl
seesaminsiemeniä
½
dl
pankojauhoja
1
rkl
rypsiöljyä
tl
seesaminsiemenöljyä
LISÄKSI
2
rkl
raastettua piparjuurta

Työvaiheet

  1. Leikkaa tofu sentin paksuisiksi viipaleiksi, levitä viipaleet leikkuulaudalle, aseta päälle talouspaperia ja painoksi toinen leikkuulauta. Pidä painon alla 30 minuuttia.

  2. Leikkaa tofuviipaleet sentin paksuisiksi tangoiksi ja pyörittele teriyakikastikkeessa. Anna maustua 10 minuuttia. Pyörittele tofut pankojauhoissa ja seesaminsiemenissä.

  3. Kuumenna pannulla öljyt, ja paista tofutankoja keskilämmöllä välillä käännellen, kunnes tofut ovat kauniin ruskeita. Kuori ja raasta päälle piparjuurta.

Vinkki! Voit korvata tofun tempellä. Tempessä on kiinteämpi rakenne, ja sen voi valmistaa ilman painon alla pitämistäkin.

ET-lehti on lisännyt 331 reseptiä.
Linkitetty 23 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström
Aurajuustolla maustettu pehmeä punajuuripata sisältää jopa kilon kasviksia.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
1½ t
Vaikeustaso
Helppo

Punajuuri-aurajuustopata

Ainekset

6–8 (800 g)
punajuurta
200
g:n pala
juuriselleriä
2
punasipulia
2
rkl
rypsiöljyä
5
dl
vettä
2
dl
ohrasuurimoita
2
tl
kuivattua salviaa
2
dl
kermaa
1
pkt (170 g)
sinihomejuustoa
n. ½
tl
suolaa
n. ¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kuori ja viipaloi punajuuret. Kuori ja pilko juuriselleri. Kuori sipulit ja leikkaa ne renkaiksi.

  2. Kuullota sipuleita hetki öljyssä pannulla.

  3. Laita suurimot ja vesi pataan tai uunivuokaan. Lisää kerroksittain punajuuret, sellerit ja sipulit. Ripottele väleihin salviaa. Hauduta pataa kannella peitettynä 200-asteisessa uunissa 45 minuuttia.

  4. Sekoita kerma ja murennettu juusto pataan. Lisää suolaa ja pippuria maun mukaan. Hauduta ilman kantta vielä 30 minuuttia. Tarjoa herkullinen punajuuripata pähkinäisen salaatin, juuresraasteen ja tuoreen leivän kanssa.