
Kaipaatko uutta ideaa ruokaisaan salaattiin? Tämä mukavan mausteinen kuskus-salaatti on saanut inspiraationsa chilisestä ja pähkinäisestä muhammaratahnasta.
Muhammara-kuskussalaatti
Ainekset
Työvaiheet
-
Halkaise yksi tomaatti ja raasta se raastimen isolla terällä kulhoon niin, että vain kuori jää käyttämättä. Sekoita tomaattisoseen joukkoon kuskus ja lämmintä vettä, öljyä, harissatahnaa, paprikajauhetta ja suolaa. Sekoita hyvin, peitä kulho kelmulla ja anna kuskusin turvota 10 minuuttia.
-
Paahda pähkinöitä kuumalla kuivalla pannulla 1–2 minuuttia. Laita pähkinät sauva- tai tehosekoittimen kulhoon. Lisää joukkoon valutetut säilykepaprikat ja jauha murumaiseksi.
-
Pilko loput tomaatit, halkaise granaattiomena ja irrota siemenet, hienonna minttu. Sekoita tomaatit, granaattiomenat ja paprikaseos kuskuskin joukkoon, lisää lopuksi minttu ja sitruunan mehu.
Tein tämän ohjeen mukaan mutta käytin kuskusin sijasta bulguria. Hyvää tuli. Pidän bulgurista enemmän ja onhan se terveellisempääkin. Tähän sopii "keskikokoiset" bulgurit.
Kirjoitin juuri käyttäneeni bulguria. Koska en käyttänyt hienorakeista bulguria, keitin bulgurit ennen käyttöä salaatissa. Hienojakoinen bulgur sopii tähän hyvin ja sen kanssa menetellään kuten ohjeessa. Tietenkin voi toimia ohjeen mukaan ja käyttää kuskusia.
Mikä tekee bulgurista terveellisemmän kui kuskus? Vehnää molemmat.