Me Naiset on lisännyt 1589 reseptiä.
Linkitetty 24 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Korvapuustit muuttivat tropiikkiin! Kookos maustaa nämä kaikille sopivat puustit, ja sitä on niin taikinassa kuin täytteessäkin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
24 kpl
Valmistusaika
1 t + 25 min + kohotukset 1 t 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Vegaaniset kookospuustit

Ainekset

1
tlk (400 ml)
kookosmaitoa
1
dl
vettä
1
pkt (50 g)
tuorehiivaa
dl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
1
rkl
kardemummaa
¾
tl
suolaa
100
g
pehmeää, maidotonta margariinia
noin 13
dl
vehnäjauhoja
Täyte
125
g
pehmeää maidotonta margariinia
dl
kookoshiutaleita
2
dl
fariinisokeria
1
rkl
kanelia
Voiteluun
sulaa maidotonta margariinia
Pinnalle
kookoshiutaleita

Työvaiheet

  1. Lämmitä kookosmaito ja vesi kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva. Lisää sokeri, vaniljasokeri, kardemumma ja suola. Alusta vehnäjauhot joukkoon erissä. Vaivaa taikinaa vähintään 10 minuuttia. Lisää loppuvaiheessa margariini ja sekoita tasaiseksi. Valmis pullataikina on kimmoisaa ja alkaa irrota kulhon reunoilta. Peitä taikina liinalla ja anna sen kohota kaksinkertaiseksi (noin 45 minuuttia).

  2. Valmista täyte sekoittamalla kaikki täytteen ainekset tahnamaiseksi seokseksi.

  3. Jaa kohonnut taikina kahteen osaan. Kauli tai taputtele taikinan puolikas noin puolen sentin paksuiseksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi kunnolla jauhotetulla alustalla.

  4. Levitä puolet täytteestä taikinalevyn päälle ja kääri taikina melko napakaksi rullaksi.

  5. Leikkaa taikinasta 12 palaa niin, että joka toinen viilto on reilusti vinossa oikealle ja joka toinen viilto reilusti vinossa vasemmalle.

  6. Siirrä taikinapalat pellille leivinpaperin päälle kapea puoli ylöspäin. Paina jokaisen korvapuustin keskelle ”kuoppa” sormella, jolloin korvapuusti saa muotonsa. Anna kohota vielä 15 minuuttia.

  7. Leivo sillä aikaa loput 12 korvapuustia samalla tavalla.

  8. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Voitele kohonneet pullat margariinisulalla ja ripottele pinnalla kookoshiutaleita. Paista noin 10 minuuttia.

Kommentit (1)

Keittokarhun avustaja

Itse leivoin juuri maapähkinäjauhosta korvapuusteja. 4 dl maapähkinöitä tehosekoittimella jauhettuna 10 dl vehnäjauhojen (ja psylliumjauheen) lisäksi 5 dl taikinaan ja myös täytteeksi maapäkinäjauhoa kanelin, rasvan ja kookosjauheen lisäksi sai pullan maistumaan varsin hyvältä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström
Ohueksi viipaloidut tatit tai muut kiinteät sienet kypsyvät pizzan päällä kuumassa uunissa nopeasti. Siivuta päälle myös edellisen päivän keitetyt perunat.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1–2 pizzaa
Valmistusaika
30 min + kohotus
Vaikeustaso
Helppo

Valkoinen tattipizza

Ainekset

PIZZAPOHJA
25
g
tuorehiivaa
2
dl
kädenlämpöistä vettä
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
5
dl
vehnäjauhoja
KASTIKE
2
valkosipulinkynttä
1
prk (150 g)
ranskankermaa
2
dl
raastettua mozzarellaa
4
rkl
hienonnettua basilikaa
1
tl
oreganoa
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
TÄYTE
6–8
pientä herkku- tai ruskotattia, orakasta, sikurirouskua, nokirouskua tai kantarellia
2–4
keitettyä perunaa
1
dl
hapankaalia
1
dl
mustia oliiveja
2
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Liuota hiiva veteen, lisää öljy ja suola. Alusta jauhot taikinaan ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Anna taikinan kohota huoneenlämmössä liinalla peitettynä noin tunnin.

