Tällä ohjeella tulee tosi hyvä leivospohja tai täytekakku, ei tarvitse kuin hilloa väliin ja päälle kuorrute, allergiat huomioon ottaen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 8 - 16 koosta riippuen
Valmistusaika
n. 15 - 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Paras leivos- ja kakkupohja gluteeniton, maidoton, munaton (sopii kaikille)

Ainekset

2,5
dl
Semper jauhoja
0,5
dl
perunajauhoja
2
tl
leivinjauhetta
2
dl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria/vanilliinisokeria
1,5
dl
vichyä
0,5
dl
Flora Culinesse, juoksevaa rasvaa

Työvaiheet

Sekoita kuivat aineet ja lisää juokseva rasva sulatettuna, sekä vichy, sekoita.

Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle.

Paista 225 asteessa n. 8 min keskitasolla.

Pohjan paistuessa uunissa älä avaa uunin luukkua.

Kun otat pois uunista anna sen täysin jäähtyä, ettei murene.

Jos teet leivoksia anna hillon ja kuorrutteen kosteuttaa levyt, ennen kuin
tasaat leivokset.

Leivosten väliin voit laittaa vadelmahilloa tai muuta, hillo kostuttaa sopivasti,
itse pohja on jo niin hyvän makuinen, ettei vaadi kakunkaan kostuttamista.

Päälle voit tehdä kuorrutteen 3 - 4 dl tomusokeria, hiukan mehua ja vettä, sekoita hyvin.
Jos tulee liian paksua lisää mehua hiukan tai löysää, lisää tomusokeria.
Nonparelleja voi laittaa koristeeksi leivosten päälle.

Vinkki: Kannattaa pakastaa ilman täytettä ja kuorrutetta, jos ei heti syödä, mutta kestää kyllä pakastusta jonkun aikaa täytteen ja kuorrutteen kanssa. kerrosten väliin leivinpaperia ja päälle rasiaan, etteivät kostu ja ota toisiinsa kiinni. Täytekakun päälle voit käyttää Alpro Soya vispautuvaa soijakermaa.
Huom. kaikki gluteenittomat eivät siedä edes kauravalmisteita. Kannattaa, kun laittaa tarjolle tehdä aineosaluettelo, jos on kovin allergisia ihmisiä.

Kommentit (9)

Anne H.

Ja tämähän ei sovi vähähiilihydraattiseen tai ketoruokavalioon eli "sopii kaikille" on äärimmäisen harhaanjohtava. Onneksi järkevä gluteeniton jauhoseos on olemassa, jolla leipoo sekä keliaakikoille että ketoilijoille. Kannattaa googlettaa Ketokamun Leivontamix.

Hildu
Seuraa 
Liittynyt6.9.2019

Kaikkia ei voi miellyttää, allergioista kysymys ja niistä jotka ovat kaikkiruokasia. 😊

Hildu
Seuraa 
Liittynyt6.9.2019

Kaikkia ei voi miellyttää, allergioista kysymys ja niistä jotka ovat kaikkiruokaisia. Ohjeessa oli laittaa esille ruoka-aineluettelo. Ei voi emännältä, joka tarjoaa vaatia joka lähtöön jotain 😊

Vierailija

Kiitos hyvästä reseptistä Hildu! Ja samaa mieltä sinun kanssasi, tässä kysymys allergioista eikä muotidieeteistä.

Hildu
Seuraa 
Liittynyt6.9.2019

Ei todellakaan ole, mutta kaikki ymmärtää mitä tarkoitetaan, eikä jokaista ruoka-aineille olevaa herkkyyttä luetella erikseen, koska niitä on todella paljon, sekä muotidietteejä.

Hildu
Seuraa 
Liittynyt6.9.2019

Tässä ohjeessa ei käytetä kauravalmisteita huom.

Hildu
Seuraa 
Liittynyt6.9.2019

Kun jossain tilaisuudessa tarjotaan ruokaa ym., kohteliaasti kutsussa pyydetään ilmoittamaan allergiat.

Vierailija

Kiitos, ehdottomasti kokeiltava.

Vierailija

Minkä kokoiseen vuokaan tämä kannattaa tehdä? Ainemäärät kuitenkin aika pieniä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3378 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä
Ihanan yrttiset teeleivät onnistuvat vaikka mökkikeittiössä! Hienonna taikinaan yrttimaasta löytyvät kesän vihreät.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 kpl
Valmistusaika
10 min + paistaminen 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Yrtti-teeleivät

Ainekset

2
dl
tuoreita yrttejä (esim. basilikaa, lehtipersiljaa ja timjamia) hienonnettuna
3
dl
hiivaleipäjauhoja
2
dl
kaurahiutaleita
2
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
2
dl
vettä
½
dl
rypsiöljyä

Työvaiheet

  1. Hienonna yrtit veitsellä.

  2. Sekoita kuivat aineet kulhossa keskenään. Lisää yrtit, vesi ja öljy.

  3. Nostele taikina leivinpaperin päälle pellille kahdeksi keoksi. Taputtele ne jauhotetuin käsin kiekoiksi.

  4. Jaa leivät taikinapyörällä tai veitsellä neljään osaan. Pistele leivät haarukalla.

  5. Paista 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1145 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Itse tehty rahka-voitaikina vie kielen mennessään, varsinkin kevään ensimmäisten raparperien seurassa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12–15 kpl
Valmistusaika
40 min + 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Raparperipiiraat

