Me Naiset on lisännyt 1589 reseptiä.
Linkitetty 282 keittokirjaan.
Ohje Richard McCormick Kuva Tuomas Kolehmainen

Yakisoba eli japanilaiset nuudelit ovat kokki ja ravintoloitsija Richard McCormickin lohturuokaa pitkän työviikon päätteeksi. Annos toimii myös jääkaapin tyhjentäjänä, sillä siihen voi käyttää kaikki vihannekset, joita kaapissa on.

Vinkki! Kaipaatko enemmän proteiinia? Lisää ruokaan tofua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min

Richard McCormickin lohtunuudelit

Ainekset

Kastike
0,5
dl
mirinkastiketta
0,5
dl
riisiviinietikkaa
0,5
dl
soijakastiketta
3
rkl
vaaleaa seesamiöljyä
2
rkl
sokeria
1
rkl
inkivääriä
1
tl
valkosipulijauhetta
1
tl
chilijauhetta
Paistos
400
g
nuudeleita
1
rkl
rypsiöljyä
250
g
paksoikaalia
250
g
kaalia
1
nippu
kevätsipulia
200
g
siitakesieniä
4
dl
tuoretta pinaattia

Työvaiheet

  1. Valmista ensin kastike. Laita kaikki ainekset kattilaan ja keitä kastiketta noin 5 minuuttia tai kunnes sokeri on liuennut kastikkeeseen.
  2. Keitä nuudeleita kiehuvassa vedessä 3 minuuttia, huuhtele kylmällä vedellä huolellisesti ja valuta. Kuumenna paistinpannulla rypsiöljy ja lisää nuudelit. Paista puoli minuuttia. Viipaloi vihannekset.
  3. Kaada kastike pannulla, lisää kaikki kasvikset ja paista noin 3 minuuttia. Älä sekoittele liikaa, etteivät kasvikset hajoa.

Kommentit (4)

Käyttäjä28432_0
Seuraa 
Liittynyt2.10.2017

Ohjeen grammamäärillä tulee kyllä paljon enemmän ruokaa kuin 4 henkilölle, tästä olisi syönyt ainakin 6 ellei 8 henkeä. Vahvempaa makuakin odotin vaikka näinkin oli kyllä hyvää. Mutta seuraavalla kerralla teen kastikkeen ohjeen mukaan ja muiden raaka-aineiden määrää lasken n. kolmasosan verran.

Vierailija

Eipä satu olemaan mirin-kastiketta, riisiviinaetikkaa, seesamöljyä eikä paksoikaalia meidän ruokakaapissa! Ehkä ne kuuluvat jutun kirjoittajan vakioruokavalioon? Ja jos kaikkia näitä erikoisuuksia hankkii, kaappi pullottaa pulloista, joista on pari ruokalusikallista otettu ja loput vanhenee kun ei mirinkastiketta tule joka päivä syödyksi. Mutta ehkä näin kansainvälisenä aikana joku syö jatkuvasti eksoottisia ruokia!

määkin kokkaan

vierailijalle:

Riisiviinietikan voit korvata käytännössä millä vaan viinietikalla, paksoi kaalin tilalle vaikka kiinankaali (on vähän miedompi maultaan), mirin kastikkeen voit korvata sherryllä tai vaikka pelkällä viinalla (ehkä kannattaa sokeroida lievästi) ja seesamiöljystä sanon vaan, että kannattaa sisällyttää ruokavalioon muutenkin. Tuo vähän pähkinäistä makua sinällään vaikka salaatin sekaan laitettuna tai oikeastaan minne vaan, terveellistäkin on.

Näin tehtynä ruoka ei maistu samalta, kun reseptin laatija on tarkoittanut, mutta on sinnepäin.. eikä se kotona tehdessä ole niin justiinsa, soveltaakkin saa

Vierailija

Ohjeen mukaan valmistettuna paistuu kivasti suurtalouskeittiön paistinpannussa ja ruokkii 4 lätkätreeneistä tulevaa teini-ikäistä. Itselle valmistettuna tiedän mitä syön myös ensi viikolla

Sisältö jatkuu mainoksen alla
ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström
Ohueksi viipaloidut tatit tai muut kiinteät sienet kypsyvät pizzan päällä kuumassa uunissa nopeasti. Siivuta päälle myös edellisen päivän keitetyt perunat.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1–2 pizzaa
Valmistusaika
30 min + kohotus
Vaikeustaso
Helppo

Valkoinen tattipizza

Ainekset

PIZZAPOHJA
25
g
tuorehiivaa
2
dl
kädenlämpöistä vettä
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
5
dl
vehnäjauhoja
KASTIKE
2
valkosipulinkynttä
1
prk (150 g)
ranskankermaa
2
dl
raastettua mozzarellaa
4
rkl
hienonnettua basilikaa
1
tl
oreganoa
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
TÄYTE
6–8
pientä herkku- tai ruskotattia, orakasta, sikurirouskua, nokirouskua tai kantarellia
2–4
keitettyä perunaa
1
dl
hapankaalia
1
dl
mustia oliiveja
2
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Liuota hiiva veteen, lisää öljy ja suola. Alusta jauhot taikinaan ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Anna taikinan kohota huoneenlämmössä liinalla peitettynä noin tunnin.

  2. Kuori ja raasta valkosipulinkynsi kulhoon. Sekoita joukkoon ranskankerma, juustoraaste, yrtit ja mausteet.

  3. Puhdista pienet, kiinteät sienet ja leikkaa ne ohuiksi siivuiksi. Kuori ja viipaloi keitetyt perunat. Valuta hapankaali ja oliivit.

