Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3416 reseptiä.
Linkitetty 230 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Le Poulet Basquaise on Baskimaalta kotoisin oleva ruokalaji. Padan voi tarjota fiinisti nostelemalla broilerin palat vadille ja tarjoamalla kastikkeen sattumineen erikseen.

Baskilainen broileripata sopii hyvin viikonloppuun tai ystäväporukan illalliseksi. Broileri hautuu padassa meheväksi ja lisukkeena tarjottavan pilahviriisin värjää hienostunut sahrami.

Älä säikähdä kokonaisen broilerin paloittelua, vaan tartu rohkeasti haasteeseen. Kun ensin ruskistat ja sen jälkeen haudutat kaikki palat nahkoineen ja luineen padassa, täyteläinen maku ja tuoksu palkitsevat varmasti pöytään käydessä. Pataan lisättävät kasvikset leikataan isoiksi paloiksi, jotta ne pysyvät koossa kypsennyksen ajan.

Pilahviriisi haudutetaan kypsäksi salottisipulisilpun ja mausteiden kanssa, jolloin se imee maut ja värit itseensä. Kokonaiset mausteet poistetaan ennen tarjoilua ja annokset viimeistellään tuoreella lehtipersiljalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
3–4
Valmistusaika
30 min + kypsennys 45 min
Vaikeustaso
Helppo

Baskilainen broileripata

Ainekset

1
kokonainen broileri
5
valkosipulinkynttä
1
iso sipuli
2–3
paprikaa
6
luumutomaattia
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
2
dl
valkoviiniä
2
dl
kanalientä fondista
1
ruukku lehtipersiljaa
Pilahviriisi
2
salottisipulia
2
rkl
öljyä
3
dl
pitkäjyväistä riisiä
0,5
g
sahramia
3
timjaminoksaa
1
laakerinlehti
4
dl
vettä
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Paloittele broileri 8 osaan (koipipalat, reisipalat, fileet ja siivet). Hienonna valkosipuli. Leikkaa sipuli ja paprikat isoiksi paloiksi. Leikkaa tomaatit isoiksi lohkoiksi.

  2. Paista broilerinpaloja öljyssä valurautapadassa noin 2 minuuttia tai kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä broilerit syrjään ja paista seuraavaksi valkosipulia, sipulia ja paprikoita padassa muutama minuutti. Lisää tomaatit pataan ja jatka paistamista vielä 1 minuutti.

  3. Siirrä broilerinpalat takaisin pataan ja kaada joukkoon valkoviini ja kanaliemi. Kuumenna pata ja hauduta sitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 45 minuuttia.

  4. Hienonna salottisipuli ja paista sitä öljyssä, kannellisessa kasarissa noin 1 minuutti. Lisää riisi ja sahrami pannuun ja jatka paistamista pari minuuttia. Lisää loput pilahvin aineet, kuumenna ja säädä lämpö tämän jälkeen miedolle. Hauduta noin 10 minuuttia kannen alla, kunnes riisi on kypsää. Ota timjaminoksat pois pilahvin joukosta.

  5. Hienonna lehtipersilja valmiin broileripadan pinnalle. Tarjoa pilahviriisin kanssa.

Kommentit (4)

Vierailija

NAM! Tuon otin talteen. Kiitos  :)

Vierailija

Keskivaiheilla reseptiä kehotatte lisäämään tomaatit ja paistamaan vielä 1 minuutti ....
Mitä tapahtuu ?? - Eihän niille tomaateille ehdi yhdessä minuutissa tapahtua yhtään mitään !!

Yleensä teillä on herkujllisia reseptejä , mutta noiden kypsennys- , paistoaikojen suhteen toivon tarkempaa, 'rehellisempää' ohjetta :_)

Tipu

Mitä tarkoittaa paloitteluvaiheessa fileet? Tarkoittaako sitä, mikä jää jäljelle kun on broilerista poistettu jalat ja siivet?

TuuliSoppa365
Seuraa 
Liittynyt7.2.2022

Hei ja kiitos kysymyksestä. Ja kyllä, fileet tarkoittavat rintafileitä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3416 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Taginetyylinen kalkkunapata sopii mainiosti pikkujoulupöytään. Kaneli ja neilikka antavat pataan ihanan jouluisen maun. Mikä parasta, tämä pata valmistuu vain puolessa tunnissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Pikkujoulukalkkuna

Ainekset

700
g
kalkkunanfileetä
1
tl
suolaa
2
sipulia
3
valkosipulinkynttä
½
tlk (190 g)
aurinkokuivattuja kirsikkatomaatteja öljyssä
2
kanelitankoa
¾
tl
jauhettua neilikkaa
1
tlk (500 g)
paseerattua tomaattia
1
tl
hunajaa
¼
tl
mustapippuria
1
ps (200 g)
kuivattuja viikunoita
LISÄKSI
4
tuoretta viikunaa
1
dl
granaattiomenan siemeniä (pakaste)

Työvaiheet

  1. Kuutioi kalkkunanfilee ja mausta palat suolalla. Kuori ja lohko sipulit. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.

