Meidän Perhe on lisännyt 38 reseptiä.
Linkitetty 496 keittokirjaan.
Ohje Outi Väisänen Kuva Piia Arnould

Naudanlihakoftien tekeminen on niin helppoa, että se onnistuu vaikka yhdellä kädellä. Inspiraatio tähän ruokaan syntyi Jamie Oliverin herkkureseptistä.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Koftat tomaattikastikkeessa

Ainekset

400
g
naudan jauhelihaa
1
tl
garam masala -mausteseosta
1/2
tl
suolaa
1
rkl
öljyä
Kastike
4
tomaattia
2
valkosipulinkynttä
2
dl
kookosmaitoa
1/2
ruukkua
korianteria
2
rkl
tomaattipyreetä
1
tl
garam masalaa
1
tl
kurkumaa
1
tl
sokeria
½–1
tl
suolaa
(2
tl
sriracha-chilikastiketta)

Työvaiheet

  1. Tee kastike. Puolita tomaatit ja poista kannat. Kuori valkosipulinkynnet. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja soseuta tasaiseksi.
  2. Laita jauheliha, garam masala ja suola kulhoon ja puristele sekaisin. Muotoile taikina pötkylöiksi, niiden ei tarvitse olla hienoja ja tasaisia.
  3. Kuumenna öljy korkeareunaisessa paistinpannussa. Lisää koftat ja ruskista pinta. Lisää kastike ja hauduta ilman kantta miedolla lämmöllä 10 minuuttia.
  4. Tarjoa koftat kardemummalla maustetussa vedessä keitetyn riisin ja korianterin kanssa.

Kommentit (9)

Vierailija

Garam masalan antava tuoksu on huumaava ja lupaa paljon, mutta makua tässä ei kyllä ole nimeksikään. En tosin käyttänyt sriracha-soosia ja tomaatit korvasin paseeratulla tomaatilla tehosekoittimen puutteen vuoksi.
Tekeminen oli kyllä helppoa ja nopeaa ja kun ei liian kauan hauduta niin koftista ei tule kivimäisiä.
Suosittelen kyllä vahvasti sekä soijan, inkiväärin ja chilikastikkeen ja/tai vahvan smoky paprikan lisäämistä ohjeeseen/valmistukseen niin maistuu muulta kun lämpimältä ja naudanlihalta.

Miq

Itse laitan jauhelihaan garam masalaa 2tl ja kastikkeeseen 2tl.
Aivan taivaallisen hyvää ja helppoa. 😋😋😋

Vierailija

Mikä hemmetin kofta 😅 Köfte se on vaikka britti ei sitä oikein osaisi kirjoittaakkaan.

Kanttoriseppämies

Älkää laittako suolaa kastikkeeseen 1 teelusikallista. Meni mun mielestä hyvä ohje pilalle, kun tuli liikaa suolaa.

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kommentistasi, lisään suolan määrään vaihteluvälin, niin muutkin tekijät huomaavat maustaa kastikkeen omaan makuun sopivaksi!

Vierailija

Mikä hemmetin kofta

Vierailija

siis jotain intialaisia lihapullia kö

Saskia Smids
Seuraa 
Liittynyt19.10.2017

Todella hyvä resepti, tomaattikastikkeen maku erinomainen. En laittaisi garam masalaa enemmän kuin reseptissä on. Esim intialaiset itse ovat garam masalan kanssa aika varovaisia, on tärkeää säilyttää eri mausteiden välinen balanssi. Pelkäsin, että kurkumaa on liikaa, mutta se sopeutui aika hyvin maustepalettiin. 

Vierailija

Ihan loisto resepti. Tein tuplamäärän tänään, lihana käytin lampaan jauhelihaa ja korianterin vaihdoin thaibasilikaan(sitä tosin maltillisemmin) srirachaa lorahti ehkä vähän reilusti joten todellakin oli makua ja lämpöä. Suosittelen lämpimästi 👍

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Syyspata parhaimmillaan! Puolukan kirpeä hapokkuus on omiaan lampaanlihan kanssa. Myös vaalea vehnäolut antaa pataan raikkautta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min + haudutus 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Puolukkalammas

Ainekset

1,2
kg
luullista lampaanlapaa tai -niskaa
2
rkl
voita
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
2
sipulia
2
porkkanaa
5
valkosipulinkynttä
1
keskikokoinen purjo
3
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
tomaattipyreetä
2
dl
vehnäolutta
2–3
dl
vettä
1
rkl
lihafondia
2
tl
ruokosokeria
10
katajanmarjaa
8
timjaminoksaa
2
laakerinlehteä
3
dl
puolukoita

Työvaiheet

  1. Leikkaa liha irti luista ja kuutioi liha. Säästä luut.

  2. Kuumenna voi pannulla ja ruskista lihapalat parissa erässä. Ruskista myös luut. Mausta suolalla ja pippurilla.

  3. Kuori ja paloittele sipulit ja porkkanat. Kuori valkosipulinkynnet ja jätä ne kokonaisiksi. Halkaise ja huuhtele purjo. Leikkaa purjon valkoinen osa kahteen tai kolmeen palaan.

