Me Naiset on lisännyt 1448 reseptiä.
Linkitetty 260 keittokirjaan.
Ohje Richard McCormick Kuva Tuomas Kolehmainen

Yakisoba eli japanilaiset nuudelit ovat kokki ja ravintoloitsija Richard McCormickin lohturuokaa pitkän työviikon päätteeksi. Annos toimii myös jääkaapin tyhjentäjänä, sillä siihen voi käyttää kaikki vihannekset, joita kaapissa on.

Vinkki! Kaipaatko enemmän proteiinia? Lisää ruokaan tofua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min

Richard McCormickin lohtunuudelit

Ainekset

Kastike
0,5
dl
mirinkastiketta
0,5
dl
riisiviinietikkaa
0,5
dl
soijakastiketta
3
rkl
vaaleaa seesamiöljyä
2
rkl
sokeria
1
rkl
inkivääriä
1
tl
valkosipulijauhetta
1
tl
chilijauhetta
Paistos
400
g
nuudeleita
1
rkl
rypsiöljyä
250
g
paksoikaalia
250
g
kaalia
1
nippu
kevätsipulia
200
g
siitakesieniä
4
dl
tuoretta pinaattia

Työvaiheet

  1. Valmista ensin kastike. Laita kaikki ainekset kattilaan ja keitä kastiketta noin 5 minuuttia tai kunnes sokeri on liuennut kastikkeeseen.
  2. Keitä nuudeleita kiehuvassa vedessä 3 minuuttia, huuhtele kylmällä vedellä huolellisesti ja valuta. Kuumenna paistinpannulla rypsiöljy ja lisää nuudelit. Paista puoli minuuttia. Viipaloi vihannekset.
  3. Kaada kastike pannulla, lisää kaikki kasvikset ja paista noin 3 minuuttia. Älä sekoittele liikaa, etteivät kasvikset hajoa.

Kommentit (3)

Käyttäjä28432_0
Seuraa 
Liittynyt2.10.2017

Ohjeen grammamäärillä tulee kyllä paljon enemmän ruokaa kuin 4 henkilölle, tästä olisi syönyt ainakin 6 ellei 8 henkeä. Vahvempaa makuakin odotin vaikka näinkin oli kyllä hyvää. Mutta seuraavalla kerralla teen kastikkeen ohjeen mukaan ja muiden raaka-aineiden määrää lasken n. kolmasosan verran.

Vierailija

Eipä satu olemaan mirin-kastiketta, riisiviinaetikkaa, seesamöljyä eikä paksoikaalia meidän ruokakaapissa! Ehkä ne kuuluvat jutun kirjoittajan vakioruokavalioon? Ja jos kaikkia näitä erikoisuuksia hankkii, kaappi pullottaa pulloista, joista on pari ruokalusikallista otettu ja loput vanhenee kun ei mirinkastiketta tule joka päivä syödyksi. Mutta ehkä näin kansainvälisenä aikana joku syö jatkuvasti eksoottisia ruokia!

määkin kokkaan

vierailijalle:

Riisiviinietikan voit korvata käytännössä millä vaan viinietikalla, paksoi kaalin tilalle vaikka kiinankaali (on vähän miedompi maultaan), mirin kastikkeen voit korvata sherryllä tai vaikka pelkällä viinalla (ehkä kannattaa sokeroida lievästi) ja seesamiöljystä sanon vaan, että kannattaa sisällyttää ruokavalioon muutenkin. Tuo vähän pähkinäistä makua sinällään vaikka salaatin sekaan laitettuna tai oikeastaan minne vaan, terveellistäkin on.

Näin tehtynä ruoka ei maistu samalta, kun reseptin laatija on tarkoittanut, mutta on sinnepäin.. eikä se kotona tehdessä ole niin justiinsa, soveltaakkin saa

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2862 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Päivi Ristell

Nyt on hyvää! Pasta, jonka nimi sekä maku vetää kielen solmuun. Täydellinen yhdistelmä pientä potkua, pehemitä gnoccheja sekä tonnikalan suolaisuutta ja kerman pehmeyttä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
3–4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Tonnikala-ndujagnocchit

Ainekset

3
valkosipulinkynttä
1
rkl
tomaattipyreetä
1
rkl
oliiviöljyä
2
prk
tonnikalaa öljyssä
½
tl
suolaa
1–2
oksaa rosmariinia
2
rkl
nduja-tahnaa
2
dl
kermaa
2
dl
vettä
1
ps (500 g)
perunagnoccheja
½
ruukku minttua

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Paista valkosipulia ja tomaattipyreetä öljyssä pannulla pari minuuttia.

  2. Valuta tonnikalasta enin öljy pois ja lisää kala pannulle yhdessä suolan, rosmariinioksien, nduja-tahnan, kerman ja veden kanssa. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää gnocchit. Kypsennä keskilämmöllä noin 5 minuuttia, muutaman kerran kypsennyksen aikana sekoittaen.