  4. Muotoile taikinasta yksi iso tai kaksi pientä pizzapohjaa. Levitä päälle kastiketta ja pinnalle sienet, perunat, hapankaali ja oliivit. Lorauta päälle öljyä.

  5. Paista 250-asteissa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes juusto sulaa ja reunat ovat hieman tummuneet.

VINKKI! Voit tehdä taikinan kylmään veteen edellisenä iltana ja kohottaa sen yön yli jääkaapissa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
Feta ja uuden sadon kasvikset pehmenevät uunissa puolessa tunnissa herkullisiksi.
Feta ja uuden sadon kasvikset pehmenevät uunissa puolessa tunnissa herkullisiksi.
Mehevä pasta-annos ei todellakaan kaipaa lihaa, kun se pursuaa satokauden kasviksia ja yrttejä sekä pehmeäksi paistettua fetaa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
45 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Uunifeta-kasvispasta

Ainekset

1
pkt
fetaa
½
rkl
öljyä
1
munakoiso
1
sipuli
4
valkosipulinkynttä
1
rs
kirsikkatomaatteja
1
sitruuna
¾
dl
oliiviöljyä
1
tl
sokeria
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
2
oksaa rosmariinia
1
l
tuoretta pinaattia
Lisäksi
300
g
pastaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sipaise uunivuokaan öljyä. Laita feta vuokaan.
  2. Pilko munakoiso. Silppua sipuli ja valkosipuli. Huuhtele tomaatit. Levitä kasvikset fetan ympärille.
  3. Pese ja halkaise sitruuna. Purista puolikkaasta mehu ja viipaloi toinen puoli.
  4. Sekoita öljy, sitruunamehu, sokeri ja suola. Lorauta liemi kasvisten joukkoon. Levitä sitruunaviipaleet vuokaan.
  5. Silppua joukkoon rosmariinia ja rouhaise mustapippuria.
  6. Kypsennä fetavuokaa uunissa 25 minuuttia. Käännä uuni grillivastukselle. Nosta vuoka ylätasolle ja paista vielä 5 minuuttia.
  7. Silppua pinaatti ja pyöräytä kypsien kasvisten joukkoon. Pinaatti kypsyy pian kuumien kasvisten joukossa.
  8. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Voit sekoittaa keitetyn pastan pehmeän fetan ja kasvisten joukkoon tai tarjota erikseen.
Hyvä terveys on lisännyt 302 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen
Soseutetun sienikeiton maku on täyteläinen. Juureksista voimakkaan makuiset palsternakka ja juuriselleri sopivat sienten pariksi parhaiten.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Kantarellisosekeitto

Ainekset

1
l
kantarelleja
1
(250 g)
palsternakka
250
g
pala juuriselleriä
1
keltasipuli
1
rkl
öljyä
2
rkl
tomaattipyreetä
1
tl
kurkumaa
1
l
kasvislientä
1
tl
kuivattua timjamia
2
dl
kaurakermaa

Työvaiheet

  1. Puhdista ja paloittele kantarellit. Kuori ja paloittele palsternakat, juuriselleri ja sipuli.

  2. Paista kantarelleja kattilassa ilman rasvaa, kunnes sienistä irronnut neste on haihtunut. Ota muutama sieni viimeistelyä varten talteen. Lisää kattilaan öljy, tomaattipyree, kurkuma, juurekset ja sipulit. Kuullota pari minuuttia. Lisää kasvisliemi ja timjami. Kiehauta ja keitä keskilämmöllä noin 20 minuuttia, kunnes juurekset tuntuvat pehmeiltä. Soseuta keitto tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Lisää kerma ja kuumenna.

  3. Viimeistele keittoannokset siemenillä tai pähkinöillä, yrteillä ja paistetuilla kantarelleilla.

Vinkki! Keiton voi valmistaa mistä vain syötävistä metsäsienistä, ja maku muuttuu näin sienisesongin mukaan.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Jos rakastat ranskalaista sipulikeittoa, ihastut takuulla myös tähän pastaan! Spagetti kypsennetään samassa astiassa muiden ainesten kanssa, jolloin se imee mahtavasti makua itseensä. Umaminen lihaliemi sopii mainiosti sipulipastaan, mutta sen halutessaan korvata kasvisliemellä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min + kypsennys 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Ranskalainen sipulipasta

Ainekset

500
g
sipulia
3
valkosipulinkynttä
2
rkl
voita
n. 7
dl
vahvaa liha- tai kasvislientä fondista
3
timjaminoksaa
2
laakerinlehteä
1
tl
sokeria
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
1½
dl
valkoviiniä
400
g
kuivapastaa
LISÄKSI
1
viipale kuivahtanutta maalaisleipää
50
g
gruyère-juustoa

Työvaiheet

  1. Kuori ja viipaloi sipulit ohuiksi. Hienonna valkosipulit. Paista sipuleita pari minuuttia voissa kannellisessa paistokasarissa.

  2. Kiehauta liha- tai kasvisliemi kattilassa.

  3. Lisää kasariin mausteet, viini, liemi ja pasta. Anna kiehua hiljalleen kannen alla noin 15 minuuttia, kunnes pasta on napakan kypsää. Sekoita muutaman kerran kypsennyksen aikana. Lisää lientä tarvittaessa.

  4. Raasta leipä ja juusto. Yhdistä ne. Ripottele muruseosta kuuman pastan päälle.