
Mehevä kasvislasagne pitää sisällään linssejä, munakoisoa ja miniluumutomaatteja. Herkullinen fetalla maustettu jogurtti korvaa klassisen valkokastikkeen.
Lasagnen kaksi kastiketta tekevät siitä yleensä monivaiheisen valmistaa. Harva onkaan valmis kokkaamaan lasagnea tavallisena arki-iltana. Tämä oikaistu versio on kuitenkin nopeasti uunissa.
Jauhelihakastikkeen sijaan lasagneen keitetään helppo kasviskastike purkkilinsseistä ja tomaattimurskasta. Valkokastikkeen korvaa puolestaan kreikkalaisesta jugurtista ja fetasta sekoitettu soosi. Voit vaikuttaa energiamäärään sillä, kuinka rasvaista jugurttia ja juustoa valitset.
Lasagnelevyjen ja kastikkeiden lisäksi vuokaan kerrostellaan munakoisoviipaleita ja puolitettuja miniluumutomaatteja, joiden ansiosta lasagnesta tulee erittäin mehevää.
Munakoiso-linssilasagne
Ainekset
Työvaiheet
- Hienonna sipulit ja paista silppua hetki öljyssä pannulla. Lisää tomaattipyree pannulle ja jatka paistamista vielä muutama minuutti. Valuta linssit ja lisää ne yhdessä loppujen kastikeaineiden kanssa pannulle. Kuumenna kastike.
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Sekoita jogurtti ja murusteltu feta.
- Voitele lasagnevuoka. Lusikoi pohjalle noin kolmannes tomaattilinssikastikkeesta. Lado päälle kolme lasagnelevyä. Lusikoi levyjen päälle jogurtti-fetaseos. Viipaloi munakoiso ja lado viipaleet vuokaan. Lusikoi päälle puolet lopusta kastikkeesta. Lado toiset kolme lasagnelevyä päälle ja viimeiseksi loppu kastike.
- Puolita tomaatit ja laita puolikkaat lasagnen pinnalle. Kypsennä noin 45 minuuttia.
Voiko olla turkkilaista jogurttia, mikä ero?
Kiitos kysymyksestäsi, kumpikin jugurtti käy tähän yhtä hyvin.
Tarvitseeko jugurtissa olla rasvaa ollenkaan? Voiko käyttää esim. Rainbow:n Kreikkalaista, jossa 0% rasvaa?
Luulisin, että rasvaa tarvitaan, sillä rasvainen jugurtti kestää kuumentamisen ja tomaattien happamuuden rasvatonta paremmin.
Muuten hyvä ohje, mutta munakoisot jäävät aivan raa'aksi, jos ne laittaa kypsentämättä mukaan. Suosittelen, että munakoisot itketetään ja paistetaan uunissa öljyn kanssa ensin pehmeiksi.
Joo, munakoisot jäi raa'aksi. Hirveä pettymys
Jep tämä on varmasti muuten hyvä mut koisot on paahdettava uunissa kypsäksi ennen laittamista lasagneen, nopea homma sinänsä. Teen huomenna ))
Kasvisliemen sijaan laittaisin mausteita ja oliiviöljyä enemmän