
Helppo pikapiiras siihen hetkeen, kun oikeastaan et ennättäisi leipoa. Voitaikinan, savulohen ja parsan yhdistelmä on koukuttavan mehevä.
Kevään odotetuinta herkkua vihreää parsaa saa jo kaupoista. Mikäli et malta enää odotella, niin tällä superhelpolla parsa-lohipiirakalla taltutat pahimman parsan himon.
Sulatetut, yhteen nipistellyt voitaikinalevyt muodostavat piirakan pohjan. Parsat siistitään ja halkaistaan pituussuunnassa, jonka jälkeen ne asetellaan levyjen päälle. Kylmäsavulohi on loistopari parsalle, ja sitä tulee tähänkin piirakkaan. Lohisiivuja voi rennosti repiä pienemmäksi ja asetella parsojen väliin.
Piirakan reunat voidellaan kananmunalla, ja ylijäänyt muna sekoitetaan juustoraasteen, kermatilkan sekä mausteiden kanssa ja kaadetaan muiden täytteiden päälle. Piirakka on parhaimmillaan haaleaksi jäähtyneenä.
Helppo parsa-lohipiiras
Ainekset
Työvaiheet
- Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Sulata voitaikinalevyjä mikrossa, niin että ne pehmenevät hieman. Asettele taikinalevyt pellille leivinpaperin päälle osittain lomittain. Painele ne yhteen joko sormin tai kaulimen avulla.
- Huuhtele parsat ja katkaise niiden alaosasta pois niin pitkä pätkä, kuin parsaa taivuttamalla siitä luontaisesti katkeaa. Halkaise jäljelle jääneet parsojen yläosat pitkittäissuunnassa. Asettele parsat taikinalevyjen päälle.
- Hienonna lohi ja asettele se parsojen lomaan.
- Riko kananmuna kuppiin ja voitele piiraan reunat. Sekoita sitten jäljellä oleva muna kermaan, parmesaaniin ja sitruunamehuun. Mausta seos suolalla ja pippurilla, ja levitä se parsojen ja lohen päälle.
- Paista piirasta noin 15 minuuttia tai kunnes se on sopivasti ruskistunut.
- Koristele halutessasi seesaminsiemenillä tai tuoreilla yrteillä.
Niin hyvää ja helppoa, että piti tehdä seuraavanakin päivänä.
Todella helppo ja nopea tehdä ja mikä parasta, erinomainen maku.
Herkullinen ja todellakin helppotekoinen piiras!