Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 26 keittokirjaan.
OHJE Lilli Munck KUVA Anna Salmisalo

Tähän piiraaseen et uunia tarvitse! Keksipohja, ricottatäyte ja ihanan pehmeät rosmariinista makua saavat nektariinit yhdistyvät helpoksi kesäleivonnaiseksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8–10
Valmistusaika
30 min + pohjan jähmettyminen 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Ricotta-nektariinipiiras

Ainekset

100
g
voita
200
g
digestivekeksejä
rkl
tuoretta rosmariinia hienonnettuna
RICOTTATÄYTE
1
rs (250 g)
ricottajuustoa
1
rs (200 g)
maustamatonta tuorejuustoa
¾
dl
hunajaa (pehmeää tai juoksevaa)
½
sitruunan mehu ja kuori hienoksi raastettuna
HUNAJAISET PANNUNEKTARIINIT
6
nektariinia
1
dl
hunajaa (pehmeää tai juoksevaa)
½
sitruunan mehu
1
rosmariinin oksa
PINNALLE
3
rkl
pinjasiemeniä

Työvaiheet

  1. Sulata voi. Laita keksit muovipussiin, sulje pussi tiiviisti ja hienonna keksit naputellen ja rullaillen kaulimella niiden päältä. Kaada keksimurut kulhoon. Hienonna rosmariini ja lisää joukkoon. Sekoita voisula joukkoon.

  2. Painele seos leivinpaperilla vuorattuun pieneen vuokaan (n. 15 cm x 30 cm) tiiviiksi kerrokseksi. Voit halutessasi tehdä piiraalle pienet reunat. Anna pohjan jähmettyä jääkaapissa vähintään puoli tuntia.

  3. Pese sitruuna, raasta kuori hienoksi raasteeksi ja purista mehu täytteitä varten. Paahda pinjansiemenet nopeasti kuivalla kuumalla pannulla ja siirrä sivuun jäähtymään.

  4. Puolita nektariinit ja poista kivet. Pilko puolikkaat noin kuuteen lohkoon. Laita hunaja ja sitruunamehu pannulle. Anna kiehahtaa ja lisää nektariinilohkot. Kypsennä nektariineja varovasti käännellen pari minuuttia, kunnes ne ovat hieman pehmenneet. Riivi rosmariinin lehdet ja kääntele ne nektariinien joukkoon. Nostele nektariinit lastalla laakealle lautaselle jäähtymään. Jätä neste pannulle ja keitä hetki, kunnes se muuttuu siirappimaiseksi. Nosta liedeltä ja jäähdytä.

  5. Sekoita ricotta ja tuorejuusto tasaiseksi. Lisää sitruunankuori, -mehu ja hunaja.

  6. Nosta pohja varovasti vadille. Levitä päälle ricottatäyte ja hieman jäähtyneet nektariinit. Valele hunajasiirapilla ja viimeistele pinjansiemenillä.

Kommentit (1)

Vierailija

Ihanan kuuloinen resepti, tätä kokeilen varmasti. Kiitos.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström
Ohueksi viipaloidut tatit tai muut kiinteät sienet kypsyvät pizzan päällä kuumassa uunissa nopeasti. Siivuta päälle myös edellisen päivän keitetyt perunat.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1–2 pizzaa
Valmistusaika
30 min + kohotus
Vaikeustaso
Helppo

Valkoinen tattipizza

Ainekset

PIZZAPOHJA
25
g
tuorehiivaa
2
dl
kädenlämpöistä vettä
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
5
dl
vehnäjauhoja
KASTIKE
2
valkosipulinkynttä
1
prk (150 g)
ranskankermaa
2
dl
raastettua mozzarellaa
4
rkl
hienonnettua basilikaa
1
tl
oreganoa
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
TÄYTE
6–8
pientä herkku- tai ruskotattia, orakasta, sikurirouskua, nokirouskua tai kantarellia
2–4
keitettyä perunaa
1
dl
hapankaalia
1
dl
mustia oliiveja
2
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Liuota hiiva veteen, lisää öljy ja suola. Alusta jauhot taikinaan ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Anna taikinan kohota huoneenlämmössä liinalla peitettynä noin tunnin.

