Me Naiset on lisännyt 1587 reseptiä.
Linkitetty 53 keittokirjaan.
Riikka Väliahde Kuva Panu Pälviä

Valkosuklaiset myslipatukat ovat pyöräretkeilijän tai patikoijan kesän paras evät. Valkosuklaa paahtuu uunissa karamelliseksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 patukkaa
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Valkosuklaamyslipatukat

Ainekset

4
dl
kaurahiutaleita
1
dl
kookoshiutaleita
1
dl
kuivattuja karpaloita
tl
kanelia
1
dl
manteleita
50
g
valkosuklaata
½
dl
siirappia
½
dl
kookosöljyä
Koristeluun
50
g
valkosuklaata

Työvaiheet

1. Sekoita kulhossa kaura- ja kookoshiutaleet, karpalot, kaneli ja suola. Rouhi mantelit ja valkosuklaa karkeaksi rouheeksi veitsellä ja sekoita muihin kuiviin aineksiin.

2. Mittaa siirappi ja kookosöljy pieneen kattilaan. Kuumenna levyllä ja sekoita, kunnes kookosöljy on sulaa ja ainekset ovat sekoittuneet hyvin. Kaada seos kuivien aineiden joukkoon ja sekoittele.

3. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vuoraa neliskanttinen uunivuoka (koko noin 20 x 30 cm) leivinpaperilla ja taputtele seos sinne tasaisesti. Paista 10 minuuttia niin, että pinta alkaa hieman ruskistua. Nosta jäähtymään.

4. Leikkaa jäähtynyt levy patukoiksi. Voit leikata halutessasi myös ruutuja.

5. Koristele valkosuklaalla. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Kaada sulaa suklaata raidoiksi patukoiden päälle. Jähmetä jääkaapissa 10 minuuttia.

6. Pakkaa käärimällä voi- tai leivinpaperiin.

Kommentit (2)

Patsuli24
Seuraa 
Liittynyt31.5.2015

Tein näitä ja olivatpa hyviä! Pikkaisen tuunasin lisäämällä vielä kuivattua sokerikanelimaustettua omenaa. Nämä ovat sellaisia, ettei vielä kukaan ole malttanut pitää niistä näppejänsä irti :)

toimitus
Seuraa 
Liittynyt30.4.2014

Hauska kuulla, Patsuli! Omenalisäys onkin hyvä idea. Pitänee kokeilla tässäkin päässä :)

Ketju on lukittu.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
kitiCnatiC on lisännyt 25 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Banaanipannukakut 4.6.2017

Ainekset

1
dl
Riisijauhoa
1,5
dl
Hirssihiutaleita
2
tl
Leivinjauhetta
0,5
tl
Suolaa
1
iso
Banaani
1
iso
Kananmuna
2
rkl
voi sulaa
2,5
dl
Maitoa

Työvaiheet

sekoita kaikki kuivat aineet. Lisää soseutettu banaani, voi ja maito seokseen. Vatkaa muna joukkoon ja anna seoksen levätä n 10 min.

Paista pienet pannukakut voissa kullan ruskeiksi. Tarjoile raejuuston ja banaani viipaleiden kera.

ohje kopioitu Risentan hirssihiutalepakkauksesta

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3180 reseptiä.
Linkitetty 126 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Kun pakkasessa on aina pussi herneitä ja pinaattia, on raikkaan vihreä lounasmunakas vain parinkymmenen minuutin päässä. Helppo skagenröra antaa lisäproteiinia annokseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min + kypsennys 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Vihreä munakas

Ainekset

1
ps (150 g)
pinaattia (pakaste, sulatettuna)
8
kananmunaa
2
dl
kermaa
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
SKAGENRÖRA
1
ps (180 g)
isoja katkarapuja (MSC, pakaste, sulatettuna)
1
dl
majoneesia
1
dl
ranskakermaa
½
ruukku tilliä
¼
tl
mustapippuria
LISÄKSI
25
g
voita paistamiseen
1
ps (200 g)
herneitä (pakaste, sulatettuna)
1
dl
pecorinojuustoa hienoksi raastettuna
(silmusalaattia)

Työvaiheet

  1. Sulata pinaatti. Sekoita kulhossa pinaatti, munat, kerma ja mausteet keskenään.

  2. Sulata katkaravut ja valuta ne huolellisesti. Sekoita kulhossa majoneesi ja ranskankerma, ja lisää katkaravut joukkoon. Hienonna tilli ja kevätsipuli, ja lisää ne katkarapuseokseen. Mausta pippurilla.

