
Ruuan voi tehdä myös paloitelluista ribseistä ja lisätä kastikkeeseen tähtianista.
Kiinalainen karamellipossu eli hong chao rou
Ainekset
Työvaiheet
- Kuutioi liha 4 x 4 cm:n kuutioiksi.
- Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet ja inkivääri. Kuullota valkosipulia ja inkivääriä 2 minuuttia öljyssä padassa. Varo, ettei seos pala. Lisää sokeri ja jatka kuullottamista, kunnes sokeri sulaa.
- Lisää lihapalat kattilaan ruskistumaan noin 5 minuutiksi.
- Lisää sherry, soijakastike, etikka, suola ja pippuri. Hauduta liha kannen alla kypsäksi, noin 2 tuntia eli kunnes se on mureaa ja liemi kiehunut kokoon.
- Maista kastiketta ja lisää etikkaa tarvittaessa.
Hei, uupuuko reseptistä neste? Kovin vähäiseltä tuntuu, jos täytyy haudutellakin noin kauan.
Hei, nestettä ei tosiaan tule tuota enempää. Tahmeapintainen karamellipossu ei ole liemipitoinen lihakastike samaan tyyliin kuin esimerkiksi karjalanpaisti. Mutta aivan ihanaa se on - kannattaa kokeilla!
T. Katja Soppa365
Mitä voisi käyttää sherryn sijasta, sitä kun ei suoraan hyllystä löydy ja tuntuu turhalta hankkia, kun sitä ei muuten käytä?
Voiko tähän käyttää jotain muuta etikkaa jos ei ole kiinalaista?
Tavallinen etikka toimii. Sherryä ei ollut, joten laitoin Portviiniä. Lapsille maistuu!
Jätä sherry pois ja laita ihan vähän enemmän etikkaa. Myös mirin käy.
Mikä lämpötila haudottamiselle?
Tuo kuva valmiista padasta on aika harhaanjohtava, jos kerran valmiissa annoksessa ei kuulu olla lientä.
Googlaamalla löytyy oikea resepti.
Tällä reseptillä saat öljyssä keitettyä possua( 3/4 dl öljyä)
, joka ei todellakaan ole lähelläkään oikeaa hong chao rou possu reseptiä.
Ihan järkyttävä huti oli tämä ohje.
Melkein luulisi, että aprillipäivänä julkaistu tämä resepti. Tuolla haudutus ajalla ja nesteen määrällä, ei jää tuollaista määräää nestettä valmiiseen ruokaan. Itseasiassa ei edes ennen kypsennystäkään ole tuon vertaa nestettä, jos ohjeen mukaan tekee.
Täytyy ainakin vähintään tuplata ainekset, niin jää edes jotain nestettä, kun valmista on, varsinkin jos ohjeen mukaan hauduttaa noin 2 tuntia.
Tarkoitin, että tuo kuva hämää ja paljon. Varsinkin kun ruoan ei pidä olla nestepohjainen karjalanpaisti tyylinen pataruoka.