Meidän Perhe on lisännyt 38 reseptiä.
Linkitetty 487 keittokirjaan.
Ohje Outi Väisänen Kuva Piia Arnould

Naudanlihakoftien tekeminen on niin helppoa, että se onnistuu vaikka yhdellä kädellä. Inspiraatio tähän ruokaan syntyi Jamie Oliverin herkkureseptistä.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Koftat tomaattikastikkeessa

Ainekset

400
g
naudan jauhelihaa
1
tl
garam masala -mausteseosta
1/2
tl
suolaa
1
rkl
öljyä
Kastike
4
tomaattia
2
valkosipulinkynttä
2
dl
kookosmaitoa
1/2
ruukkua
korianteria
2
rkl
tomaattipyreetä
1
tl
garam masalaa
1
tl
kurkumaa
1
tl
sokeria
½–1
tl
suolaa
(2
tl
sriracha-chilikastiketta)

Työvaiheet

  1. Tee kastike. Puolita tomaatit ja poista kannat. Kuori valkosipulinkynnet. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja soseuta tasaiseksi.
  2. Laita jauheliha, garam masala ja suola kulhoon ja puristele sekaisin. Muotoile taikina pötkylöiksi, niiden ei tarvitse olla hienoja ja tasaisia.
  3. Kuumenna öljy korkeareunaisessa paistinpannussa. Lisää koftat ja ruskista pinta. Lisää kastike ja hauduta ilman kantta miedolla lämmöllä 10 minuuttia.
  4. Tarjoa koftat kardemummalla maustetussa vedessä keitetyn riisin ja korianterin kanssa.

Kommentit (9)

Vierailija

Garam masalan antava tuoksu on huumaava ja lupaa paljon, mutta makua tässä ei kyllä ole nimeksikään. En tosin käyttänyt sriracha-soosia ja tomaatit korvasin paseeratulla tomaatilla tehosekoittimen puutteen vuoksi.
Tekeminen oli kyllä helppoa ja nopeaa ja kun ei liian kauan hauduta niin koftista ei tule kivimäisiä.
Suosittelen kyllä vahvasti sekä soijan, inkiväärin ja chilikastikkeen ja/tai vahvan smoky paprikan lisäämistä ohjeeseen/valmistukseen niin maistuu muulta kun lämpimältä ja naudanlihalta.

Miq

Itse laitan jauhelihaan garam masalaa 2tl ja kastikkeeseen 2tl.
Aivan taivaallisen hyvää ja helppoa. 😋😋😋

Vierailija

Mikä hemmetin kofta 😅 Köfte se on vaikka britti ei sitä oikein osaisi kirjoittaakkaan.

Kanttoriseppämies

Älkää laittako suolaa kastikkeeseen 1 teelusikallista. Meni mun mielestä hyvä ohje pilalle, kun tuli liikaa suolaa.

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kommentistasi, lisään suolan määrään vaihteluvälin, niin muutkin tekijät huomaavat maustaa kastikkeen omaan makuun sopivaksi!

Vierailija

Mikä hemmetin kofta

Vierailija

siis jotain intialaisia lihapullia kö

Saskia Smids
Seuraa 
Liittynyt19.10.2017

Todella hyvä resepti, tomaattikastikkeen maku erinomainen. En laittaisi garam masalaa enemmän kuin reseptissä on. Esim intialaiset itse ovat garam masalan kanssa aika varovaisia, on tärkeää säilyttää eri mausteiden välinen balanssi. Pelkäsin, että kurkumaa on liikaa, mutta se sopeutui aika hyvin maustepalettiin. 

Vierailija

Ihan loisto resepti. Tein tuplamäärän tänään, lihana käytin lampaan jauhelihaa ja korianterin vaihdoin thaibasilikaan(sitä tosin maltillisemmin) srirachaa lorahti ehkä vähän reilusti joten todellakin oli makua ja lämpöä. Suosittelen lämpimästi 👍

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2969 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Klassinen lehtipihvi on hetkessä valmis. Dijoninsinapilla ryyditetty maustevoi antaa sille makua ja mehevyyttä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Lehtipihvit ja dijon-maustevoi

Ainekset

4
lehtipihviä
ripaus suolaa
MAUSTEVOI
100
g
voita
8
timjaminoksaa
2
rkl
(luomu)sitruunan kuorta
hienoksi raastettuna
2
rkl
karkeaa dijoninsinappia
2
tl
sormisuolaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna grilli.

  2. Leikkaa voi pieniksi kuutioiksi. Hienonna timjamin oksat. Pese sitruuna ja raasta sen kuori hienoksi raasteeksi. Sekoita timjami, sitruunankuoriraaste, sinappi ja suola voin joukkoon. Jätä voi pöydälle pehmenemään.

