
Tämä resepti on se, jolla juontaja Sami Kuronen leipoo jokajouluiset saaristolaisleipänsä. Saaristolaisleipä on Kurosen suosikki, koska se onnistuu aina.
Saaristolaisleipä
Ainekset
Työvaiheet
-
Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi ja sekoita joukkoon kaikki aineet. Anna taikinan nousta 1½ tuntia liinan alla. Kuumenna uuni 160 asteeseen.
-
Voitele leipävuoat ja jaa taikina vuokiin. Paista leipiä 2 tuntia. Voitele leivät paiston puolivälissä siirappivedellä.
-
Kumoa kypsät leivät ritilälle ja voitele kauttaaltaan siirappivedellä.
-
Leivät ovat parhaimmillaan muutaman päivän päästä.
Tämähän on suora kopio Raision leipäreseptistä, jota olen itse leiponut jo useita vuosia. Ihan in härskisti ei saisi toisen reseptejä omiin nimiinsä pölliä. 😀
Olen myös tehnyt vuosia. Hyvä ohje. Kotivinkki Jouluherkut lehdestä ottanut ohjeen vuosi 2012.
Tämä on Nauvon limppu, ohjeen olen saanut majoituspaikan isännältä 2000-luvun alussa. Ei tätä ohjetta laiteta Raision eikä Kotivinkin omaksi. Kuronen leipoo tällä ohjeella, mutta eihän sitä sanotakaan hänen kehittämäkseen. Hyvä ja helppo saaristolaisleipä, nesteenä piimä tai appelsiinimehu.