Ainekset
1 keskikokoinen kaali
2 porkkanaa
1½ dl majoneesia (Hellmans)
1 dl ranskankermaa
2 tl omenaviinietikkaa
1 rkl Dijon-sinappia
1 tl sokeria
¼ tl suolaa
Coleslaw ala Kari Aihinen
Työvaiheet
Valmistusohje
1. Kuori kaalista pari ulointa kerrosta. Halkaise kaali, leikkaa kanta pois ja suikaloi se mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Kuori porkkanat ja raasta karkeaksi raasteeksi. Kauli kaalia pyyhkeen sisällä jotta kaali notkeentuu ja sen rakenne pehmenee.
2. Sekoita majoneesi, ranskankerma, omenaviinietikka, sinappi, sokeri ja suola. Kastikkeen kuuluu olla voimakkaan makuinen, makea ja hapokas, sillä kaali ja porkkana imevät itseensä paljon makua!
3. Nosta kaalisuikaleet ja porkkanaraaste isoon kulhoon, kaada päälle kastike ja sekoita hyvin. Peitä kulho tuorekelmulla tai kannella ja nosta jääkaappiin maustumaan vähintään muutamaksi tunniksi, mieluiten yön yli.
Kiitos Kape !
Kiitos mahtavist ohjeista !
Kastike kannattaa tehdä isommassa astiassa ja laitteet kaali ja porkkanaraaste sekaan. Ei tarvitse montaa kippoa liata.
Aika kehno resepti. Etikkaa on aivan liian vähän ja maku jää todella läyhäksi. Itselläni on toinen resepti, missä etikkaa on 0.5dl ja se kiehautetaan yhdessä mausteiden, kuten laakerinlehden ja valkosipulimurskan kanssa ja kaadetaan raasteiden päälle. Se on paljon maistuvampaa. Tämä ei pääse jatkoon.
Paras !!