  2. Kuori ja raasta valkosipulinkynsi kulhoon. Sekoita joukkoon ranskankerma, juustoraaste, yrtit ja mausteet.

  3. Puhdista pienet, kiinteät sienet ja leikkaa ne ohuiksi siivuiksi. Kuori ja viipaloi keitetyt perunat. Valuta hapankaali ja oliivit.

  4. Muotoile taikinasta yksi iso tai kaksi pientä pizzapohjaa. Levitä päälle kastiketta ja pinnalle sienet, perunat, hapankaali ja oliivit. Lorauta päälle öljyä.

  5. Paista 250-asteissa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes juusto sulaa ja reunat ovat hieman tummuneet.

VINKKI! Voit tehdä taikinan kylmään veteen edellisenä iltana ja kohottaa sen yön yli jääkaapissa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Makeisiin lettuihin voi upottaa myös vaniljalta maistuvaa raejuustoa.
Makeisiin lettuihin voi upottaa myös vaniljalta maistuvaa raejuustoa.
Raejuustoletuissa on mukavasti proteiinia. Ne voi paistaa makeaksi herkuksi tai suolaiseksi välipalaksi. Tupla-annos on luultavasti hyvä idea.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Raejuustoletut

Ainekset

1
prk (200 g)
raejuustoa
2
munaa
1
dl
pikakaurahiutaleita
1
rkl
vehnäjauhoja
2
tl
sokeria
¼
tl
suolaa
voita tai öljyä paistamiseen
Lisäksi
vadelmahilloa
marjoja
raejuustoa

Työvaiheet

  1. Sekoita raejuuston joukkoon munat, kaurahiutaleet, vehnäjauhot, sokeri ja suola. Anna taikinan turvota 15 minuuttia.
  2. Paista pienet letut ohukaispannulla miedolla lämmöllä.
  3. Tarjoa letut hillon ja marjojen kanssa.
ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Taina Tellman KUVA Arto Vuohelainen

Banaanitoffeepiiras eli banoffee syntyy nopsasti sekoittelemalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Banaani-toffeepiiras

Ainekset

175
g
domino-, digestive-, kaura- tai kanelikeksejä
75
g
voita
TÄYTE
1
prk (397 g)
karamellisoitua maitotiivistettä (Dulce de leche)
2–3
banaania
½
dl
suolapähkinöitä
1
dl
vispikermaa
2
dl
turkkilaista jugurttia
2
tl
vaniljasokeria
1
tl
kanelia
PÄÄLLE
Keksejä, banaania. pähkinöitä

Työvaiheet

  1. Hienonna keksit ja sekoita ne sulatettuun voihin. Painele muruseos irtovuuan (Ø 18 cm) pohjalle ja reunoille. Siirrä hetkeksi kylmään.

  2. Levitä maitotiiviste piirakan pohjalle. Levitä päälle banaania ja kevyesti rouhitut pähkinät. Jätä muutamia banaaniviipaleita ja pähkinöitä koristeeksi.

  3. Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita jugurttiin, mausta vaniljasokerilla ja kanelilla ja lusikoi täytteen pinnalle. Koristele banaaneilla, kekseillä ja pähkinöillä. Tarjoa heti.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä
Löytyykö kaapistasi kuivattuja aprikooseja? Hienonna ne teeleipätaikinaan! Makeansuolaiset teeleivät maistuvat uunilämpiminä sellaisenaan voin kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 kpl
Valmistusaika
10 min + paistaminen 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Aprikoosi-teeleivät

Ainekset

2
dl
pehmeitä kuivattuja aprikooseja
3
dl
vehnäjauhoja
1
dl
kauraleseitä
1
dl
auringonkukansiemeniä
2
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
dl
maitoa

Työvaiheet

  1. Hienonna aprikoosit veitsellä ja laita kulhoon.

  2. Lisää jauhot, leseet, siemenet, leivinjauhe ja suola. Sekoita joukkoon maito.

  3. Nostele taikina leivinpaperin päälle pellille kahdeksi keoksi. Taputtele ne jauhotetuin käsin kiekoiksi.

  4. Jaa leivät taikinapyörällä tai veitsellä neljään osaan. Pistele leivät haarukalla.

  5. Paista 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.