Me Naiset on lisännyt 1589 reseptiä.
Linkitetty 140 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Valmis croissant-taikina taipuu moneen! Ällistyttävän helppo, mutta näyttävä kakku valmistuu pikaisesti yllätysvieraille.

Valmis croissanttaikina taipuu myös kakuksi. Kun croissantit rullaa ohjeen mukaan, mutta asetteleekin tiiviisti irtopohjavuokaan, muodostavat ne kypsyessään kahtia leikattavan lehtevän kakkupohjan.

Täytteeksi sopivat vaikka mitkä herkut, mutta lähellä häämöttävän pääsiäisen hengessä väliin voi sipaista aprikoosihilloa ja asetella aprikoosin tai persikan puolikkaita. Niiden lisäksi väliin sopii tietysti kermavaahto ja raikkaan viileä vaniljajäätelö.

Päälle nostetun kakkulevyn voi hunnuttaa tomusokerilla ja koristella vielä jäljelle jääneillä jäätelöllä, kermalla ja säilykehedelmillä.

Kun täytteenä on jäätelöä, kakku tulee syödä saman tien. Onneksi herkullisuus takaa viimeisestäkin murusesta tyhjennetyn tarjoiluvadin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
35 min + kakkupohjan jäähtyminen
Vaikeustaso
Helppo

Oikaisijan croissant-kakku

Ainekset

1
tlk
croissant-taikinaa (Danerolles)
1
kananmuna
noin 1/2
litraa
vaniljajäätelöä
2
dl
vispikermaa
1
dl
aprikoosihilloa
1
tlk (noin 410 g / 230 g)
säilykeaprikooseja tai -persikoita
Päälle
tomusokeria

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kääri 6 croissantia pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Vuoraa 18 cm:n irtopohjavuoka leivinpaperilla ja voitele se. Nosta croissantit vieri viereen vuokaan. Voitele kananmunalla. Paista noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä ja irrota vuoastaan.
  3. Pyöritä jäätelöstä palloja lautasen päälle ja laita pakastimeen odottamaan. Vatkaa kerma vaahdoksi.
  4. Halkaise jäähtynyt croissant-kakkupohja. Täytä aprikoosihillolla. Valuta aprikoosit ja laita puolet hillon päälle. Nosta jäätelöpallot ja osa kermavaahdosta päälle ja nosta toinen croissant-kakkulevy päälle.
  5. Tupsuttele tomusokeria pinnalle, nosta päälle nokareita kermavaahtoa ja koristele lopuilla aprikooseilla.

Kommentit (1)

Vierailija

Ihan hyvä resepti paitsi että.

Croissant taikina:

vehnäjauho, vesi, maito, voi, sokeri, hiiva, suola

Valmiscroissant taikina:

vehnäjauho, vesi, palmurasva, rypsiöljy, rasvahappojen mono- ja diglyseridit, suola, sitruunahappo, vehnägluteeni, sokeri, dekstroosi, natriumkarbonaatit, difostaatit, etyylialkoholi, suola

Sisältö jatkuu mainoksen alla
ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström
Ohueksi viipaloidut tatit tai muut kiinteät sienet kypsyvät pizzan päällä kuumassa uunissa nopeasti. Siivuta päälle myös edellisen päivän keitetyt perunat.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1–2 pizzaa
Valmistusaika
30 min + kohotus
Vaikeustaso
Helppo

Valkoinen tattipizza

Ainekset

PIZZAPOHJA
25
g
tuorehiivaa
2
dl
kädenlämpöistä vettä
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
5
dl
vehnäjauhoja
KASTIKE
2
valkosipulinkynttä
1
prk (150 g)
ranskankermaa
2
dl
raastettua mozzarellaa
4
rkl
hienonnettua basilikaa
1
tl
oreganoa
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
TÄYTE
6–8
pientä herkku- tai ruskotattia, orakasta, sikurirouskua, nokirouskua tai kantarellia
2–4
keitettyä perunaa
1
dl
hapankaalia
1
dl
mustia oliiveja
2
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Liuota hiiva veteen, lisää öljy ja suola. Alusta jauhot taikinaan ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Anna taikinan kohota huoneenlämmössä liinalla peitettynä noin tunnin.

