Helsingin Sanomat on lisännyt 447 reseptiä.
Linkitetty 172 keittokirjaan.
OHJE Kia Arpia ja Petra Wettenranta KUVA Tuomas Kolehmainen

Tämä lasagne ei ole pikaruokaa, mutta sen mahtava maku palkitsee vaivan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
valmistusaika 1,5 h + 3–5 h
Vaikeustaso
Helppo

Paras lasagne

Ainekset

Jauhelihakastike
600
g
naudanjauhelihaa
200
g
porsaanjauhelihaa
1
iso porkkana (2 dl kuutioita)
1
iso sipuli (2 dl kuutioita)
2
varsisellerin vartta (1½ dl kuutioita)
60
g
juuriselleriä (1 dl kuutioita)
3
valkosipulinkynttä
4
rkl
öljyä
2
tl
suolaa
mustapippuria
½
dl
tomaattipyreetä
1
rkl
sokeria
2
prk (à 400 g)
kokonaisia säilyketomaatteja
2
dl
vettä
1
dl
puna- tai valkoviiniä
1
lihaliemikuutio
3
laakerinlehteä
1
dl
punaista maitoa
Béchamel-kastike
1
l
punaista maitoa
60
g
voita
1
dl
vehnäjauhoja
1
tl
suolaa
¼
tl
muskottipähkinää
Lisäksi
500
g
kuivia lasagnelevyjä
150
g
parmesaania
250
g
mozzarellaa (2 palloa)

Työvaiheet

  1. Tee jauhelihakastike. Ota lihat huoneenlämpöön.

  2. Kuori sipuli, porkkana ja juuriselleri. Pese varsiselleri. Pilko kaikki tasakokoisiksi, sivuiltaan noin ½ cm:n kuutioiksi. Kuori ja hienonna myös valkosipulinkynnet.

  3. Lämmitä öljyä padassa tai reunallisessa isossa pannussa. Lisää kasviskuutiot ja kuullota keskilämmöllä noin 5 minuutin ajan, kunnes sipuli on läpikuultavaa. Lisää valkosipuli loppuvaiheessa ettei se pala. 

  4. Kaada kasvikset kulhoon ja lisää öljyä pannulle. Ruskista jauheliha pannun koosta riippuen muutamassa erässä. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Työnnä lastalla pannun pohjaa näkyville ja kaada pieni loraus öljyä ja lisää tomaattipyree ja sokeri. Paista pyreetä minuutin ajan ja lisää sitten pannuun kaikki ruskistettu jauheliha ja kuullotetut kasvikset. Kaada joukkoon tomaatit ja pilko niitä lastalla pienemmäksi. Lisää vesi, viini, lihaliemikuutio ja laakerinlehdet. Laita kansi päälle ja hauduta hiljalleen 2–4 tunnin ajan, välillä sekoittaen. 

  5. Lisää maito viimeisen tunnin ajaksi. 

  6. Poista valmiista kastikkeesta laakerinlehdet.

  7. Tee muut valmistelut lihakastikkeen hautuessa. Valmista pasta joko itse (tee 3 munan pastataikina) tai esikeitä kuivat lasagnelevyt. Kiehauta isossa kattilassa vettä ja lisää suola (3 l vettä / 2 rkl karkeaa merisuolaa). Keitä viisi lasagnelevyä kerrallaan minuutin ajan. Nosta levyt pihdeillä keittiöpyyhkeen päälle niin, etteivät ne kosketa toisiaan. Jatka näin, kunnes kaikki levyt on esikeitetty.

  8. Aloita béchamelin tekeminen. Lämmitä kastikkeeseen tuleva maito kasarissa, se helpottaa kastikkeen valmistusta.

  9. Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa keskilämmöllä. Lisää jauhot voin joukkoon ja sekoita hetki. Lisää maitoa ensin lasillisen verran ja vatkaa seosta voimakkaasti, kunnes se on tasaista. Lisää sitten loput maidosta koko ajan sekoittaen. Laske lämpöä ja keitä kastiketta hiljalleen välillä sekoittaen kunnes se paksuuntuu, noin 10 minuuttia. Mausta suolalla ja muskotilla (muskotti kannattaa raastaa kokonaisesta pähkinästä).

  10. Lämmitä uuni 200 asteeseen ja voitele uunivuoka (vetoisuus noin 2½–3 l). Levitä ohut kerros jauhelihakastiketta vuoan pohjalle. Asettele lasagnelevyt vierekkäin, voit leikata esikeitettyjä levyjä tarvittaessa. Levitä vuoan koosta riippuen noin neljäsosa jauhelihakastikkeesta levyjen päälle ja kaada päälle béchamel-kastiketta. Raasta ohut kerros parmesaania päälle. Toista näin seuraavat 3 kerrosta. Lisää viimeiseksi lasagnelevyt ja loput béchamel-kastikkeesta ja revi mozzarellaa päälle.

  11. Kypsennä lasagnea uunin keskitasolla 35–40 minuuttia, kunnes pinta on ruskistunut ja kuplii kauniisti. Anna lasagnen tekeytyä huoneenlämmössä 15 minuuttia ennen tarjoilua. Tarjoa lasagne salaatinlehtien ja hapokkaan vinegretin kanssa.

