Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 70 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Twin Peaks -henkinen kirsikkapiirakka on niin hyvää, että se meinaa viedä järjen. Jos saat käsiisi kirsikoita, älä ohita tätä ohjetta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
1 t 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Amerikkalainen kirsikkapiiras

Ainekset

150
g
voita
4
dl
vehnäjauhoja
1/2
dl
tomusokeria
1
rkl
vettä
1
kananmuna
Täyte
1 1/2
l
kirsikoita
1
sitruuna
2
dl
hillosokeria
1
rkl
perunajauhoja
1
vaniljatanko
Lisäksi
1
kananmuna
n. 2
rkl
sokeria

Työvaiheet

  1. Paloittele voi kulhoon. Lisää jauhot ja tomusokeri ja nypi aineet murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja kananmuna ja sekoita tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja anna levätä jääkaapissa noin 30 minuuttia.
  2. Valmista sillä aikaa täyte. Poista kirsikoista kivet. Pese ja raasta sitruunan keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi ja purista mehu. Sekoita kirsikat, sitruunankuori ja -mehu, sokeri ja perunajauho kattilassa. Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet kattilaan. Lisää vielä tangonpuolikkaat mukaan. Anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia. Poista vaniljatangon palat.
  3. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Ota taikinasta 2/3 ja kauli se levyksi, joka yltää piirakkavuoan (Ø noin 22–24 cm) pohjalle ja reunoille. Asettele taikina vuokaan ja kaada kirsikkatäyte päälle. Kauli loppu taikina suorakaiteen muotoiseksi, noin 25 cm pitkäksi levyksi ja leikkaa se taikinapyörällä noin sentin levyisiksi suikaleiksi. Tee niistä ristikko piirakan päälle. Voitele ristikko kananmunalla ja ripottele sokeria voideltuihin kohtiin. Paista uunissa 35 minuuttia.
  4. Tarjoa piiras lämpimänä vaniljajäätelön kanssa.

Kommentit (5)

Vierailija

Osuvasti otsikoitu :)
Oli kyllä paras piiras pitkään aikaan, jonka olen leiponut!

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Ihana kuulla! Välitämme terveiset reseptin laatijalle :)

Vierailija

Voiko tähän käyttää hapankirsikoita?

Merenkulkija69

Itse käytin tähän pakastekirsikoita, kun ei lokakuussa muita ollut. Olihan taivaallinen piirakka. 

Vierailija

Tämä ei onnistunut ollenkaan,paitsi jos täyteen oli tarkoitus valua pois välistä,sehän oli aivan vetistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1145 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Itse tehty rahka-voitaikina vie kielen mennessään, varsinkin kevään ensimmäisten raparperien seurassa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12–15 kpl
Valmistusaika
40 min + 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Raparperipiiraat

Ainekset

250
g
voita
½
dl
sokeria
4
dl
vehnäjauhoja
2
tl
kardemummaa
1
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
1
prk (250 g)
rahkaa
Voiteluun
1
muna
Täyte
3–4
raparperin vartta (n. 500 g)
50
g
voita
1
dl
sokeria
Päälle
ruokosokerisiirappia
1
dl
pistaasipähkinöitä

Työvaiheet

  1. Nypi pehmeän voin sekaan sokeri. Lisää jauhoihin kardemumma, leivinjauhe ja suola. Sekoita ainekset rahkan kanssa pehmeäksi taikinaksi. Älä vaivaa.
  2. Taputtele taikina pötköksi. Kierrä ympärille kelmu. Laita taikina kohmettumaan jääkaappiin pariksi tunniksi tai yön yli.
  3. Kauli taikinasta 30 x 20 cm:n levy. Taita levy kolmeen kerrokseen. Kauli taikina taas levyksi ja taita kolmeen kerrokseen. Jatka 3–4 kertaa ja ripottele hieman jauhoja kerrosten väliin.
  4. Paina taikinalevystä ympyröitä (ø 12 cm). Voit käyttää muottina isoa säilykepurkkia. Nosta pohjat uunipellille leivinpaperille. Voitele reunat munalla.
  5. Lämmitä uuni 225 asteeseen. Leikkaa raparperinvarret 7 sentin pätkiksi. Jos varret ovat paksuja, puolita ne pitkittäin.
  6. Sulata voi pannulla. Kypsennä raparperinvarsia 5 minuuttia. Ripottele päälle sokeria.
  7. Nosta raparperit pohjien päälle. Paista piiraita 10–15 minuuttia.
  8. Valuta päälle siirappia ja lisää rouhittuja pistaasipähkinöitä.

Vinkki! Voit oikaista käyttämällä valmiita voitaikinalevyjä, jotka leikkaat neliöiksi.

