
Harissakastikkeella maustettu ja pehmeäksi paahdettu munakoiso saa huokailemaan ilosta. Vaahterasiirappi antaa sopivan makeuden ja fetakastike saa nuolemaan lautasen tyhjäksi.
Munakoiso on hyvin valmistettuna erinomainen kasvis, joka imee itseensä makuja ja on koostumukseltaan kermaisen pehmeä. Munakoison ominaismaku on melko mieto, joten se nauttii vahvoista mausteista.
Munakoiso on parhaimmillaan kun sen malttaa kypsentää hyvin pehmeäksi. Uunissa tämä vie munakoison koosta riippuen hieman yli puoli tuntia, kun sen ennen uunia pistelee haarukalla täyteen reikiä. Tässä ohjeessa munakoiso kuoritaan uunin jälkeen ja viilletään keskeltä auki. Sisään ripotellaan suolaa ja annetaan munakoison valua ritilällä.
Afrikkalaisesta chilitahnasta harissasta sekoitetaan munakoisolle jälkimarinadi. Kun munakoiso maustuu, sekoitetaan fetajuustosta annoksen makua tasapainottava kastike. Tarjoiluun sopii pitaleipä, jolla voi kauhoa herkullista tahnaa ja tulista pehmeää munakoisoa suoraan suuhun.
Paahdettu harissamunakoiso ja fetakastike
Ainekset
Työvaiheet
-
Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Pistele munakoisot haarukalla ja voitele ruokalusikallisella öljyä.
-
Vuoraa uunipelti foliolla, laita munakoisot folion päälle ja paahda 35–40 minuuttia, kunnes munakoisot ovat täysin pehmenneet ja kuori muuttunut ruttuiseksi.
-
Siirrä munakoisot ritilän päälle jäähtymään noin 15 minuutiksi. Kuori munakoisot varovasti, jätä kanta paikalleen ja leikkaa pienellä veitsellä keskelle munakoisoa viilto niin, että munakoiso pysyy koossa molemmista päistä. Ripottele munakoisoille suolaa ja laita ritilälle valumaan.
-
Sekoita laakeassa kulhossa tai lautasella harissa, 3 rkl öljyä ja vaahterasiirappi. Purista sitruunasta mehua 1 rkl. Kääntele munakoisot harissaseoksessa molemmin puolin.
-
Murskaa toisessa kulhossa feta haarukalla ja lisää maito. Sekoita paksuksi tahnaksi ja levitä tarjoilulautaselle.
-
Nosta munakoisot fetatahnan päälle ja valuta pinnalle loput harissakastikkeesta. Ripottele pinnalle pinjansiemenet ja nypi tilli koristeeksi. Tarjoa halutessasi lisäksi pitaleipää.
Vinkki Voit paahtaa munakoisot liedellä erittäin kuumassa parilapannussa, 20–25 minuuttia munakoisojen koosta riippuen. Pannussa paahtamisesta syntyy käryä, joten huolehdi hyvästä tuuletuksesta.
Mikä on tuo suolan ripottele ja valuttaminen kypsistä munakoisoista? Nyt mennään kyllä hieman liikaa sivuraiteelle.