
Le Poulet Basquaise on Baskimaalta kotoisin oleva ruokalaji. Padan voi tarjota fiinisti nostelemalla broilerin palat vadille ja tarjoamalla kastikkeen sattumineen erikseen.
Baskilainen broileripata sopii hyvin viikonloppuun tai ystäväporukan illalliseksi. Broileri hautuu padassa meheväksi ja lisukkeena tarjottavan pilahviriisin värjää hienostunut sahrami.
Älä säikähdä kokonaisen broilerin paloittelua, vaan tartu rohkeasti haasteeseen. Kun ensin ruskistat ja sen jälkeen haudutat kaikki palat nahkoineen ja luineen padassa, täyteläinen maku ja tuoksu palkitsevat varmasti pöytään käydessä. Pataan lisättävät kasvikset leikataan isoiksi paloiksi, jotta ne pysyvät koossa kypsennyksen ajan.
Pilahviriisi haudutetaan kypsäksi salottisipulisilpun ja mausteiden kanssa, jolloin se imee maut ja värit itseensä. Kokonaiset mausteet poistetaan ennen tarjoilua ja annokset viimeistellään tuoreella lehtipersiljalla.
Baskilainen broileripata
Ainekset
Työvaiheet
-
Paloittele broileri 8 osaan (koipipalat, reisipalat, fileet ja siivet). Hienonna valkosipuli. Leikkaa sipuli ja paprikat isoiksi paloiksi. Leikkaa tomaatit isoiksi lohkoiksi.
-
Paista broilerinpaloja öljyssä valurautapadassa noin 2 minuuttia tai kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä broilerit syrjään ja paista seuraavaksi valkosipulia, sipulia ja paprikoita padassa muutama minuutti. Lisää tomaatit pataan ja jatka paistamista vielä 1 minuutti.
-
Siirrä broilerinpalat takaisin pataan ja kaada joukkoon valkoviini ja kanaliemi. Kuumenna pata ja hauduta sitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 45 minuuttia.
-
Hienonna salottisipuli ja paista sitä öljyssä, kannellisessa kasarissa noin 1 minuutti. Lisää riisi ja sahrami pannuun ja jatka paistamista pari minuuttia. Lisää loput pilahvin aineet, kuumenna ja säädä lämpö tämän jälkeen miedolle. Hauduta noin 10 minuuttia kannen alla, kunnes riisi on kypsää. Ota timjaminoksat pois pilahvin joukosta.
-
Hienonna lehtipersilja valmiin broileripadan pinnalle. Tarjoa pilahviriisin kanssa.
NAM! Tuon otin talteen. Kiitos :)
Keskivaiheilla reseptiä kehotatte lisäämään tomaatit ja paistamaan vielä 1 minuutti ....
Mitä tapahtuu ?? - Eihän niille tomaateille ehdi yhdessä minuutissa tapahtua yhtään mitään !!
Yleensä teillä on herkujllisia reseptejä , mutta noiden kypsennys- , paistoaikojen suhteen toivon tarkempaa, 'rehellisempää' ohjetta :_)
Mitä tarkoittaa paloitteluvaiheessa fileet? Tarkoittaako sitä, mikä jää jäljelle kun on broilerista poistettu jalat ja siivet?
Hei ja kiitos kysymyksestä. Ja kyllä, fileet tarkoittavat rintafileitä.