Kodin Kuvalehti on lisännyt 732 reseptiä.
Linkitetty 241 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Tuomas Kolehmainen

Paluu 1980- luvulle? Ei aivan. Nyt paprikat ovat suippoja veneitä, jotka paahtuvat maukkaiksi uunissa.

Täytetyt kasvikset, kuten paprikat, tomaatit ja kesäkurpitsat maistuvat monelle. Tämän reseptin suippopaprikat ovat makeita ja ne täytetään voimakkaan mausteisella riisi-pekoni-paputäytteellä.

Cajunkeittiössä käytetään voimakkaita mausteita, kuten cayennepippuria, paprikaa ja savupaprikaa, juustokuminaa sekä usein myös yrttejä. Näiden mausteiden tuoksu valtaa keittiön, kun ne sekoitetaan pannulla kuullotettujen sipulien ja rapeaksi paistetun broileripekonin sekaan. Kun vielä riisi ja pavut kypsennetään samalla pannulla, on makuelämys taattu.

Kun riisi on melkein kypsää, se lusikoidaan halkaistujen paprikoiden sisään. Komeudet kuorrutetaan vielä cheddarjuustolla ja laitettaan uuniin siksi aikaa, että juusto sulaa ja paprikat hieman pehmenevät.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Cajunin pekonipaprikat

Ainekset

4
suippopaprikaa
TÄYTE
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
pkt (120g)
broileripekonia
1 1/2
tl
savupaprikajauhetta
1/2
tl
juustokuminaa
1/2
tl
cayennenpippuria
2
dl
pitkäjyväistä riisiä
3
dl
kiehautettua vettä
1
prk (285/170 g)
kidneypapuja
1
rkl
hunajaa
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria
1/2
ps (à 150 g)
cheddarjuustoraastetta
PÄÄLLE
1/2
ps (à 150 g)
cheddarjuustoraastetta

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Viipaloi pekoni.
  2. Levitä pekonit kylmän paistokasarin pohjalle. Kuumenna, kunnes rasva irtoaa. Lisää savupaprikajauhe, juustokumina ja cayennenpippuri. Kiehauta. Lisää sipulit, riisi ja tilkka öljyä. Kuullota, kunnes riisi on läpikuultavaa.
  3. Kaada pannulle kiehautettu vesi. Hauduta riisiä kannen alla 10–15 minuuttia, kunnes se on lähes kypsää.
  4. Valuta ja huuhdo pavut. Kumoa ne riisin joukkoon ja kiehauta. Mausta hunajalla, suolalla ja mustapippurilla. Sekoita joukkoon juustoraaste.
  5. Huuhdo paprikat ja halkaise ne pitkittäin niin, että myös kanta leikkautuu keskeltä kahtia. Poista siemenet ja valkoiset kalvot. Säästä kannat, sillä ne pitävät paprikat kasassa ja näyttävät kauniilta paahtuneina.
  6. Nostele paprikaveneet leivinpaperin päälle pellille vieri viereen, jotta ne pysyvät pystyssä toisiaan vasten.
  7. Jaa täyte paprikoiden sisälle. Ripottele päälle juustoraaste. Kypsennä 225- asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Tarjoa heti.

Kommentit (4)

Turkulainen

Mikä on broileripekoni? Löytyykö tavallisesta kaupasta?

Vierailija

Turkulaiselle: En tiedä, mutta varmaan possupekoni on yhtä hyvää, ellei parempaa. Jotenkin absurdi ajatuksenakin, että kanasta saa "pekonia" :)

Vierailija

On broileripekonia ollut saatavissa vaikka kuinka kauan. Kysy kaupasta

Perinneruuat kunniaan

Huomaa että tässä käytetään jo keitettyjä säilykepapuja. Kypsentämättömillä pavuilla saa mm. oksennustaudin ruokailijoille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3185 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Klassinen maalaissalaatti saa viileään vuodenaikaan sopivan päivityksen paahdetuista kasviksista. Kokeile esimerkiksi kurpitsaa, tomaattia ja sipulia. Salaattiin voi sommitella muitakin jääkaapin aarteita, kuten kukkakaalia ja porkkanaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + kypsentäminen 40 min
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu maalaissalaatti

