Teemu Leminen on lisännyt 36 reseptiä.
Linkitetty 408 keittokirjaan.
Teemu Leminen

Huippuhelpon pastavuoan raaka-aineluettelo on niin lyhyt, että sen muistaa unissaankin: pastaa, tomaattikastiketta, juustoa ja persiljaa.

Olen vaivattoman ruuanlaiton ystävä. Etenkään arki-iltaisin en mielelläni huhki hellan ääressä puolta tuntia pidempään.

Monet luottopikaruuistani ovat pastoja. Pizzan ja spagettikastikkeen yhdistävä pizzetti täyttää mättötarpeet. Sitruunainen katkarapupasta taas on vartissa valmis.

Tämä viiden raaka-aineen pastavuoka vie aikaa vähän kauemmin (kokonaiset puoli tuntia), mutta reseptin juju onkin siinä, ettei ruuanlaittaja itse joudu tekemään oikeastaan mitään.

Paitsi esikeittämään valmistortellinit, öljyämään vuoan, avaamaan tomaattikastikepurkin ja juustoraastepussin, silppuamaan nipun persiljaa ja repimään pallon mozzarellaa palasiksi.

Pakko tosin tunnustaa, että näiden lisäksi pastavuoan valmistaja joutuu tekemään pari sekoitusliiketta. Pahoittelen vaivannäöstä, mutta se kannattaa!

Pastavuoka on nimittäin aika kiva arki-illan ateria. Se ei ole mikään veret seisauttava seksipasta, mutta ajaa asiansa niinä iltoina, kun nälkä kurnii jo vatsassa eikä huvittaisi yhtään kokata.

Tämän ruuan onnistuminen muuten riippuu olennaisesti käyttämiesi raaka-aineiden laadusta. Siksi korostan: osta hyviä tuoretortellineja, maukasta mozzarellaa ja etenkin LAADUKASTA VALMISPASTAKASTIKETTA. Ei siis tomaattimurskaa vaan sellaista lasipurkissa myytävää valmista kastiketta.

Seuraksi pastavuoka kaipaa vähän raikasta salaattia, mikä arki-iltoina tarkoittaa tietenkin muutamaa tomaatti- ja kurkkusiivua lautasen reunalla. Kannattaa kattaa pöytään myös suolasirotin ja pippurimylly siltä varalta, että vuoka kaipaa vähän terästystä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 annosta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Viiden aineksen pastavuoka

Ainekset

250
g
juustotäytteisiä tortellineja (tuorepasta)
500
g
valmista tomaattipohjaista pastakastiketta
150
g
mozzarellaraastetta
1
pallo
mozzarellaa
nippu
persiljaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Öljyä uunivuoka kevyesti.
  2. Esikeitä tortellineja 3 minuuttia suolalla tai liemikuutiolla maustetussa vedessä. Valuta ja pane uunivuokaan.
  3. Sekoita tortellinien joukkoon pastakastike, mozzarellaraaste ja 3/4 persiljasta silputtuna. Revi paistoksen päälle tuoremozzarella.
  4. Paista 25-30 minuuttia, kunnes kastike on lämmennyt, tortellinit kypsiä ja juusto makoisan kuplivaa.
  5. Silppua päälle loput persiljasta ennen tarjoamista.

Vinkki: Pastapaistokseen voi piilottaa helposti muutakin. Kokeile esimerkiksi pinaattia, oliiveita, tonnikalaa, paprikakuutioita tai porkkanaraastetta.

Kommentit (1)

Käyttäjä348
Seuraa 
Liittynyt22.4.2015

Kiitos tästä ohjeesta!!! Ehdottomasti tullut jäädäkseen arkiruuaksi, usein miten padasta löytyy pulled pork/berf/chiken sekä pinaattia, suosittelen testailemaan :) Juustoja ei tosin mene kuin yhtä laatua, pussillinen juustoraaste mixiä mut on silti maittavaa.

Ketju on lukittu.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
ET-lehti on lisännyt 321 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström
Ohueksi viipaloidut tatit tai muut kiinteät sienet kypsyvät pizzan päällä kuumassa uunissa nopeasti. Siivuta päälle myös edellisen päivän keitetyt perunat.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1–2 pizzaa
Valmistusaika
30 min + kohotus
Vaikeustaso
Helppo

Valkoinen tattipizza

Ainekset

PIZZAPOHJA
25
g
tuorehiivaa
2
dl
kädenlämpöistä vettä
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
5
dl
vehnäjauhoja
KASTIKE
2
valkosipulinkynttä
1
prk (150 g)
ranskankermaa
2
dl
raastettua mozzarellaa
4
rkl
hienonnettua basilikaa
1
tl
oreganoa
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
TÄYTE
6–8
pientä herkku- tai ruskotattia, orakasta, sikurirouskua, nokirouskua tai kantarellia
2–4
keitettyä perunaa
1
dl
hapankaalia
1
dl
mustia oliiveja
2
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Liuota hiiva veteen, lisää öljy ja suola. Alusta jauhot taikinaan ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Anna taikinan kohota huoneenlämmössä liinalla peitettynä noin tunnin.

  2. Kuori ja raasta valkosipulinkynsi kulhoon. Sekoita joukkoon ranskankerma, juustoraaste, yrtit ja mausteet.

  3. Puhdista pienet, kiinteät sienet ja leikkaa ne ohuiksi siivuiksi. Kuori ja viipaloi keitetyt perunat. Valuta hapankaali ja oliivit.

