Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3403 reseptiä.
Linkitetty 230 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Le Poulet Basquaise on Baskimaalta kotoisin oleva ruokalaji. Padan voi tarjota fiinisti nostelemalla broilerin palat vadille ja tarjoamalla kastikkeen sattumineen erikseen.

Baskilainen broileripata sopii hyvin viikonloppuun tai ystäväporukan illalliseksi. Broileri hautuu padassa meheväksi ja lisukkeena tarjottavan pilahviriisin värjää hienostunut sahrami.

Älä säikähdä kokonaisen broilerin paloittelua, vaan tartu rohkeasti haasteeseen. Kun ensin ruskistat ja sen jälkeen haudutat kaikki palat nahkoineen ja luineen padassa, täyteläinen maku ja tuoksu palkitsevat varmasti pöytään käydessä. Pataan lisättävät kasvikset leikataan isoiksi paloiksi, jotta ne pysyvät koossa kypsennyksen ajan.

Pilahviriisi haudutetaan kypsäksi salottisipulisilpun ja mausteiden kanssa, jolloin se imee maut ja värit itseensä. Kokonaiset mausteet poistetaan ennen tarjoilua ja annokset viimeistellään tuoreella lehtipersiljalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
3–4
Valmistusaika
30 min + kypsennys 45 min
Vaikeustaso
Helppo

Baskilainen broileripata

Ainekset

1
kokonainen broileri
5
valkosipulinkynttä
1
iso sipuli
2–3
paprikaa
6
luumutomaattia
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
2
dl
valkoviiniä
2
dl
kanalientä fondista
1
ruukku lehtipersiljaa
Pilahviriisi
2
salottisipulia
2
rkl
öljyä
3
dl
pitkäjyväistä riisiä
0,5
g
sahramia
3
timjaminoksaa
1
laakerinlehti
4
dl
vettä
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Paloittele broileri 8 osaan (koipipalat, reisipalat, fileet ja siivet). Hienonna valkosipuli. Leikkaa sipuli ja paprikat isoiksi paloiksi. Leikkaa tomaatit isoiksi lohkoiksi.

  2. Paista broilerinpaloja öljyssä valurautapadassa noin 2 minuuttia tai kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä broilerit syrjään ja paista seuraavaksi valkosipulia, sipulia ja paprikoita padassa muutama minuutti. Lisää tomaatit pataan ja jatka paistamista vielä 1 minuutti.

  3. Siirrä broilerinpalat takaisin pataan ja kaada joukkoon valkoviini ja kanaliemi. Kuumenna pata ja hauduta sitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 45 minuuttia.

  4. Hienonna salottisipuli ja paista sitä öljyssä, kannellisessa kasarissa noin 1 minuutti. Lisää riisi ja sahrami pannuun ja jatka paistamista pari minuuttia. Lisää loput pilahvin aineet, kuumenna ja säädä lämpö tämän jälkeen miedolle. Hauduta noin 10 minuuttia kannen alla, kunnes riisi on kypsää. Ota timjaminoksat pois pilahvin joukosta.

  5. Hienonna lehtipersilja valmiin broileripadan pinnalle. Tarjoa pilahviriisin kanssa.

Kommentit (4)

Vierailija

NAM! Tuon otin talteen. Kiitos  :)

Vierailija

Keskivaiheilla reseptiä kehotatte lisäämään tomaatit ja paistamaan vielä 1 minuutti ....
Mitä tapahtuu ?? - Eihän niille tomaateille ehdi yhdessä minuutissa tapahtua yhtään mitään !!

Yleensä teillä on herkujllisia reseptejä , mutta noiden kypsennys- , paistoaikojen suhteen toivon tarkempaa, 'rehellisempää' ohjetta :_)

Tipu

Mitä tarkoittaa paloitteluvaiheessa fileet? Tarkoittaako sitä, mikä jää jäljelle kun on broilerista poistettu jalat ja siivet?

TuuliSoppa365
Seuraa 
Liittynyt7.2.2022

Hei ja kiitos kysymyksestä. Ja kyllä, fileet tarkoittavat rintafileitä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Hyvä terveys on lisännyt 315 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen
Tavallista kevyempi mutta muhevampi kiusaus syntyy, kun käytät pakastekasvissuikaleita ja raastettua kesäkurpitsaa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Kana-fetakiusaus

Ainekset

1 (300 g)
kesäkurpitsa
2
ps (a 250 g)
kasvissuikaleita
300
g
broilerin- tai kalkkunan jauhelihaa
1
tl
öljyä
1
tl
curryjauhetta
1
tl
oreganoa
ripaus
suolaa
2
dl
kasvirasvakermaa
1
dl
maitoa
100
g
fetajuustoa

Työvaiheet

  1. Huuhtele kesäkurpitsa, raasta raastimen karkealla terällä tai mandoliinilla raasteeksi. Sekoita kesäkurpitsat ja kasvissuikaleet uunivuokaan.
  2. Paista jauheliha öljytilkassa kypsäksi. Mausta currylla, oreganolla ja suolalla. Lisää kasvirasvasekoite, maito ja murustettu feta. Kaada kastike vuokaan kasvisten joukkoon. Sekoita.
  3. Kypsennä kiusausta 200-asteisen uunin keskitasolla noin 45-50 minuuttia. Anna tekeytyä 5-10 minuuttia ennen tarjoilua.