  3. Nostele pihvit tulikuumaan grilliin. Paista noin 1 minuutti ja käännä pihvit heti, kun pinnassa on hyvät grilliraidat. Grillaa pihvit myös toiselta puolelta. Mausta suolalla.

  4. Sekoita voita vielä kerran ja jaa se pihvien päälle.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2969 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Purkitetut savumuikut ovat loistava hätävara mökille! Ne maistuvat niin salaateissa, leivän päällä kuin kalatahnoissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Savumuikku-perunasalaatti

Ainekset

10
uutta perunaa keitettynä
150
g
pensaspapuja
1
sitruuna
1
punasipuli
1
dl
oliiviöljyä
1
rkl
hunajaa
1
tl
dijoninsinappia
½
tl
suolaa
1
prk (170/200 g)
savustettuja muikkuja

Työvaiheet

  1. Keitä perunat kypsiksi. Valuta ja jäähdytä. (Voit käyttää myös edelliseltä aterialta jääneitä keitettyjä perunoita.)

  2. Kuumenna grilli valmiiksi.

  3. Leikkaa pavuista kannat pois. Keitä papu- ja kiehuvassa vedessä noin 5 minuuttia. Valuta ja huuhdo pavut kylmällä vedellä. Taputtele pavut talouspaperilla kuiviksi.

  4. Puolita sitruuna. Puolita, kuori ja leikkaa punasipuli ohuiksi siivuiksi.

  5. Nostele pavut ja sitruunanpuolikkaat grilliin. Anna sitruunoiden paahtua rauhassa. Papuja voit käännellä sitä mukaa, kun niihin ilmestyy grilliraitoja.

  6. Kun pavut ovat valmiita, nosta ne kulhoon. Purista sitruunoista mehu ja lisää joukkoon. Lisää perunat, sipulit, öljy, hunaja, sinappi ja suola. Sekoita ainekset hyvin keskenään. Lisää muikut ja kääntele varovasti sekaisin.

Vinkki Voit halutessasi grillata myös perunat yhdessä papujen ja sitruunoiden kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1488 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Mansikoiden, tosi tumman suklaan ja pähkinöiden kombo on yllätysvalinta – mutta niin hyvää!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Mansikka-retiisi-suklaasalaatti

Ainekset

500
g
mansikoita
1
nippu retiisejä
1
ruukku salaattia
1
ruukku rukolaa
1
ruukku suolaheinää
100
g
tummaa suklaata (80–85 %)
125
g
suolattuja cashew-pähkinöitä
1
rasia syötäviä kukkia
KASTIKE
1
dl
balsamiviinietikkaa
1
dl
vettä
½
dl
hunajaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Mittaa pieneen kattilaan etikka, vesi ja hunaja. Keitä noin 5 minuuttia aina välillä sekoittaen, kunnes seos on siirappimaista. Mausta pippurilla. Ota sivuun jäähtymään.

  2. Huuhtele ja pilko mansikat ja retiisit. Huuhtele ja kuivaa salaatit ja yrtit. Rouhi suklaa.

  3. Sekoita yhdessä kulhossa mansikat, retiisit, suklaarouhe ja pähkinät, ja toisessa kulhossa salaatit ja yrtit salaatin pohjaksi. Yhdistä mansikat, salaatit ja kastike juuri ennen tarjoilua. Koristele syötävillä kukilla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2969 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Yhdistä salaatissa sekä pieniä että isoja tomaatteja. Pihvitomaatit pysyvät grillissä hyvin kasassa. Mozzarellan sijaan salaattiin sopii myös burrata.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillattu caprese

Ainekset

400
g
erilaisia tomaatteja
2
palloa (250 g)
bufalamozzarellaa
YRTTIÖLJY
1
ruukku basilikaa
dl
oliiviöljyä
2
rkl
valkoviinietikkaa
1
rkl
hunajaa
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kuumenna grilli.

  2. Tee yrttiöljy. Saksi basilikanoksat sauvasekoittimen kulhoon. Lisää öljy, etikka, hunaja, suola ja mustapippuri. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi.

  3. Paloittele tomaatit. Jos käytät kirsikkatomaatteja, niitä ei tarvitse pilkkoa. Isot tomaatit voi puolittaa tai viipaloida.

  4. Grillaa tomaatit kunnolla raidallisiksi.

  5. Nostele tomaatit vadille. Valuta mozzarella ja revi juusto vadille. Valuta yrttiöljy tomaattien ja juuston päälle.

Kommentit (0)