  2. Kuori ja raasta valkosipulinkynsi kulhoon. Sekoita joukkoon ranskankerma, juustoraaste, yrtit ja mausteet.

  3. Puhdista pienet, kiinteät sienet ja leikkaa ne ohuiksi siivuiksi. Kuori ja viipaloi keitetyt perunat. Valuta hapankaali ja oliivit.

  4. Muotoile taikinasta yksi iso tai kaksi pientä pizzapohjaa. Levitä päälle kastiketta ja pinnalle sienet, perunat, hapankaali ja oliivit. Lorauta päälle öljyä.

  5. Paista 250-asteissa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes juusto sulaa ja reunat ovat hieman tummuneet.

VINKKI! Voit tehdä taikinan kylmään veteen edellisenä iltana ja kohottaa sen yön yli jääkaapissa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Makeisiin lettuihin voi upottaa myös vaniljalta maistuvaa raejuustoa.
Makeisiin lettuihin voi upottaa myös vaniljalta maistuvaa raejuustoa.
Raejuustoletuissa on mukavasti proteiinia. Ne voi paistaa makeaksi herkuksi tai suolaiseksi välipalaksi. Tupla-annos on luultavasti hyvä idea.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Raejuustoletut

Ainekset

1
prk (200 g)
raejuustoa
2
munaa
1
dl
pikakaurahiutaleita
1
rkl
vehnäjauhoja
2
tl
sokeria
¼
tl
suolaa
voita tai öljyä paistamiseen
Lisäksi
vadelmahilloa
marjoja
raejuustoa

Työvaiheet

  1. Sekoita raejuuston joukkoon munat, kaurahiutaleet, vehnäjauhot, sokeri ja suola. Anna taikinan turvota 15 minuuttia.
  2. Paista pienet letut ohukaispannulla miedolla lämmöllä.
  3. Tarjoa letut hillon ja marjojen kanssa.
ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Taina Tellman KUVA Arto Vuohelainen

Banaanitoffeepiiras eli banoffee syntyy nopsasti sekoittelemalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Banaani-toffeepiiras

Ainekset

175
g
domino-, digestive-, kaura- tai kanelikeksejä
75
g
voita
TÄYTE
1
prk (397 g)
karamellisoitua maitotiivistettä (Dulce de leche)
2–3
banaania
½
dl
suolapähkinöitä
1
dl
vispikermaa
2
dl
turkkilaista jugurttia
2
tl
vaniljasokeria
1
tl
kanelia
PÄÄLLE
Keksejä, banaania. pähkinöitä

Työvaiheet

  1. Hienonna keksit ja sekoita ne sulatettuun voihin. Painele muruseos irtovuuan (Ø 18 cm) pohjalle ja reunoille. Siirrä hetkeksi kylmään.

  2. Levitä maitotiiviste piirakan pohjalle. Levitä päälle banaania ja kevyesti rouhitut pähkinät. Jätä muutamia banaaniviipaleita ja pähkinöitä koristeeksi.

  3. Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita jugurttiin, mausta vaniljasokerilla ja kanelilla ja lusikoi täytteen pinnalle. Koristele banaaneilla, kekseillä ja pähkinöillä. Tarjoa heti.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä
Löytyykö kaapistasi kuivattuja aprikooseja? Hienonna ne teeleipätaikinaan! Makeansuolaiset teeleivät maistuvat uunilämpiminä sellaisenaan voin kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 kpl
Valmistusaika
10 min + paistaminen 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Aprikoosi-teeleivät

Ainekset

2
dl
pehmeitä kuivattuja aprikooseja
3
dl
vehnäjauhoja
1
dl
kauraleseitä
1
dl
auringonkukansiemeniä
2
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
dl
maitoa

Työvaiheet

  1. Hienonna aprikoosit veitsellä ja laita kulhoon.

  2. Lisää jauhot, leseet, siemenet, leivinjauhe ja suola. Sekoita joukkoon maito.

  3. Nostele taikina leivinpaperin päälle pellille kahdeksi keoksi. Taputtele ne jauhotetuin käsin kiekoiksi.

  4. Jaa leivät taikinapyörällä tai veitsellä neljään osaan. Pistele leivät haarukalla.

  5. Paista 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.