Ainekset

250
g
voita
½
dl
sokeria
4
dl
vehnäjauhoja
2
tl
kardemummaa
1
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
1
prk (250 g)
rahkaa
Voiteluun
1
muna
Täyte
3–4
raparperin vartta (n. 500 g)
50
g
voita
1
dl
sokeria
Päälle
ruokosokerisiirappia
1
dl
pistaasipähkinöitä

Työvaiheet

  1. Nypi pehmeän voin sekaan sokeri. Lisää jauhoihin kardemumma, leivinjauhe ja suola. Sekoita ainekset rahkan kanssa pehmeäksi taikinaksi. Älä vaivaa.
  2. Taputtele taikina pötköksi. Kierrä ympärille kelmu. Laita taikina kohmettumaan jääkaappiin pariksi tunniksi tai yön yli.
  3. Kauli taikinasta 30 x 20 cm:n levy. Taita levy kolmeen kerrokseen. Kauli taikina taas levyksi ja taita kolmeen kerrokseen. Jatka 3–4 kertaa ja ripottele hieman jauhoja kerrosten väliin.
  4. Paina taikinalevystä ympyröitä (ø 12 cm). Voit käyttää muottina isoa säilykepurkkia. Nosta pohjat uunipellille leivinpaperille. Voitele reunat munalla.
  5. Lämmitä uuni 225 asteeseen. Leikkaa raparperinvarret 7 sentin pätkiksi. Jos varret ovat paksuja, puolita ne pitkittäin.
  6. Sulata voi pannulla. Kypsennä raparperinvarsia 5 minuuttia. Ripottele päälle sokeria.
  7. Nosta raparperit pohjien päälle. Paista piiraita 10–15 minuuttia.
  8. Valuta päälle siirappia ja lisää rouhittuja pistaasipähkinöitä.

Vinkki! Voit oikaista käyttämällä valmiita voitaikinalevyjä, jotka leikkaat neliöiksi.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3378 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä
Hellepäivän himotuin keitto valmistuu avomaankurkuista! Kurkkukeitto on sitä raikkaampaa, mitä viileämpänä se tarjotaan. Viilennä kurkut siksi jääkaapissa ennen raastamista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kurkkukeitto

Ainekset

3–4
avomaankurkkua (4 dl raastetta)
½
tl
suolaa
6
dl
turkkilaista jogurttia
1–2
valkosipulinkynttä
2
rkl
tuoretta tilliä hienonnettuna
1
rkl
tuoretta minttua hienonnettuna
1
limetti
PINNALLE
2
rkl
hasselpähkinöitä
100
g
fetajuustoa
2
rkl
oliiviöljyä
2–3
tillinoksaa

Työvaiheet

  1. Pese kurkut. Raasta ne hienoksi raasteeksi kulhoon. Sekoita suola joukkoon ja anna tekeytyä 15 minuuttia. (Älä valuta raastetta.) 
  2. Paahda keiton pinnalle tulevia pähkinöitä kuumalla kuivalla pannulla 2–3 minuuttia. Siirrä sivuun. 
  3. Lusikoi jogurtti isoon kulhoon. Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna yrtit. Purista limettimehu. Lisää ne jogurtin joukkoon. 
  4. Nostele kurkkuraaste puristellen jogurttiseokseen. Ohenna sopivan paksuiseksi raasteesta irronneella nesteellä. Tarkista suola. 
  5. Jaa keitto lautasille. Murustele fetaa ja rouhi pähkinöitä päälle. Viimeistele oliiviöljyllä ja tillillä.
     
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1145 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Ninna Lindström
Pehmeä hummus tekee vegaanillekin sopivasta pasta-annoksesta herkullisen kermaisen.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Mansikka-hummuspasta

Ainekset

300
g
simpukkapastaa
Hummus
1
prk (380/230 g)
kypsiä kikherneitä
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
tahinia
½
tl
suolaa
½
tl
jauhettua korianteria
¼
tl
mustapippuria myllystä
2
rkl
sitruunamehua
2
rkl
oliiviöljyä
2–3
rkl
kylmää vettä
Paahdetut kikherneet
1
prk (380/230 g)
kypsiä kikherneitä
1
rkl
öljyä
1
tl
jauhettua korianteria
1
tl
jauhettua juustokuminaa
1
tl
savupaprikajauhetta
½
tl
(mietoa) chilimaustetta
½
tl
suolaa
Lisäksi
500
g
mansikoita
1
ruukku korianteria

Työvaiheet

  1. Valmista ensin hummus. Huuhdo kikherneet ja kumoa ne teholeikkuriin tai monitoimikoneen kulhoon. Kuori ja pilko valkosipulinkynnet joukkoon. Lisää tahini ja mausteet. Rouhi tasaiseksi.
  2. Lisää sitruunamehu, oliiviöljy ja tilkka vettä. Sekoita yhä. Lisää tarvittaessa vettä, kunnes hummus on sileää ja kuohkeaa. Tarkista maku.
  3. Keitä pasta kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.
  4. Huuhdo ja valuta kikherneet paahdettaviksi. Lämmitä pannulla öljy ja mausteet. Paista kikherneet mausteöljyssä rapeiksi.
  5. Puolita mansikat. Valuta pasta ja kääntele joukkoon hummus. Lisää mansikat, korianteria ja paahdetut kikherneet. Tarjoa heti.

Vinkki! Hummusta voi nauttia myös levitteenä leivällä ja dippailla siihen kasviksia.