Ainekset

600
g
myskikurpitsaa
1
rkl
öljyä
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
4
broilerin rintafileetä
1
rkl
voita + 1 rkl öljyä
muutama oksa rosmariinia
½
tl
suolaa
½
tl
kuivattua chiliä myllystä
2
tl
juoksevaa hunajaa
4
salottisipulia
6
luumutomaattia
1
pkt (140 g)
pekonia
4
viipaletta maalaisleipää
KASTIKE
1
valkosipulinkynsi
1
rkl
punaviinietikkaa
2
tl
kuivattua oreganoa
1
tl
sumakkia
1
tl
juoksevaa hunajaa
4
rkl
oliiviöljyä
VIIMEISTELYYN
salaattia, basilikaa tai lehtipersiljaa
(sormisuolaa ja mustapippuria)

Työvaiheet

  1. Viipaloi kurpitsa pellille leivinpaperin päälle. Lisää päälle öljy ja mausteet. Laita 200-asteiseen kiertoilmauuniin siksi aikaa, kun valmistelet muut salaattiainekset.

  2. Ruskista broilerit öljy-voiseoksessa rosmariinin kanssa. Mausta suolalla, chilillä ja hunajalla. Kuori ja lohko sipulit. Halkaise tomaatit. Lisää broilerit ja kasvikset pellille ja valuta päälle öljyä. (Laita broilerit ja kasvikset uuniin tarvittaessa erillisellä pellillä.)

  3. Kypsennä noin 15 minuuttia, kunnes broilerin sisälämpö on 71 astetta. Anna broilerien vetäytyä 5 minuuttia. Viipaloi ne.

  4. Kuori kurpitsat ja pidä ne lämpimänä.

  5. Levitä pekonit leivinpaperin päälle pellille. Paista 200-asteisessa uunissa 12–18 minuuttia, kunnes pekoni on kypsää.

  6. Leikkaa tai revi leipä paloiksi. Valuta päälle öljyä. Paista uunissa 5 minuuttia.

  7. Tee kastike. Kuori ja hienonna valkosipuli. Lisää etikka, mausteet, hunaja ja öljy.

  8. Levitä ainekset vadille. Mausta sormisuolalla ja pippurlla. Lisää kastiketta.

Kommentit (2)

Vierailija

Heips, vähän väärät tunnisteet ja avainsanat - vegebaari, kasvisruoka jne. Vahinko kaiketikin :)

Roosa Soppa365
Seuraa 
Liittynyt8.11.2021

Hei! Kiitos kommentista ja huomiosta, avainsanat nyt muutettu! yt, Roosa/Soppa365

Helsingin Sanomat on lisännyt 437 reseptiä.
Linkitetty 34 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Tuoreella rakuunalla ja kirvelillä maustettu klassinen bearnaisekastike eli bearninkastike levitetään pikaisesti ruskistettujen broilerin fileepihvien päälle uunivuokaan, jolloin broileri kypsyy kastikkeen alla meheväksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Bearnaise-uunibroileri

Ainekset

4
broilerin fileepihviä
1
rkl
rypsiöljyä
1
rkl
voita
tl
suolaa
½
mustapippuria myllystä
Bearnaisekastike
½
dl
valkoviiniä
1
rkl
valkoviinietikkaa
½
tl
valkopippuria
1
laakerinlehti
4
keltuaista
200
g
voita
1
rkl
sitruunanmehua
ripaus
suolaa
3
rkl
hienonettua rakuunaa
1
rkl
hienonnettua kirveliä

Työvaiheet

  1. Ota broilerin fileepihvit huoneenlämpöön kastikkeen teon ajaksi.
  2. Mittaa kattilaan valkoviini, valkoviinietikka, valkopippurit ja laakerinlehti. Kiehauta ja keitä miedolla lämmöllä pari minuuttia.

  3. Siivilöi liemestä mausteet. Sekoita mausteliemi ja keltuaiset teräskulhossa.

  4. Sulata voi.

  5. Aseta keltuaiskulho vesihauteeseen kattilan päälle. Kuumenna koko ajan vatkaten, kunnes seos sakenee ja kuohkeutuu.

  6. Nosta kulho vesihauteesta. Kaada joukkoon voisula ohuena nauhana voimakkaasti vatkaten. Mausta kastike sitruunanmehulla, hienonnetulla rakuunalla ja kirvelillä.

