Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3402 reseptiä.
Linkitetty 221 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Mahtavan murea pohja ja runsaan mehevä täyte ovat ranskalaisen klassikkopiirakan, Quiche Lorrainen, salaisuus. Valmista piirakka irtopohjavuoassa, jolloin saat aikaiseksi korkeat reunat ja tarpeeksi täytettä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6–8
Valmistusaika
20 min + jääkaapissa 30 min + kypsennys 55 min
Vaikeustaso
Helppo

Quiche Lorraine

Ainekset

100
g
voita huoneenlämpöisenä
dl
vehnäjauhoja
½
tl
suolaa
2
rkl
kylmää vettä
TÄYTE
1
pkt (170 g)
pekonia
¼
purjon vihreää osaa
100
g
savupalvikinkkua
4
kananmunaa
4
dl
(kuohu)kermaa
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
2
rkl
persiljaa hienonnettuna
2
dl
voimakasta juustoraastetta, esim. gruyèrea tai emmentalia

Työvaiheet

  1. Nypi voi, jauhot ja suola murumaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 20 cm) pohjan ja reunan väliin. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille 5–6 cm:n korkeuteen. Anna pohjan jähmettyä jääkaapissa noin 30 minuuttia.

  2. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

  3. Leikkaa leivinpaperista hieman vuokaa suurempi pyöreä pala ja asettele se vuokaan taikinan päälle. Kaada kuivattuja herneitä paperin päälle niin, että ne täyttävät vuoan piirakan reunan rajaan saakka. Esipaista uunissa 15 minuuttia.

  4. Paloittele pekoni. Huuhtele ja hienonna purjo. Paista pekonia pannulla 5 minuuttia. Lisää purjo ja jatka paistamista pari minuuttia. Nosta pannu liedeltä. Leikkaa kinkku kuutioiksi ja lisää pekoni-purjoseokseen.

  5. Laske uunin lämpö 175 asteeseen. Nosta herneet leivinpaperin kanssa varovasti vuoasta. Levitä pekoni-purjo-kinkkuseos pohjalle.

  6. Vatkaa munien rakenne rikki. Lisää joukkoon kerma, suola ja pippuri. Kaada seos vuokaan. Hienonna persilja ja ripottele täytteen päälle yhdessä juustoraasteen kanssa. Kypsennä piirakkaa uunin alaosassa 35–40 minuuttia. Anna jäähtyä noin 30 minuuttia huoneenlämmössä ennen irrottamista.

Kommentit (2)

Vierailija

Tämä on todella hyvää! Tein usein nuorempana kun olin opiskelija ja sinkku. Tämä on hyvää kylmänäkin. Laitoin nyt vain pelkkää savupalvikinkkua piirakkaan tuli todella hyvää.

Vierailija

Heh tuli käytettyä sanaa hyvä kolme kertaa mutta tämä on todella herkkua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1177 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström

Tuplanautinto! Cookien paras kyytipoika on lasillinen kylmää maitoa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
18 keksiä
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Tupla-cookiet

Ainekset

125
g
pehmeää voita
½
dl
sokeria
1
dl
fariinisokeria
2
munaa
3
dl
vehnäjauhoja
½
tl
leivinjauhetta
3
(yht. 150 g)
Tupla Maxi -patukkaa
50
g
kuorellisia manteleita
Lisäksi
50
g
maitosuklaata
1
dl
kuorellisia manteleita

Työvaiheet

  1. Vatkaa voi, sokeri ja fariinisokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten.
  2. Sekoita jauhoihin leivinjauhe.
  3. Leikkaa suklaapatukat pieniksi kuutioiksi. Rouhi mantelit. Sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi.
  4. Pyöritä taikinasta puhtain käsin reilun ruokalusikallisen kokoisia palloja. Laita pallot kahdelle pellille. Paina pallot kevyesti keskeltä matalammaksi. Jätä kekseille tilaa levitä.
  5. Paista  175 asteessa noin 12 minuuttia. Pyyhkäise koristeeksi sulatettua maitosuklaata ja paina päälle manteli.
Hyvä terveys on lisännyt 315 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen
Tavallista kevyempi mutta muhevampi kiusaus syntyy, kun käytät pakastekasvissuikaleita ja raastettua kesäkurpitsaa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Kana-fetakiusaus

