
Pääsiäisen uusi pääruoka yhdistää kaksi suosikkia, misomunakoisot ja mämmin! Älä säikähdä, mämmin voitelemat munakoisot ovat mustia, mutta eivät palaneita. Mämmi antaa makuun paahteista makeutta.
Mämmimunakoisot
Ainekset
Työvaiheet
-
Halkaise munakoisot pitkittäin. Viillä veitsen kärjellä leikkuupintaan kevyet ristiviillot.
-
Kuumenna öljy pannussa. Laita munakoisot pannuun leikkuupinta alaspäin. Paista 5 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea. Käännä munakoisot ja peitä pannu kannella. Jatka kypsennystä vielä noin 4 minuuttia eli kunnes munakoisot ovat pehmeitä.
-
Sekoita mämmi, misotahna, sitruunamehu, öljy, ras el hanout -mausteseos ja suola tahnaksi.
-
Nosta munakoisot uunivuokaan. Sivele mämmitahna munakoisojen leikkuupinnalle ja ripottele pinjansiemeniä päälle.
-
Nosta vuoka grillivastuksen alle uuniin muutamaksi minuutiksi eli kunnes munakoisojen pinta on paahtunut.
Todella maukas resepti! Toimii myös vaalean misotahnan kanssa, jolloin tahnasta ei tule yhtä tumma kuin kuvassa. Labneh-juusto mintulla sopii hyvin lisukkeeksi.
Täällä ei ole mämmiä saatavilla joten käytin viinirypälesiirappia ja vaaleaa misotahnaa. Hyvää tuli eikä täten ole vain pääsiäisen ajan herkku. Labneh mintulla sopi hyvin munakoisojen seuralaiseksi, kiitos vihjeestä.