  7. Paista broilerinfileepihvejä pannulla öljyssä ja voissa muutaman minuutin, kunnes ne ovat kauniin kullanruskeita.

  8. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Nosta fileepihvit uunivuokaan. Kaada päälle bearnaisekastike.

  9. Kypsennä uunissa 225 asteessa noin 15 minuuttia. Tarjoile bearnaisebroilerin kanssa uunissa paahdettuja perunoita.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 437 reseptiä.
Linkitetty 26 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Helppotekoiset broilerinjauhelihapyörykät nostetaan bbq-kastikkeella ja maustepippurilla maustetun tomaattikastikkeen joukkoon kypsymään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Bbq-kanapyörykkäkastike

Ainekset

400
g
broilerin jauhelihaa
1
valkosipulinkynsi
½
tl
suolaa
2
rkl
rypsiöljyä
1
tlk
(400 g) paseerattua tomaattia
2
dl
vettä
1
lihaliemikuutio
3–5
rkl
Bbq-kastiketta
1
rkl
fariinisokeria
½
tl
jauhettua maustepippuria
½
tl
suolaa
1
dl
tuoretta hienonnettua korianteria tai lehtipersiljaa

Työvaiheet

  1. Sekoita kuorittu ja hienonnettu valkosipulinkynsi ja suola jauhelihan joukkoon. Muotoile jauhelihasta pieniä pyöryköitä.
  2. Kiehauta paistokasarissa paseerattu tomaatti ja vesi.
  3. Lisää liemikuutio, Bbq-kastike, fariinisokeri, maustepippuri ja suola. Nosta kastikkeen joukkoon broileripyörykät.
  4. Kypsennä keskilämmöllä poristen 15 minuuttia. Lisää tarvittaessa joukkoon vettä.
  5. Maista ja mausta tarvittaessa vielä Bbq-kastikkeella ja suolalla.
  6. Viimeistele kastike hienonnetulla korianterilla tai lehtipersiljalla. Tarjoile riisin, nauhapastan tai vaikka vain hyvän leivän kanssa.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 437 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Kouluajoilta tuttu kanaviillokki valmistuu nopeasti broilerin paistileikkeistä. Kypsennä paistileikkeet kastikkeen joukossa kokonaisina leikkeinä. Näin ne kypsyvät meheviksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Nopea kanaviillokki

Ainekset

1
pkt (400 g)
broilerin paistileikkeitä
1
rkl
öljyä
2
dl
vettä
2
dl
ruokakermaa, rasvaa 15 %
1
kanaliemikuutio
1
tl
curryjauhetta
1
tl
sipulijauhetta
1
tl
viinietikkaa tai sitruunamehua
1
tl
mustaherukkahyytelöä

Työvaiheet

  1. Ota paistileikkeet huoneenlämpöön puoli tuntia ennen valmistusta.

  2. Ruskista paistileikkeet öljytilkassa paistokasarissa molemmin puolin.

  3. Lisää vesi, ruokakerma, liemikuutio, curryjauhe ja sipulijauhe. Kypsennä keskilämmöllä 15 minuuttia. Sekoita joukkoon viinietikka. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla.

  4. Riivi paistileikkeitä kastikkeen joukossa haarukalla pienemmiksi paloiksi.

  5. Tarjoile riisin ja mustaherukkahyytelön kanssa.

 

Reseptiä editoitu 21.3.2023 klo 9.30: Reseptiin lisätty puuttunut työvaihe.

Kommentit (2)

Vierailija

Taisi jäädä muutama työvaihe pois ohjeesta? Tokihan tuon kastikkeen osaisi tehdä pelkillä määrilläkin,  mutta varmuuden vuoks se ohje olisi hyvä. Ja ihan ei ehkä teelusikallinen  mustaherukkahyytelöä riitä  neljään annokseen, eli kai pikku moka siinäkin.

Roosa Soppa365
Seuraa 
Liittynyt8.11.2021

Hei! Kiitos kommentista ja tarkkaavaisuudesta, puuttunut työvaihe on nyt lisätty reseptiin. Roosa/Soppa365