Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3403 reseptiä.
Linkitetty 43 keittokirjaan.
OHJE Dani Hänninen KUVA Tuomas Kolehmainen

Kokonaisuus on lumoava, mutta elementit toimivat myös yksittäin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t+ kypsennys ja pikkelöinti 6 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Ankanrinta, karamellipäärynät ja pikkelöity juuriselleri

Ainekset

2
ankanrintaa
1
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
1
rkl
voita
10
timjaminoksaa
Pikkelöity juuriselleri
1/2
juuriselleri
4
dl
1-2-3-lientä (ks. ohje alhaalla)
Pikkelöity päärynä
1
päärynä
1
dl
1-2-3-lientä
Karamellipäärynät
4
päärynää
1
dl
sokeria
Kastike
100
g
voita
1
dl
kuohukermaa
1
tl
suolaa
1
tl
omenaviinietikkaa
1
rkl
paistetun ankan rasvaa

Työvaiheet

  1. Valmista juuriselleri ja pikkelöity päärynä etukäteen. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Kääri juuriselleri folioon ja kypsennä sitä uunissa 45 minuuttia. Anna sellerin jäähtyä. Kuori ja pilko selleri kulhoon ja kaada 1-2-3-liemi joukkoon. Peitä kulho ja anna maustua jääkaapissa ainakin 6 tuntia tai yön yli.
  2. Leikkaa yksi päärynä veitsellä tai vihannesleikkurilla ohuiksi viipaleiksi. Laita se pieneen kulhoon ja kaada 1-2-3-lientä päälle. Peitä kulho ja anna maustua vähintään 6 tuntia.
  3. Ota ankanrinnat huoneenlämpöön noin tunti ennen paistamista. Kuumenna uuni 140-asteiseksi. Mausta rinnat suolalla ja pippurilla. Leikkaa rasvakerrokseen veitsellä viillot noin puolen sentin välein. Laita ankanrinnat rasvapuoli alaspäin kylmään pannuun ja aloita paistaminen lieden keskilämmöllä. Paista rasvapinta kullanruskeaksi ja rapeaksi, noin 5–10 minuuttia. Lisää voi ja timjaminoksat pannuun. Käännä ankanrinnat ja ruskista toinen puoli. Laita lihat uuniin ja kypsennä 10 minuuttia tai kunnes sisälämpötila on 58 astetta. Anna lihojen vetäytyä foliolla peitettynä 15 minuuttia. Ota pannuun jäävä sula ankanrasva talteen.
  4. Tee karamellipäärynät. Halkaise päärynät ja poista siemenkota. Laita kattilaan 1 dl sokeria ja päärynänpuolikkaat, karamellisoi päärynät kullanruskeiksi, noin 5–10 minuuttia. Ota päärynät kauhalla pois kattilasta, mutta jätä sokeri kattilaan.
  5. Lisää voi kattilaan karamellisoidun sokerin joukkoon ja sekoita, kunnes voi on sulanut. Lisää kerma, suola ja etikka. Anna kiehua miedolla lämmöllä 5 minuuttia. Viimeistele kastike ankanrasvalla.
  6. Leikkaa ankanrinnat pituussuunnassa puoliksi ja kokoa annokset.

VINKKI Käytä ylijäävä ankanrasva muussa ruuanlaitossa.

Pikkelöintiliemi

Ainekset

1
dl
omenaviinietikkaa
2
dl
sokeria
3
dl
vettä

Työvaiheet

  1. Mittaa ainekset kattilaan ja kuumenna kunnes sokeri liukenee.

  2. Anna jäähtyä puoli tuntia huoneenlämmössä.

  3. Säilytä liemi jääkaapissa.

Kommentit (1)

SHB

Maukas ateria mutta mitä viiniä suosittelette ?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1177 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström

Tuplanautinto! Cookien paras kyytipoika on lasillinen kylmää maitoa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
18 keksiä
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Tupla-cookiet

Ainekset

125
g
pehmeää voita
½
dl
sokeria
1
dl
fariinisokeria
2
munaa
3
dl
vehnäjauhoja
½
tl
leivinjauhetta
3
(yht. 150 g)
Tupla Maxi -patukkaa
50
g
kuorellisia manteleita
Lisäksi
50
g
maitosuklaata
1
dl
kuorellisia manteleita

Työvaiheet

  1. Vatkaa voi, sokeri ja fariinisokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten.
  2. Sekoita jauhoihin leivinjauhe.
  3. Leikkaa suklaapatukat pieniksi kuutioiksi. Rouhi mantelit. Sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi.
  4. Pyöritä taikinasta puhtain käsin reilun ruokalusikallisen kokoisia palloja. Laita pallot kahdelle pellille. Paina pallot kevyesti keskeltä matalammaksi. Jätä kekseille tilaa levitä.
  5. Paista  175 asteessa noin 12 minuuttia. Pyyhkäise koristeeksi sulatettua maitosuklaata ja paina päälle manteli.
Hyvä terveys on lisännyt 315 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen
Tavallista kevyempi mutta muhevampi kiusaus syntyy, kun käytät pakastekasvissuikaleita ja raastettua kesäkurpitsaa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Kana-fetakiusaus

