
Nämä mustikkapiirakat valmistuvat pikavauhtia valmiista voisarvitaikinasta.
Tiktokissa suosiota niittäneet makeat jogurttitoastit muuttuvat astetta herkullisemmiksi, kun käytät paahtoleivän sijaan valmista croissant-taikinaa. Superhelpot rahkapiiraat valmistuvat melkein vartissa!
Nopeat mustikkarahkapiirakat
Ainekset
Työvaiheet
- Rullaa valmis croissant-taikinapötkö auki ja jaa se kuuteen neliöön.
- Asettele taikinapalat leivinpaperin päälle pellille. Voitele halutessasi kananmunalla.
- Sulata voi ja sekoita joukkoon maitorahka, kananmuna, sokeri ja lopuksi mustikat.
- Lusikoi täytettä jokaisen taikinaneliön päälle.
- Paista piiraita 180-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Vinkki Voit valmistaa piirakat myös pakastemustikoista, mutta valuta sulaneista marjoista ylimääräinen neste pois ja pyöräytä marjojen joukkoon 1 rkl perunajauhoja.
Reseptiä editoitu 18.7.2022 klo 9.00: Täytteen määrää on muokattu sopivammaksi ja lisätty vinkki pakastemustikoiden valuttamisesta.
Miksi vielä täytteeseenkin voita, kun taikina jo on itsessään rasvainen.
Se tölkkitaikina ei ole nähnytkään croissanttia vaan on lähempänä oudon makuista pullataikinaa ja rasvakin pääosin palmurasvaa.
Voitaikina tai torttutaikinakin kävisi hyvin. Ainakin vähemmän lisäaineita.
Pakastemustikoista tulee liikaa kosteutta ainakin tuolla mustikkamäärällä. Valuu pitkin peltiä, eikä näy vaaleaa rahkaa ollenkaan
Roskiin joutaa ohje, täyte valui, kuten edellisessä kommentissakin kerrottiin. Vähensi puoleen mustikoiden määrän, mutta ei auttanut mitään