ET-lehti on lisännyt 310 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Kakun keikkumista ei tarvitse jännittää, kun mansikkakermakakku kootaan suoraan vuokaan. Jos herkun ei tarvitse olla gluteeniton, voit vaihtaa perunajauhot vehnäjauhoihin.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Gluteeniton mansikkavuokakakku

Ainekset

POHJA
4
munaa
dl
sokeria
1
dl
mantelijauhoja
¾
dl
perunajauhoja
1
tl
leivinjauhetta
TÄYTE
1
l
mansikoita
½
dl
mintun lehtiä
¼
dl
sokeria
4
dl
vispikermaa
1
prk (200 g)
vaniljarahkaa
KORISTELUUN
½
l
mansikoita
½
dl
mintun lehtiä
2–3
rkl
hasselpähkinärouhetta

Työvaiheet

  1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat ainekset keskenään. Yhdistä jauhoseos vaahtoon kevyesti sekoittaen.

  2. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 225 asteessa 5–6 minuuttia.

  3. Ripottele leivinpaperille sokeria. Kumoa kypsä torttu paperin päälle. Irrota paistopaperi ja anna jäähtyä.

  4. Poista mansikoista kanta ja viipaloi mansikat. Hienonna minttu. Sekoita kulhossa mansikat, minttu ja sokeri. Anna maustua 15 minuuttia.

  5. Leikkaa kakkulevy puoliksi. Nosta puolikas vuokaan.

  6. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää rahka. Levitä mansikat kakkupohjan päälle ja lisää puolet kermaseoksesta.

  7. Nosta toinen pohjalevy päälle. Levitä pinnalle loppu kermaseos. Koristele lohkotuilla mansikoilla ja mintun lehdillä. Ripottele pinnalle lopuksi pähkinärouhetta.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1145 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Anna Huovinen

Keskikesän kasvispiirakka muistuttaa vanhan ajan kasvion sivua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
24 palaa
Valmistusaika
40 min + 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kasvispiirakka

Ainekset

250
g
voita tai leivontamargariinia
3
dl
vehnäjauhoja
2
dl
ruisjauhoja
½
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
2
rkl
kylmää vettä
Täyte
1
prk (120 g)
smetanaa
1
rs (150 g)
piparjuurituorejuustoa (Cantadou)
1
tl
luomusitruunankuorta raastettuna
1
rkl
sitruunamehua
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
Pinnalle
3–4
nippuporkkanaa
5–6
retiisiä
6
sokeriherneenpalkoa
2
kesäsipulia
2
rkl
öljyä
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Nypi voi, jauhot, leivinjauhe ja suola keskenään. Lisää kylmä vesi. Sekoita tasaiseksi. Kauli taikina leivinpaperin päälle vajaan pellin kokoiseksi levyksi. Nostele reunat koholle, jotta täyte ei karkaa.
  2. Valmista täyte. Sekoita smetana, tuorejuusto, sitruunan kuoriraaste ja mehu sekä suola ja pippuri. Levitä täyte taikinalle.
  3. Leikkaa pestyt porkkanat pitkittäin, viipaloi retiisit ja puolita herneenpalot veitsellä. Pätki sipuleista osa varresta pois ja puolita sipulit. Levitä kasvikset täytteen päälle. Sivele ne öljyllä ja mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Paista piirakkaa 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 30 minuuttia. Tarjoa jäähtyneenä, sillä uunituore piiras on murenevaa.
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1145 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Vaahdota ihanan raikas jätski helposti sähkövatkaimella. Sattumina maistuvat tuoreet mansikat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
30 min + 5 t
Vaikeustaso
Helppo

Mansikkajäätelö

Ainekset

4
keltuaista
1
dl
sokeria
¾
dl
glukoosisiirappia
1
tl
vaniljajauhetta tai -sokeria
2
dl
kuohukermaa
2
dl
turkkilaista jogurttia
1
l
mansikoita
½
dl
sokeria
(50
g
valkosuklaata)

Työvaiheet

  1. Erottele keltuaiset kulhoon. Lisää sokeri, glukoosisiirappi ja vanilja. Vatkaa seos paksuksi vaahdoksi sähkövatkaimella.
  2. Vaahdota toisessa kulhossa kerma. Sekoita joukkoon jogurtti. Yhdistä vaahdot.
  3. Perkaa ja soseuta mansikat. Sekaan saa jäädä pieniä mansikanpaloja. Lisää sokeri.
  4. Lusikoi kolmannes vaahdosta pakastuksen kestävään vuokaan. Levitä päälle mansikkasosetta. Täytä vuoka kerroksittain.
  5. Peitä rasia kannella tai foliolla. Pakasta vähintään 5 tunniksi ennen tarjoilua.

Vinkki! Glukoosisiirappi löytyy kaupan sokerihyllystä. Jätskin sekaan sopii myös rouhittu valkosuklaa.