Ainekset

1 (300 g)
kesäkurpitsa
2
ps (a 250 g)
kasvissuikaleita
300
g
broilerin- tai kalkkunan jauhelihaa
1
tl
öljyä
1
tl
curryjauhetta
1
tl
oreganoa
ripaus
suolaa
2
dl
kasvirasvakermaa
1
dl
maitoa
100
g
fetajuustoa

Työvaiheet

  1. Huuhtele kesäkurpitsa, raasta raastimen karkealla terällä tai mandoliinilla raasteeksi. Sekoita kesäkurpitsat ja kasvissuikaleet uunivuokaan.
  2. Paista jauheliha öljytilkassa kypsäksi. Mausta currylla, oreganolla ja suolalla. Lisää kasvirasvasekoite, maito ja murustettu feta. Kaada kastike vuokaan kasvisten joukkoon. Sekoita.
  3. Kypsennä kiusausta 200-asteisen uunin keskitasolla noin 45-50 minuuttia. Anna tekeytyä 5-10 minuuttia ennen tarjoilua.

    VINKKI! Halutessasi voit vaihtaa broilerijauhelihan lohijauhelihaan tai kasvisjauhikseen.
Hyvä terveys on lisännyt 315 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Kasaa lounasvohvelin päälle avokadoa ja kananmunaa. Jos nälkä on isompi, voi munia paistaa tuplat. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + taikinan turvotus 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Täytetty kauravohveli

Ainekset

TAIKINA
1
dl
kaurajauhoja
1
dl
gluteenittomia kaurahiutaleita
1
tl
leivinjauhetta
¼
tl
suolaa
2
dl
kauramaitoa
1
kananmuna
1
rkl
öljyä
AVOKADOTAHNA
2
kypsää avokadoa
1
rkl
sitruunamehua
1
valkosipulinkynsi
¼
tl
suolaa
LISÄKSI
4
kananmunaa
paistamiseen öljyä
½
tl
suolaa
2
kevätsipulia
2
dl
versoja tai ituja
(chilikastiketta kuten Srirachaa tai tabascoa)

Työvaiheet

  1. Yhdistä kuivat aineet kulhossa. Sekoita joukkoon kauramaito, muna ja öljy. Anna turvota huoneenlämmössä noin puoli tuntia.

  2. Halkaise avokadot, poista kivet ja lusikoi sisus kulhoon. Muussaa avokado rouheaksi soseeksi haarukalla. Hienonna valkosipulinkynsi ja sekoita avokadon joukkoon yhdessä sitruunamehun ja suolan kanssa.

  3. Paista taikinasta kuumalla vohveliraudalla neljä rapeareunaista vohvelia. Paista yhtä aikaa munat pannulla tilkassa öljyä. Ripottele suolaa munille.

  4. Leikkaa kevätsipulit viipaleiksi.

  5. Lusikoi avokadotahnaa lämpimälle vohvelille ja nosta paistettu kananmuna tahnan päälle. Ripottele päälle kevätsipulia, versoja ja chilikastiketta maun mukaan.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3402 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Mikko Hannula

Syksyn suosikkileivonnaisessa tuntuu inkiväärin puraisu. Helppo piirakka on sekoittamalla valmis uuniin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Omena-inkiväärikakku

Ainekset

6–7
(600 g)
kotimaista omenaa
6
hillottua inkivääriä siirapissa
200
g
voita
3
dl
tummaa muscovadosokeria
2
dl
siirappia
5
dl
vehnäjauhoja
tl
leivinjauhetta
1
tl
jauhettua inkivääriä
ripaus suolaa
2
kananmunaa
PINNALLE
2
rkl
hillottujen inkiväärien siirappia

Työvaiheet

  1. Raasta neljä omenaa ja hillotut inkiväärit. Poista lopuista omenoista omenaporalla kota ja leikkaa omenat renkaiksi.

  2. Kuumenna voita, sokeria ja siirappia kattilassa, kunnes voi on sulanut. Siirrä kattila sivuun odottamaan.

  3. Sekoita jauhot, leivinjauhe, kuivattu inkivääri ja suola kulhossa keskenään. Lisää voi-siirappiseos, omena- ja inkivääriraaste sekä munat. Sekoita tasaiseksi.

  4. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (n. 33 cm x 23 cm). Laita omenaviipaleet taikinan pinnalle ja sivele ne inkiväärien siirapilla.

  5. Paista kakkua 200-asteisessa uunissa keskitasoa alempana noin 30 minuuttia tai kunnes taikina ei tartu tikkuun kokeiltaessa. Tarjoa vaniljajäätelön kanssa.