    VINKKI! Halutessasi voit vaihtaa broilerijauhelihan lohijauhelihaan tai kasvisjauhikseen.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3403 reseptiä.
Linkitetty 27 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Saisiko olla kulhollinen täyteläistä ja lämmittävää kanakeittoa? Maapähkinävoi tekee liemestä runsaan ja kermaisen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Nopea maapähkinä-kanakeitto

Ainekset

1
oranssi paprika
1
kesäkurpitsa
¼
punakaalia
1
maissintähkä
2
rkl
öljyä
250
g
broilerin paistisuikaleita
3
tl
keltaista currytahnaa
8
dl
kasvislientä
1
prk (250 ml)
kookosmaitoa
4
rkl
maapähkinävoita
(suolaa)
1
limetti
LISÄKSI
1
chili
1
ruukku korianteria

Työvaiheet

  1. Leikkaa paprika ja kesäkurpitsa suupaloiksi. Suikaloi kaali. Irrota maissista lehdet ja leikkaa jyvät pitkittäissuunnassa irti.

  2. Kuumenna öljy kattilassa. Paista broilerit öljyssä kypsäksi. Lisää currytahna ja vihannekset. Paista vielä 5 minuuttia.

  3. Lisää kasvisliemi, kookosmaito ja maapähkinävoi. Kuumenna kiehuvaksi ja alenna lämpöä. Anna kiehua kannen alla noin 10 minuuttia, kunnes vihannekset ovat kypsiä.

  4. Hienonna chili ja korianteri keiton kiehuessa. Purista limetin mehu ja lisää se valmiiseen keittoon. Tarjoa keitto chilin ja korianterin kanssa.

Vinkki Kokeile broilerin tilalla kiinteää tofua.

ET-lehti on lisännyt 331 reseptiä.
Linkitetty 23 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström
Aurajuustolla maustettu pehmeä punajuuripata sisältää jopa kilon kasviksia.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
1½ t
Vaikeustaso
Helppo

Punajuuri-aurajuustopata

Ainekset

6–8 (800 g)
punajuurta
200
g:n pala
juuriselleriä
2
punasipulia
2
rkl
rypsiöljyä
5
dl
vettä
2
dl
ohrasuurimoita
2
tl
kuivattua salviaa
2
dl
kermaa
1
pkt (170 g)
sinihomejuustoa
n. ½
tl
suolaa
n. ¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kuori ja viipaloi punajuuret. Kuori ja pilko juuriselleri. Kuori sipulit ja leikkaa ne renkaiksi.

  2. Kuullota sipuleita hetki öljyssä pannulla.

  3. Laita suurimot ja vesi pataan tai uunivuokaan. Lisää kerroksittain punajuuret, sellerit ja sipulit. Ripottele väleihin salviaa. Hauduta pataa kannella peitettynä 200-asteisessa uunissa 45 minuuttia.

  4. Sekoita kerma ja murennettu juusto pataan. Lisää suolaa ja pippuria maun mukaan. Hauduta ilman kantta vielä 30 minuuttia. Tarjoa herkullinen punajuuripata pähkinäisen salaatin, juuresraasteen ja tuoreen leivän kanssa.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3403 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Syyspata parhaimmillaan! Puolukan kirpeä hapokkuus on omiaan lampaanlihan kanssa. Myös vaalea vehnäolut antaa pataan raikkautta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min + haudutus 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Puolukkalammas

Ainekset

1,2
kg
luullista lampaanlapaa tai -niskaa
2
rkl
voita
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
2
sipulia
2
porkkanaa
5
valkosipulinkynttä
1
keskikokoinen purjo
3
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
tomaattipyreetä
2
dl
vehnäolutta
2–3
dl
vettä
1
rkl
lihafondia
2
tl
ruokosokeria
10
katajanmarjaa
8
timjaminoksaa
2
laakerinlehteä
3
dl
puolukoita

Työvaiheet

  1. Leikkaa liha irti luista ja kuutioi liha. Säästä luut.

  2. Kuumenna voi pannulla ja ruskista lihapalat parissa erässä. Ruskista myös luut. Mausta suolalla ja pippurilla.

  3. Kuori ja paloittele sipulit ja porkkanat. Kuori valkosipulinkynnet ja jätä ne kokonaisiksi. Halkaise ja huuhtele purjo. Leikkaa purjon valkoinen osa kahteen tai kolmeen palaan.

  4. Kuumenna öljy padassa ja kuullota siinä kasviksia, kunnes ne ovat hieman pehmenneet ja saaneet väriä. Sekoita joukkoon tomaattipyree ja kuumenna hetki.

  5. Laita lihapalat, luut ja olut pataan. Kuumenna kiehuvaksi.

  6. Lisää vesi, lihafondi, sokeri, katajanmarjat, timjamit ja laakerinlehdet. Lisää vettä tarvittaessa (nestepinta ei saa ylittää lihan pintaa). Kuumenna kiehuvaksi ja peitä kannella.

  7. Anna padan hautua matalalla lämmöllä hiljaa poristen 2–3 tuntia, kunnes liha on aivan pehmeää. Lisää lopuksi puolukat ja kuumenna sen verran, että puolukat hieman pehmenevät. Tarkista maku.