Kaikki rakastavat mokkapaloja, mutta entä kun taikinaan lisätään hieman minttua? Lopputulos vie kielen!
Mehevän mokkapalataikinan salaisuus on purkillinen maitorahkaa.
Pätkispalat
Ainekset
Työvaiheet
-
Vaahdota pehmeä voi ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöiset munat yksitellen, edelleen vatkaten. Lisää rahka ja sekoita tasaiseksi.
-
Paloittele suklaat ja lisää taikinaan. Voit käyttää suklaat isoina paloina, jolloin ne sulavat taikinaan sattumiksi tai rouhia pienemmiksi paloiksi.
-
Yhdistä jauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja suola. Lisää taikinaan. Mausta lopuksi piparminttuaromilla.
-
Levitä taikina leivinpaperin päälle reunalliselle uunipellille. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes pohja on mehevän kypsä. Jäähdytä.
-
Sulata voi ja lisää kuuma kahvi. Sekoita joukkoon tomusokeri, kaakaojauhe ja piparminttuaromi.
-
Levitä kuorrute kakkulevylle. Viimeistele paloitelluilla minttusuklaapaloilla.
Taikina oli niin jankkia, että tosi vaikea levittää pellille. Tässä myös mainitaan ohjeessa kahdesti sokerien lisäys, eli onko tarkoituksena aluksi sokeri ja voi vai sokeri ja munat? Mietin, että olisiko munien ja sokerin vaahdotus ja myöhemmin voin lisäys parempi tapa.. luultavasti.