  3. Sulata nokare voita pannulla ja paista herneitä pari minuuttia. Siirrä herneet syrjään pannulta, lisää voita ja kaada puolet munakasmassasta pannulle. Paista yhdeltä puolen noin 5 minuuttia. Munakkaan tulisi juuri ja juuri hyytyä tässä ajassa. Lusikoi puolet herneistä täytteeksi ja raasta pecorinoa munakkaan päälle. Paista toinen munakas samalla tavalla.

  4. Tarjoa munakkaat katkaraputahnan kanssa. Viimeistele halutessasi silmusalaatilla.

Kommentit (1)

Vierailija

Se on munakas. Munakkaan voi maustaa ja päällystää monella eri tavalla...

Tästähän saakin seuraavat kolmekymmentä uutta munakasreseptiä kun vaan alittaa riman ja vaihtaa lisukkeet...

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3180 reseptiä.
Linkitetty 64 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Kanamuna - uppona tai häränsilmäksi paistettuna - varmistaa, että puurolla talttuu isokin nälkä.

Puuro käy hyvin kunnon ateriasta, kun sen ravitsevuuteen kiinnittää hieman huomiota. Riittävästi kuitua ja proteiinia pitää nälän poissa pitkään.

Tämä lounaspuuro keitetään kokonaisiin, esikypsennettyihin kaurajyviin, joten siinä on reilusti hyvää tekeviä kuituja ja rakennekin on mukavan...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Suolainen kaurajyväpuuro

Ainekset

2
dl
vettä
dl
esikypsennettyjä kaurajyviä
8
dl
täysmaitoa
100
g
pecorinojuustoa
1
tl
suolaa
2
rkl
voita
UPPOMUNAT
4
kananmunaa
2
l
vettä
1
dl
väkiviinaetikkaa
(ripaus suolaa)
LISÄKSI
50
g
lehtikaalia
¼
tl
suolaa
2
rkl
öljyä

Työvaiheet

  1. Kuumenna vesi kiehuvaksi paksupohjaisessa kattilassa. Lisää jyvät ja keitä pari minuuttia tai kunnes vesi on imeytynyt. Lisää maito ja anna puuron kypsyä kannen alla keskilämmöllä 15–20 minuuttia. Sekoita muutaman kerran kypsentämisen aikana.

  2. Raasta juusto hienoksi.

  3. Leikkaa lehtikaalista keskiruoti pois ja suikaloi kaali kulhoon. Lisää joukkoon ripaus suolaa ja puristele kaali puhtain käsin pehmeäksi. Sekoita joukkoon loraus öljyä.

  4. Kuumenna vesi poreilevaksi ja kaada etikka joukkoon. Riko kaksi munaa omiin kahvikuppeihinsa. Sekoita kauhalla veteen pyörre ja liu’uta munat yksi kerrallaan varovasti veteen. Anna munien kypsyä hiljalleen kiehuvassa vedessä 3–4 minuuttia. Nosta munat reikäkauhalla talouspaperin päälle. Kypsennä loput munat samalla tavalla.

  5. Sekoita suola, voi ja juustoraaste puuron joukkoon. Lusikoi lehtikaalia puuroannoksille ja nosta uppomunat päälle. Mausta munat halutessasi ripauksella suolaa.

Kommentit (4)

Jake

Eipä kyllä maistu!!!!

Vierailija

Pekoni puuttuu. Kaikki blenderiin tulee oiva smoothie. Kuka näitä keksii?

niilo22

Onh 5/5

naali11

Saako makuaistia huijata esim. lisäämällä valkosipulijauhetta?

Me Naiset on lisännyt 1587 reseptiä.
Linkitetty 26 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Älä anna suklaisuuden hämätä. Tämä pirtelö on loistovälipala!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Tervehenkinen suklaapirtelö

Ainekset

1
pakastettu (kypsä) banaani
3
rkl
seesaminsiemeniä
½
dl
kaurahiutaleita
2
rkl
maapähkinävoita
2
rkl
kaakaojauhetta
1
rkl
vaahterasiirappia tai hunajaa
noin 4
dl
mantelimaitoa

Työvaiheet

  1. Soseuta kaikki keskenään tehosekoittimessa, lisää mantelimaitoa vähitellen, kunnes pirtelö on sopivan paksuista.

  2. Jaa yhteen pitkään tai kahteen pieneen lasiin.

VINKKI! Jos haluat nostaa pirtelön proteiinipitoisuutta, vaihda mantelimaito soijamaitoon, sillä soijamaito sisältää kasvimaidoista ehdottomasti eniten proteiinia. Tai käytä lehmänmaitoa.

Kommentit (1)

Vierailija

Eikös puuron pitäisi olla terveellistä.