  3. Revi valmiin ruoan joukkoon runsaasti tuoretta minttua.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1448 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Parsan, pastan ja fetan liitto ei ole kolmiodraamaa, vaan aidosti toimiva yhdistelmä. Kun teet ruoan risoton tapaan pikkuhiljaa lientä lisäämällä, pastan kypsyyttä on helppo tarkkailla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Parsapasta risottotyyliin

Ainekset

400
g
(käsiteltyä) vihreää parsaa
1
iso sipuli
noin 1
litra kasvislientä
2
rkl
oliiviöljyä
300
g
pientä pastaa
½
sitruunan kuoriraaste
suolaa ja pippuria
PÄÄLLE
100
g
fetaa
(raastettua parmesaania)

Työvaiheet

  1. Poista parsoista kovat kannat ja kuori tarvittaessa, paloittele. Kuori ja hienonna sipuli.

  2. Kiehauta kasvisliemi ja pidä lämpimänä liedellä.

  3. Kuumenna öljy isolla paistinpannulla. Paista sipulia muutaman minuutin ajan. Lisää kuiva pasta ja kauhallinen kasvislientä. Lisää lientä aina sitä mukaa, kun pasta imee sen.

  4. Lisää parsapalat, kun keittoaikaa on jäljellä noin 4 minuuttia. Kokonaiskeittoaika on noin 20 minuuttia.

  5. Raasta lopuksi joukkoon sitruunan kuorta ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.

  6. Murustele annosten päälle fetaa ja raasta halutessasi parmesaania.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1448 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Pyttipannu goes Välimeri! Halloumi, oregano ja oliivit ovat tämän mainion pyttiksen juju, eikä yksi annos meinaa millään riittää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Välimerellinen halloumipyttipannu

Ainekset

2
rkl + 1 rkl
öljyä
600
g
perunoita
1
sipuli
1
tl
kuivattua oreganoa
½
tl
suolaa
½
tl
jauhettua paprikaa
½
dl
mustia (kivettömiä) oliiveja
1
pkt (noin 150 g)
halloumityyppistä juustoa (esim. Juustoportin Halla)
2
kananmunaa
LISÄKSI
2
rkl
srirachaa
2
rkl
ketsuppia

Työvaiheet

  1. Harjaa ja paloittele perunat. Esikeitä halutessasi perunoita kiehuvassa vedessä noin 5–10 minuuttia tai kunnes ne ovat lähes kypsiä.

  2. Kuumenna öljy pannulla ja ruskista perunoita 10–15 minuuttia, kuori ja hienonna sipuli loppuvaiheessa mukaan. Mausta ja kääntele oliivit sekaan. Siirrä perunaseos toiselle puolelle pannua.

  3. Paloittele juusto, lisää öljyä ja paista palat vapaalla pannunpuoliskolla kullanruskeaksi. Kääntele perunoiden ja oliivien joukkoon. Tee pannulle koloja seoksen keskelle ja riko kananmunat siihen. Kypsennä noin 5 minuuttia, kunnes valkuaiset ovat hyytyneet.

  4. Sekoita sriracha ja ketsuppi keskenään ja tarjoa pyttipannu tulisen ketsupin kanssa.

Kommentit (0)

Ananakset on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 11 keittokirjaan.

Helppo ja herkullinen arkiruoka, joka maistuu myös lämmitettynä.
Maut kun tasaantuvat ja pääsevät myöhemmin vasta oikeuksiinsa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-5
Valmistusaika
20-30 min
Vaikeustaso
Helppo

Broilerpestopasta kookoskermalla

Ainekset

400-500
g
Penne-, fusilli-, tai simpukkapastaa
350-400
g
Broilersuikaleita
150-200
g
Pestokastiketta, esim Rummo
1-2
dl
Kookoskermaa
2-3
rkl
Oliiviöljyä
4-6
kpl
Valkosipulin kynsiä
1/2-1
tl
Suolaa
1/2
tl
Salviaa, mustapippuria ja chilirouhetta

Työvaiheet

Kuumenna öljy keskilämmöllä ja puserra valkosipulit kuumaan öljyyn. Lisää salvia.

Laita pasta myös kiehumaan ja keitä ohjeen mukaan. 

Kuullota öljyssä 5 minuuttia, jotta maut irtoavat öljyyn. Lisää broilerisuikaleet ja kypsennä huolella, noin 7-10 min.

Lisää pesto ja kookoskerma. Anna hautua miedolla lämmöllä kymmenisen minuuttia.

Lisää suola lopuksi, aloita puolella teelusikallisella, lisää myös puolenkymmentä pyöräytystä mustapippuri myllystä ja chili hiutale myllystä.

Sekoita valutettu pasta kastikkeeseen ja tee annokset lämpimänä kirsikkatomaatti siivujen ja persilja ja basilika silpun kera. 

Kommentit (0)