  4. Muotoile taikinasta yksi iso tai kaksi pientä pizzapohjaa. Levitä päälle kastiketta ja pinnalle sienet, perunat, hapankaali ja oliivit. Lorauta päälle öljyä.

  5. Paista 250-asteissa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes juusto sulaa ja reunat ovat hieman tummuneet.

VINKKI! Voit tehdä taikinan kylmään veteen edellisenä iltana ja kohottaa sen yön yli jääkaapissa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
Feta ja uuden sadon kasvikset pehmenevät uunissa puolessa tunnissa herkullisiksi.
Feta ja uuden sadon kasvikset pehmenevät uunissa puolessa tunnissa herkullisiksi.
Mehevä pasta-annos ei todellakaan kaipaa lihaa, kun se pursuaa satokauden kasviksia ja yrttejä sekä pehmeäksi paistettua fetaa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
45 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Uunifeta-kasvispasta

Ainekset

1
pkt
fetaa
½
rkl
öljyä
1
munakoiso
1
sipuli
4
valkosipulinkynttä
1
rs
kirsikkatomaatteja
1
sitruuna
¾
dl
oliiviöljyä
1
tl
sokeria
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
2
oksaa rosmariinia
1
l
tuoretta pinaattia
Lisäksi
300
g
pastaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sipaise uunivuokaan öljyä. Laita feta vuokaan.
  2. Pilko munakoiso. Silppua sipuli ja valkosipuli. Huuhtele tomaatit. Levitä kasvikset fetan ympärille.
  3. Pese ja halkaise sitruuna. Purista puolikkaasta mehu ja viipaloi toinen puoli.
  4. Sekoita öljy, sitruunamehu, sokeri ja suola. Lorauta liemi kasvisten joukkoon. Levitä sitruunaviipaleet vuokaan.
  5. Silppua joukkoon rosmariinia ja rouhaise mustapippuria.
  6. Kypsennä fetavuokaa uunissa 25 minuuttia. Käännä uuni grillivastukselle. Nosta vuoka ylätasolle ja paista vielä 5 minuuttia.
  7. Silppua pinaatti ja pyöräytä kypsien kasvisten joukkoon. Pinaatti kypsyy pian kuumien kasvisten joukossa.
  8. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Voit sekoittaa keitetyn pastan pehmeän fetan ja kasvisten joukkoon tai tarjota erikseen.
Hyvä terveys on lisännyt 302 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen
Soseutetun sienikeiton maku on täyteläinen. Juureksista voimakkaan makuiset palsternakka ja juuriselleri sopivat sienten pariksi parhaiten.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Kantarellisosekeitto

Ainekset

1
l
kantarelleja
1
(250 g)
palsternakka
250
g
pala juuriselleriä
1
keltasipuli
1
rkl
öljyä
2
rkl
tomaattipyreetä
1
tl
kurkumaa
1
l
kasvislientä
1
tl
kuivattua timjamia
2
dl
kaurakermaa

Työvaiheet

  1. Puhdista ja paloittele kantarellit. Kuori ja paloittele palsternakat, juuriselleri ja sipuli.

  2. Paista kantarelleja kattilassa ilman rasvaa, kunnes sienistä irronnut neste on haihtunut. Ota muutama sieni viimeistelyä varten talteen. Lisää kattilaan öljy, tomaattipyree, kurkuma, juurekset ja sipulit. Kuullota pari minuuttia. Lisää kasvisliemi ja timjami. Kiehauta ja keitä keskilämmöllä noin 20 minuuttia, kunnes juurekset tuntuvat pehmeiltä. Soseuta keitto tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Lisää kerma ja kuumenna.

  3. Viimeistele keittoannokset siemenillä tai pähkinöillä, yrteillä ja paistetuilla kantarelleilla.

Vinkki! Keiton voi valmistaa mistä vain syötävistä metsäsienistä, ja maku muuttuu näin sienisesongin mukaan.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Jos rakastat ranskalaista sipulikeittoa, ihastut takuulla myös tähän pastaan! Spagetti kypsennetään samassa astiassa muiden ainesten kanssa, jolloin se imee mahtavasti makua itseensä. Umaminen lihaliemi sopii mainiosti sipulipastaan, mutta sen halutessaan korvata kasvisliemellä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min + kypsennys 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Ranskalainen sipulipasta

Ainekset

500
g
sipulia
3
valkosipulinkynttä
2
rkl
voita
n. 7
dl
vahvaa liha- tai kasvislientä fondista
3
timjaminoksaa
2
laakerinlehteä
1
tl
sokeria
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
dl
valkoviiniä
400
g
kuivapastaa
LISÄKSI
1
viipale kuivahtanutta maalaisleipää
50
g
gruyère-juustoa

Työvaiheet

  1. Kuori ja viipaloi sipulit ohuiksi. Hienonna valkosipulit. Paista sipuleita pari minuuttia voissa kannellisessa paistokasarissa.

  2. Kiehauta liha- tai kasvisliemi kattilassa.

  3. Lisää kasariin mausteet, viini, liemi ja pasta. Anna kiehua hiljalleen kannen alla noin 15 minuuttia, kunnes pasta on napakan kypsää. Sekoita muutaman kerran kypsennyksen aikana. Lisää lientä tarvittaessa.

  4. Raasta leipä ja juusto. Yhdistä ne. Ripottele muruseosta kuuman pastan päälle.