Kommentit (1)

Vierailija

Liikaa jauhelihaa minun makuuni. 400-500 g riittäisi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
Feta ja uuden sadon kasvikset pehmenevät uunissa puolessa tunnissa herkullisiksi.
Feta ja uuden sadon kasvikset pehmenevät uunissa puolessa tunnissa herkullisiksi.
Mehevä pasta-annos ei todellakaan kaipaa lihaa, kun se pursuaa satokauden kasviksia ja yrttejä sekä pehmeäksi paistettua fetaa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
45 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Uunifeta-kasvispasta

Ainekset

1
pkt
fetaa
½
rkl
öljyä
1
munakoiso
1
sipuli
4
valkosipulinkynttä
1
rs
kirsikkatomaatteja
1
sitruuna
¾
dl
oliiviöljyä
1
tl
sokeria
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
2
oksaa rosmariinia
1
l
tuoretta pinaattia
Lisäksi
300
g
pastaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sipaise uunivuokaan öljyä. Laita feta vuokaan.
  2. Pilko munakoiso. Silppua sipuli ja valkosipuli. Huuhtele tomaatit. Levitä kasvikset fetan ympärille.
  3. Pese ja halkaise sitruuna. Purista puolikkaasta mehu ja viipaloi toinen puoli.
  4. Sekoita öljy, sitruunamehu, sokeri ja suola. Lorauta liemi kasvisten joukkoon. Levitä sitruunaviipaleet vuokaan.
  5. Silppua joukkoon rosmariinia ja rouhaise mustapippuria.
  6. Kypsennä fetavuokaa uunissa 25 minuuttia. Käännä uuni grillivastukselle. Nosta vuoka ylätasolle ja paista vielä 5 minuuttia.
  7. Silppua pinaatti ja pyöräytä kypsien kasvisten joukkoon. Pinaatti kypsyy pian kuumien kasvisten joukossa.
  8. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Voit sekoittaa keitetyn pastan pehmeän fetan ja kasvisten joukkoon tai tarjota erikseen.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Jos rakastat ranskalaista sipulikeittoa, ihastut takuulla myös tähän pastaan! Spagetti kypsennetään samassa astiassa muiden ainesten kanssa, jolloin se imee mahtavasti makua itseensä. Umaminen lihaliemi sopii mainiosti sipulipastaan, mutta sen halutessaan korvata kasvisliemellä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min + kypsennys 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Ranskalainen sipulipasta

Ainekset

500
g
sipulia
3
valkosipulinkynttä
2
rkl
voita
n. 7
dl
vahvaa liha- tai kasvislientä fondista
3
timjaminoksaa
2
laakerinlehteä
1
tl
sokeria
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
dl
valkoviiniä
400
g
kuivapastaa
LISÄKSI
1
viipale kuivahtanutta maalaisleipää
50
g
gruyère-juustoa

Työvaiheet

  1. Kuori ja viipaloi sipulit ohuiksi. Hienonna valkosipulit. Paista sipuleita pari minuuttia voissa kannellisessa paistokasarissa.

  2. Kiehauta liha- tai kasvisliemi kattilassa.

  3. Lisää kasariin mausteet, viini, liemi ja pasta. Anna kiehua hiljalleen kannen alla noin 15 minuuttia, kunnes pasta on napakan kypsää. Sekoita muutaman kerran kypsennyksen aikana. Lisää lientä tarvittaessa.

  4. Raasta leipä ja juusto. Yhdistä ne. Ripottele muruseosta kuuman pastan päälle.

ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Taina Tellman KUVA Arto Vuohelainen

Banaanitoffeepiiras eli banoffee syntyy nopsasti sekoittelemalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Banaani-toffeepiiras

Ainekset

175
g
domino-, digestive-, kaura- tai kanelikeksejä
75
g
voita
TÄYTE
1
prk (397 g)
karamellisoitua maitotiivistettä (Dulce de leche)
2–3
banaania
½
dl
suolapähkinöitä
1
dl
vispikermaa
2
dl
turkkilaista jugurttia
2
tl
vaniljasokeria
1
tl
kanelia
PÄÄLLE
Keksejä, banaania. pähkinöitä

Työvaiheet

  1. Hienonna keksit ja sekoita ne sulatettuun voihin. Painele muruseos irtovuuan (Ø 18 cm) pohjalle ja reunoille. Siirrä hetkeksi kylmään.

  2. Levitä maitotiiviste piirakan pohjalle. Levitä päälle banaania ja kevyesti rouhitut pähkinät. Jätä muutamia banaaniviipaleita ja pähkinöitä koristeeksi.

  3. Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita jugurttiin, mausta vaniljasokerilla ja kanelilla ja lusikoi täytteen pinnalle. Koristele banaaneilla, kekseillä ja pähkinöillä. Tarjoa heti.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Tonnikalapastan ohje on niin helppo, että koululainenkin osaa sen itse tehdä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Tonnikalapasta

Ainekset

400
g
pastaa
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
prk
tonnikalapaloja öljyssä
1
prk
tomaattimurskaa
vettä
1
tl
kuivattua basilikaa
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippurirouhetta

Työvaiheet

  1. Laita pasta kiehumaan pussin ohjeen mukaan.
  2. Silppua sipuli ja valkosipuli.
  3. Kaada paistinpannulle loraus öljyä tonnikalapurkista. Kuullota sipuleita pari minuuttia.
  4. Lisää tonnikala. Paloittele tonnikala kauhalla pienemmiksi paloiksi.
  5. Kaada joukkoon tomaattimurska. Huuhtele tölkki vedellä ja lisää vesi kastikkeeseen.
  6. Mausta kastike basilikalla, suolalla ja pippurilla.
  7. Hauduta 10 minuuttia ja kaada kastike pastan joukkoon.