  4. Kuumenna öljy padassa ja kuullota siinä kasviksia, kunnes ne ovat hieman pehmenneet ja saaneet väriä. Sekoita joukkoon tomaattipyree ja kuumenna hetki.

  5. Laita lihapalat, luut ja olut pataan. Kuumenna kiehuvaksi.

  6. Lisää vesi, lihafondi, sokeri, katajanmarjat, timjamit ja laakerinlehdet. Lisää vettä tarvittaessa (nestepinta ei saa ylittää lihan pintaa). Kuumenna kiehuvaksi ja peitä kannella.

  7. Anna padan hautua matalalla lämmöllä hiljaa poristen 2–3 tuntia, kunnes liha on aivan pehmeää. Lisää lopuksi puolukat ja kuumenna sen verran, että puolukat hieman pehmenevät. Tarkista maku.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
Feta ja uuden sadon kasvikset pehmenevät uunissa puolessa tunnissa herkullisiksi.
Feta ja uuden sadon kasvikset pehmenevät uunissa puolessa tunnissa herkullisiksi.
Mehevä pasta-annos ei todellakaan kaipaa lihaa, kun se pursuaa satokauden kasviksia ja yrttejä sekä pehmeäksi paistettua fetaa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
45 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Uunifeta-kasvispasta

Ainekset

1
pkt
fetaa
½
rkl
öljyä
1
munakoiso
1
sipuli
4
valkosipulinkynttä
1
rs
kirsikkatomaatteja
1
sitruuna
¾
dl
oliiviöljyä
1
tl
sokeria
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
2
oksaa rosmariinia
1
l
tuoretta pinaattia
Lisäksi
300
g
pastaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sipaise uunivuokaan öljyä. Laita feta vuokaan.
  2. Pilko munakoiso. Silppua sipuli ja valkosipuli. Huuhtele tomaatit. Levitä kasvikset fetan ympärille.
  3. Pese ja halkaise sitruuna. Purista puolikkaasta mehu ja viipaloi toinen puoli.
  4. Sekoita öljy, sitruunamehu, sokeri ja suola. Lorauta liemi kasvisten joukkoon. Levitä sitruunaviipaleet vuokaan.
  5. Silppua joukkoon rosmariinia ja rouhaise mustapippuria.
  6. Kypsennä fetavuokaa uunissa 25 minuuttia. Käännä uuni grillivastukselle. Nosta vuoka ylätasolle ja paista vielä 5 minuuttia.
  7. Silppua pinaatti ja pyöräytä kypsien kasvisten joukkoon. Pinaatti kypsyy pian kuumien kasvisten joukossa.
  8. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Voit sekoittaa keitetyn pastan pehmeän fetan ja kasvisten joukkoon tai tarjota erikseen.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Jos rakastat ranskalaista sipulikeittoa, ihastut takuulla myös tähän pastaan! Spagetti kypsennetään samassa astiassa muiden ainesten kanssa, jolloin se imee mahtavasti makua itseensä. Umaminen lihaliemi sopii mainiosti sipulipastaan, mutta sen halutessaan korvata kasvisliemellä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min + kypsennys 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Ranskalainen sipulipasta

Ainekset

500
g
sipulia
3
valkosipulinkynttä
2
rkl
voita
n. 7
dl
vahvaa liha- tai kasvislientä fondista
3
timjaminoksaa
2
laakerinlehteä
1
tl
sokeria
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
dl
valkoviiniä
400
g
kuivapastaa
LISÄKSI
1
viipale kuivahtanutta maalaisleipää
50
g
gruyère-juustoa

Työvaiheet

  1. Kuori ja viipaloi sipulit ohuiksi. Hienonna valkosipulit. Paista sipuleita pari minuuttia voissa kannellisessa paistokasarissa.

  2. Kiehauta liha- tai kasvisliemi kattilassa.

  3. Lisää kasariin mausteet, viini, liemi ja pasta. Anna kiehua hiljalleen kannen alla noin 15 minuuttia, kunnes pasta on napakan kypsää. Sekoita muutaman kerran kypsennyksen aikana. Lisää lientä tarvittaessa.

  4. Raasta leipä ja juusto. Yhdistä ne. Ripottele muruseosta kuuman pastan päälle.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Vuohenjuuston täyteläisyys, tomaattien raikkaus ja oliivien suolaisuus pelaavat uunimunakkaassa hyvin yhteen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Uunimunakas

Ainekset

8
munaa
2
dl
ruokakermaa
¾
dl
perunajauhoja
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
2
rkl
öljyä
Päälle
1
rs (70 g)
pinaattia
2
dl
kivettömiä oliiveja
1
rs
kirsikkatomaatteja
100
g
pehmeää vuohenjuustoa
2
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Vatkaa munat kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Lorauta joukkoon kerma ja siivilöi perunajauhot. Mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Pyyhi uunivuoan (40 x 30 cm) pohja ja reunat öljyllä. Kaada munakasmassa vuokaan.
  4. Kypsennä munakasta uunin alatasolla 15 minuuttia.
  5. Kuorruta jäähtynyt munakas pinaatilla, oliiveilla ja kirsikkatomaateilla. Murenna päälle vuohenjuustoa ja lorauta oliiviöljyä.

Vinkki! Vuohenjuuston voi vaihtaa mozzarellaan.