  2. Ota aurinkokuivatuista tomaateista 2 rkl öljyä pataan. Ruskista kalkkunakuutioita öljyssä noin 5 minuuttia. Lisää sipulit ja valkosipulinkynnet. Paista keskilämmöllä sekoittaen muutama minuutti.

  3. Lisää kanelitangot, neilikka, kirsikkatomaatit ja paseerattu tomaatti. Mausta hunajalla ja pippurilla. Peitä pata kannella. Hauduta keskilämmöllä 10 minuuttia.

  4. Leikkaa kuivatut viikunat neljään osaan. Lisää ne pataan ja hauduta vielä 5–10 minuuttia, kunnes kalkkuna on kypsää. Koristele lohkotuilla tuoreilla viikunoilla ja halutessasi granaattiomenan siemenillä. Tarjoa bulgurin, riisin tai ohran kanssa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1195 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Anna Huovinen
Nopea nuudeli-kanasalaatti on helppo ottaa evääksi sillä se maistuu myös kylmänä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Teriyaki-kanasalaatti

Ainekset

2
levyä ramennuudeleita
1
pkt (300 g)
kanasuikaleita
1
rkl
öljyä
2
rkl
teriyakikastiketta
1
ps
salaattisekoitusta
1
paprika
½
kurkku
pieni pala kaalia
1
dl
suolapähkinöitä
Kastike
1
limetin mehu
1
dl
seesaminsiemeniä
1
dl
majoneesia
¾
dl
vettä
1
rkl
soijakastiketta
½–1
tl
chililastuja
½
rkl
(fariini)sokeria

Työvaiheet

  1. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Valuta ja pyyhi kanapalat. Ruskista palat pannulla öljyssä. Sekoita joukkoon teriyakikastike.
  3. Pilko paprika ja kurkku. Raasta kaali.
  4. Yhdistä salaattiainekset isossa kulhossa tai jaa valmiiksi neljään kannelliseen lounasrasiaan.
  5. Valmista kastike. Purista limetin mehu. Lisää ainekset kulhoon ja surauta kastike tasaiseksi sauvasekoittimella. Kaada kastiketta salaatin päälle.
Hyvä terveys on lisännyt 324 reseptiä.
Linkitetty 39 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen
Tavallista kevyempi mutta muhevampi kiusaus syntyy, kun käytät pakastekasvissuikaleita ja raastettua kesäkurpitsaa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Kana-fetakiusaus

Ainekset

1 (300 g)
kesäkurpitsa
2
ps (a 250 g)
kasvissuikaleita
300
g
broilerin- tai kalkkunan jauhelihaa
1
tl
öljyä
1
tl
curryjauhetta
1
tl
oreganoa
ripaus
suolaa
2
dl
kasvirasvakermaa
1
dl
maitoa
100
g
fetajuustoa

Työvaiheet

  1. Huuhtele kesäkurpitsa, raasta raastimen karkealla terällä tai mandoliinilla raasteeksi. Sekoita kesäkurpitsat ja kasvissuikaleet uunivuokaan.
  2. Paista jauheliha öljytilkassa kypsäksi. Mausta currylla, oreganolla ja suolalla. Lisää kasvirasvasekoite, maito ja murustettu feta. Kaada kastike vuokaan kasvisten joukkoon. Sekoita.
  3. Kypsennä kiusausta 200-asteisen uunin keskitasolla noin 45-50 minuuttia. Anna tekeytyä 5-10 minuuttia ennen tarjoilua.

    VINKKI! Halutessasi voit vaihtaa broilerijauhelihan lohijauhelihaan tai kasvisjauhikseen.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3416 reseptiä.
Linkitetty 48 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Saisiko olla kulhollinen täyteläistä ja lämmittävää kanakeittoa? Maapähkinävoi tekee liemestä runsaan ja kermaisen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Nopea maapähkinä-kanakeitto

Ainekset

1
oranssi paprika
1
kesäkurpitsa
¼
punakaalia
1
maissintähkä
2
rkl
öljyä
250
g
broilerin paistisuikaleita
3
tl
keltaista currytahnaa
8
dl
kasvislientä
1
prk (250 ml)
kookosmaitoa
4
rkl
maapähkinävoita
(suolaa)
1
limetti
LISÄKSI
1
chili
1
ruukku korianteria

Työvaiheet

  1. Leikkaa paprika ja kesäkurpitsa suupaloiksi. Suikaloi kaali. Irrota maissista lehdet ja leikkaa jyvät pitkittäissuunnassa irti.

  2. Kuumenna öljy kattilassa. Paista broilerit öljyssä kypsäksi. Lisää currytahna ja vihannekset. Paista vielä 5 minuuttia.

  3. Lisää kasvisliemi, kookosmaito ja maapähkinävoi. Kuumenna kiehuvaksi ja alenna lämpöä. Anna kiehua kannen alla noin 10 minuuttia, kunnes vihannekset ovat kypsiä.

  4. Hienonna chili ja korianteri keiton kiehuessa. Purista limetin mehu ja lisää se valmiiseen keittoon. Tarjoa keitto chilin ja korianterin kanssa.

Vinkki Kokeile broilerin tilalla kiinteää tofua.