  2. Kuori ja raasta valkosipulinkynsi kulhoon. Sekoita joukkoon ranskankerma, juustoraaste, yrtit ja mausteet.

  3. Puhdista pienet, kiinteät sienet ja leikkaa ne ohuiksi siivuiksi. Kuori ja viipaloi keitetyt perunat. Valuta hapankaali ja oliivit.

  4. Muotoile taikinasta yksi iso tai kaksi pientä pizzapohjaa. Levitä päälle kastiketta ja pinnalle sienet, perunat, hapankaali ja oliivit. Lorauta päälle öljyä.

  5. Paista 250-asteissa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes juusto sulaa ja reunat ovat hieman tummuneet.

VINKKI! Voit tehdä taikinan kylmään veteen edellisenä iltana ja kohottaa sen yön yli jääkaapissa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Makeisiin lettuihin voi upottaa myös vaniljalta maistuvaa raejuustoa.
Makeisiin lettuihin voi upottaa myös vaniljalta maistuvaa raejuustoa.
Raejuustoletuissa on mukavasti proteiinia. Ne voi paistaa makeaksi herkuksi tai suolaiseksi välipalaksi. Tupla-annos on luultavasti hyvä idea.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Raejuustoletut

Ainekset

1
prk (200 g)
raejuustoa
2
munaa
1
dl
pikakaurahiutaleita
1
rkl
vehnäjauhoja
2
tl
sokeria
¼
tl
suolaa
voita tai öljyä paistamiseen
Lisäksi
vadelmahilloa
marjoja
raejuustoa

Työvaiheet

  1. Sekoita raejuuston joukkoon munat, kaurahiutaleet, vehnäjauhot, sokeri ja suola. Anna taikinan turvota 15 minuuttia.
  2. Paista pienet letut ohukaispannulla miedolla lämmöllä.
  3. Tarjoa letut hillon ja marjojen kanssa.
ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Taina Tellman KUVA Arto Vuohelainen

Banaanitoffeepiiras eli banoffee syntyy nopsasti sekoittelemalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Banaani-toffeepiiras

Ainekset

175
g
domino-, digestive-, kaura- tai kanelikeksejä
75
g
voita
TÄYTE
1
prk (397 g)
karamellisoitua maitotiivistettä (Dulce de leche)
2–3
banaania
½
dl
suolapähkinöitä
1
dl
vispikermaa
2
dl
turkkilaista jugurttia
2
tl
vaniljasokeria
1
tl
kanelia
PÄÄLLE
Keksejä, banaania. pähkinöitä

Työvaiheet

  1. Hienonna keksit ja sekoita ne sulatettuun voihin. Painele muruseos irtovuuan (Ø 18 cm) pohjalle ja reunoille. Siirrä hetkeksi kylmään.

  2. Levitä maitotiiviste piirakan pohjalle. Levitä päälle banaania ja kevyesti rouhitut pähkinät. Jätä muutamia banaaniviipaleita ja pähkinöitä koristeeksi.

  3. Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita jugurttiin, mausta vaniljasokerilla ja kanelilla ja lusikoi täytteen pinnalle. Koristele banaaneilla, kekseillä ja pähkinöillä. Tarjoa heti.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä
Löytyykö kaapistasi kuivattuja aprikooseja? Hienonna ne teeleipätaikinaan! Makeansuolaiset teeleivät maistuvat uunilämpiminä sellaisenaan voin kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 kpl
Valmistusaika
10 min + paistaminen 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Aprikoosi-teeleivät

Ainekset

2
dl
pehmeitä kuivattuja aprikooseja
3
dl
vehnäjauhoja
1
dl
kauraleseitä
1
dl
auringonkukansiemeniä
2
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
dl
maitoa

Työvaiheet

  1. Hienonna aprikoosit veitsellä ja laita kulhoon.

  2. Lisää jauhot, leseet, siemenet, leivinjauhe ja suola. Sekoita joukkoon maito.

  3. Nostele taikina leivinpaperin päälle pellille kahdeksi keoksi. Taputtele ne jauhotetuin käsin kiekoiksi.

  4. Jaa leivät taikinapyörällä tai veitsellä neljään osaan. Pistele leivät haarukalla.

  5. Paista 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.