
Mahtavan murea pohja ja runsaan mehevä täyte ovat ranskalaisen klassikkopiirakan, Quiche Lorrainen, salaisuus. Valmista piirakka irtopohjavuoassa, jolloin saat aikaiseksi korkeat reunat ja tarpeeksi täytettä.
Quiche Lorraine
Ainekset
Työvaiheet
-
Nypi voi, jauhot ja suola murumaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 20 cm) pohjan ja reunan väliin. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille 5–6 cm:n korkeuteen. Anna pohjan jähmettyä jääkaapissa noin 30 minuuttia.
-
Kuumenna uuni 200 asteeseen.
-
Leikkaa leivinpaperista hieman vuokaa suurempi pyöreä pala ja asettele se vuokaan taikinan päälle. Kaada kuivattuja herneitä paperin päälle niin, että ne täyttävät vuoan piirakan reunan rajaan saakka. Esipaista uunissa 15 minuuttia.
-
Paloittele pekoni. Huuhtele ja hienonna purjo. Paista pekonia pannulla 5 minuuttia. Lisää purjo ja jatka paistamista pari minuuttia. Nosta pannu liedeltä. Leikkaa kinkku kuutioiksi ja lisää pekoni-purjoseokseen.
-
Laske uunin lämpö 175 asteeseen. Nosta herneet leivinpaperin kanssa varovasti vuoasta. Levitä pekoni-purjo-kinkkuseos pohjalle.
-
Vatkaa munien rakenne rikki. Lisää joukkoon kerma, suola ja pippuri. Kaada seos vuokaan. Hienonna persilja ja ripottele täytteen päälle yhdessä juustoraasteen kanssa. Kypsennä piirakkaa uunin alaosassa 35–40 minuuttia. Anna jäähtyä noin 30 minuuttia huoneenlämmössä ennen irrottamista.
Tämä on todella hyvää! Tein usein nuorempana kun olin opiskelija ja sinkku. Tämä on hyvää kylmänäkin. Laitoin nyt vain pelkkää savupalvikinkkua piirakkaan tuli todella hyvää.
Heh tuli käytettyä sanaa hyvä kolme kertaa mutta tämä on todella herkkua.