Ainekset

1 (300 g)
kesäkurpitsa
2
ps (a 250 g)
kasvissuikaleita
300
g
broilerin- tai kalkkunan jauhelihaa
1
tl
öljyä
1
tl
curryjauhetta
1
tl
oreganoa
ripaus
suolaa
2
dl
kasvirasvakermaa
1
dl
maitoa
100
g
fetajuustoa

Työvaiheet

  1. Huuhtele kesäkurpitsa, raasta raastimen karkealla terällä tai mandoliinilla raasteeksi. Sekoita kesäkurpitsat ja kasvissuikaleet uunivuokaan.
  2. Paista jauheliha öljytilkassa kypsäksi. Mausta currylla, oreganolla ja suolalla. Lisää kasvirasvasekoite, maito ja murustettu feta. Kaada kastike vuokaan kasvisten joukkoon. Sekoita.
  3. Kypsennä kiusausta 200-asteisen uunin keskitasolla noin 45-50 minuuttia. Anna tekeytyä 5-10 minuuttia ennen tarjoilua.

    VINKKI! Halutessasi voit vaihtaa broilerijauhelihan lohijauhelihaan tai kasvisjauhikseen.
ET-lehti on lisännyt 331 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Herkkutattivaahto on ravintolatason herkku, mutta hyvin helppo valmistaa. Uunissa pehmeäksi paahdettu kurpitsa on sen kanssa maukasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu kurpitsa ja tattivaahto

Ainekset

1
(n. 1 kg)
myskikurpitsa
1
rosmariininoksa
2
dl
saksanpähkinöitä
2
rkl
öljyä
1
tl
suolaa
1
tl
korianterinsiemeniä
¾
tl
mustapippuria myllystä
TATTIVAAHTO
2
(n. 300 g)
keskikokoista herkkutattia
1
rkl
oliiviöljyä
1
dl + 2 rkl
maitoa
200
g
pehmeää vuohenjuustoa (esim. Président Petits Chèvres Doux)
½–1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Puhdista ja pilko sienet. Laita sienet kuivalle pannulle ja paista, kunnes neste haihtuu. Lisää öljy ja paista vielä 2–3 minuuttia.

  2. Mittaa 1 dl maitoa kattilaan. Lisää sienet. Keitä 5 minuuttia ja soseuta sauvasekoittimella. Jäähdytä jääkaappikylmäksi.

  3. Vaahdota tuorejuusto ja 2 rkl maitoa pehmeäksi seokseksi. Lisää tattisose, suola ja pippuri. Sekoita hyvin. Jos seos tuntuu paksulta tai jos säilytät sitä pitkään jääkaapissa, notkista se maitotilkalla.

  4. Halkaise kurpitsa, kaavi siemenet pois lusikalla. Leikkaa kurpitsa pitkittäin lohkoiksi. Hienonna rosmariinin lehdet. Laita lohkot, yrtit ja pähkinät uunivuokaan. Hiero joukkoon öljy ja mausteet.

  5. Paahda kurpitsaa 225-asteisessa uunissa 30 minuuttia, kunnes kurpitsa pehmenee ja reunat saavat hieman väriä. Paahtoaika riippuu palojen koosta.

  6. Pursota tattivaahtoa tarjolle paahdettujen kurpitsojen ja pähkinöiden kanssa.

Hyvä terveys on lisännyt 315 reseptiä.
Linkitetty 37 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen
Japanilainen teriyakikastike ja helppo paistaminen on varma ja nopea tapa saada tofusta rapeaa ja ihan tajuttoman hyvää.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
60 min
Vaikeustaso
Helppo

Rapea teriyakitofu

Ainekset

300
g
kiinteää maustamatonta tofua
rkl
teriyaki-kastiketta
1
rkl
seesaminsiemeniä
½
dl
pankojauhoja
1
rkl
rypsiöljyä
tl
seesaminsiemenöljyä
LISÄKSI
2
rkl
raastettua piparjuurta

Työvaiheet

  1. Leikkaa tofu sentin paksuisiksi viipaleiksi, levitä viipaleet leikkuulaudalle, aseta päälle talouspaperia ja painoksi toinen leikkuulauta. Pidä painon alla 30 minuuttia.

  2. Leikkaa tofuviipaleet sentin paksuisiksi tangoiksi ja pyörittele teriyakikastikkeessa. Anna maustua 10 minuuttia. Pyörittele tofut pankojauhoissa ja seesaminsiemenissä.

  3. Kuumenna pannulla öljyt, ja paista tofutankoja keskilämmöllä välillä käännellen, kunnes tofut ovat kauniin ruskeita. Kuori ja raasta päälle piparjuurta.

Vinkki! Voit korvata tofun tempellä. Tempessä on kiinteämpi rakenne, ja sen voi valmistaa ilman painon alla pitämistäkin.