
Sekoita ja kohota! Tätä gluteenitonta taikinaa ei vaivata lainkaan. Ihanat mantelisämpylät kannattaa nauttia uunilämpiminä.
Mantelisämpylät
Ainekset
Työvaiheet
-
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja hunaja. Sekoita leseet ja mantelijauhe sekä gluteeniton jauhoseos taikinaan. Taikina saa olla melko löysää.
-
Voitele vuoka (noin 27 cm x 20 cm) öljyllä. Jaa taikina jauhotetuin käsin 15 palleroksi ja laita pallerot suoraan kulhosta vuokaan. Jätä taikinapalojen väleihin hieman kohoamisvaraa. Anna kohota liinan alla noin 45 minuuttia.
-
Kuumenna uuni 225-asteiseksi. Sekoita hunaja ja vesi ja voitele sämpylät seoksella. Paina manteli jokaiseen sämpylään. Kypsennä uunissa noin 20 minuuttia. Gluteenittomat sämpylät ovat parhaimmillaan paistopäivänä ja mielellään uunilämpiminä.
Miksi jotkut sämpylät paistetaan 200 asteessa 30 min
ja jotkut 225 asteessa 20 min
Sämpylöitä 15kpl, sämpylöiden päälle 12 mantelia?? Ärsyttää nämä epätarkat ohjeet.
Mihin tuo jauhoseos tuossa Lisäksi kohdassa käytetään?
Sämpylöiden pyöritykseen.. Kö?
Kiitos kysymyksestä, juuri siihen! Desi voi olla reilusti, mutta tausta-ajatuksena reseptissä on, että leipoessa huomaa varata gluteenittomia jauhoja myös tähän vaiheeseen.
Manteleita tarvitaan tosiaan 15 kpl, ohje on nyt korjattu!