
Mamman marjapiirakan tapaan valmistettu mustikka-mascarponepiirakka saa makua sitruunankuoresta. Tämä kesäinen mustikkapiirakka on parhaimmillaan viilennettynä.
Mustikka-mascarponepiirakka
Ainekset
Työvaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele piirakkavuoka (halkaisija 26 cm).
- Vaahdota voi ja sokeri kulhossa. Lisää muna hyvin vatkaten. Kääntele joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Laita vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
- Sekoita kulhossa kierrevatkaimella marcarponen rakenne sileäksi. Lisää rahka, sokeri ja munat. Raasta sitruunasta keltainen kuori ja lisää se täytteeseen. Sekoita aineet keskenään.
- Levitä puolet mustikoista piirakan pohjalle ja kaada päälle täyte. Lisää loput mustikat.
- Paista piirakkaa uunin alatasolla noin 50 minuuttia, kunnes täyte on keskeltä juuri ja juuri hyytynyt. Peitä piirakka leivinpaperilla, jos pinta tummuu liikaa.
- Anna piirakan jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja laita se jääkaappiin tunniksi vetäytymään.
Vinkki! Jos käytät pakastemustikoita, lisää ne kohmeisina ja sekoita mustikoiden joukkoon 2 teelusikallista perunajauhoja.
Yksi lempparipiirakoistani ja nyt kokeilen myös vadelmista mustikoiden kanssa. Sekä minulla oli puolikas sitruuna niin lopun korvasin itsetehdyllä lemon curdilla. Ohjeessa lukee 1 sitruuna niin ainakin maistoin täytettä ja toimii. Maistui todella herkullisella.
Todellakin ihana resepti joka on helppo tehdä. Tein piirakan 24 cm vuokaan ja ylihän ne kaikki tuli uunissa :-D mutta lopputulos oli uunin putsauksen arvoinen. Vadelmilla menee minullakin kokeiluun seuraavaksi
Loistava resepti! Lähikaupasta ei löytynyt vaniljarahkaa, joten laitoin purkillisen vaniljakreemia. Lopputulos oli todella hyvä.